La Liga Santander 2023/24

Шампион?

• Барселона

• Реал Мадрид

• Атлетико Мадрид

• Реал Социедад

• Виљареал

• Реал Бетис

• зошто не сопрев после Атлетико?

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.853
Поени од реакции
12.126
Канцер утакмица, Барса сезонава се мачи со middle table екипи кои играат цврсто, остро и дефанзивно како Гетафе, Рајо, Лас Палмас, Леганес, Атлетико Мадрид, Селта Виго, Осасуна. Ако ништо друго барем сега победија за разлика од пред неколку месеци кога губеше бодови со вакви екипи.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.261
Поени од реакции
19.709
Канцер утакмица, Барса сезонава се мачи со middle table екипи кои играат цврсто, остро и дефанзивно како Гетафе, Рајо, Лас Палмас, Леганес, Атлетико Мадрид, Селта Виго, Осасуна. Ако ништо друго барем сега победија за разлика од пред неколку месеци кога губеше бодови со вакви екипи.
Рајо Ваљекано не се онака дефанзивна екипа да речиш, да не претерам ама рамноправен противник беа вечерва, имаа добра игра со топка само завршница им фалеше, што промаши Де Фрутос на крај ни сам не можи да поверува, на глава му ја наместија топката.

Вечерва не им беше денот на Рафиња и Олмо, многу зицери промашија, Ламин шо му се дешава, заборајв кога даде гол последно, ваљда ќе ме потсети сега со нас во купот :D

Член од
14 август 2022
Мислења
1.690
Поени од реакции
2.086
Сте се фатиле за црнецот а имаше слична ситуација во 16никот на Барса каде беше држен еден друг црнец на Рајо, идентична ситуација како пеналот за Барса.

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.063
Поени од реакции
2.569
Рајо Ваљекано не се онака дефанзивна екипа да речиш, да не претерам ама рамноправен противник беа вечерва, имаа добра игра со топка само завршница им фалеше, што промаши Де Фрутос на крај ни сам не можи да поверува, на глава му ја наместија топката.

Вечерва не им беше денот на Рафиња и Олмо, многу зицери промашија, Ламин шо му се дешава, заборајв кога даде гол последно, ваљда ќе ме потсети сега со нас во купот :D
Буквално пред 11 дена Јамал даде гол ама добро мора да треснеш нешто од памет.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.261
Поени од реакции
19.709
Епа тоа е проблемот, ние тука можиме да полемизираме дали било офсајд или не, дали имало контакт во 16 или не ама проблемот е што не важат истите критериуми за сите екипи, еден ден е офсајд, друг ден не е офсајд за иста игра.

Пример Бариос некни доби заслужен црвен картон за стартот со отворен ѓон а на дербито Себаљос исто го покоси Бариос со отворен ѓон без топка и не доби ниту жолт ако не се лажам.
Таквите судиски одлуки можат титула да коштаат оти оваа година бодовната разлика е тата пата.
Автоматски споено мислење:

Буквално пред 11 дена Јамал даде гол ама добро мора да треснеш нешто од памет.
Во купот ама, на лигата мислев јас, провери кога дал последен пат гол во лигата, еве јас за тебе проверив, 26 Октомври последен пат против Реал.

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.318
Поени од реакции
270
Епа тоа е проблемот, ние тука можиме да полемизираме дали било офсајд или не, дали имало контакт во 16 или не ама проблемот е што не важат истите критериуми за сите екипи, еден ден е офсајд, друг ден не е офсајд за иста игра.

Пример Бариос некни доби заслужен црвен картон за стартот со отворен ѓон а на дербито Себаљос исто го покоси Бариос со отворен ѓон без топка и не доби ниту жолт ако не се лажам.
Таквите судиски одлуки можат титула да коштаат оти оваа година бодовната разлика е тата пата.
Автоматски споено мислење:

Во купот ама, на лигата мислев јас, провери кога дал последен пат гол во лигата, еве јас за тебе проверив, 26 Октомври последен пат против Реал.
Па ако мислеше за лигата,што има врска ако даде со Атлетико во купот?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.872
Поени од реакции
10.379
Сте се фатиле за црнецот а имаше слична ситуација во 16никот на Барса каде беше држен еден друг црнец на Рајо, идентична ситуација како пеналот за Барса.
Топката не беше во игра.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
01.png 02.png

ChatGPT:

Од февруари 2025 година, случајот „Негреира“ продолжува да се развива со неколку значајни случувања:
Статус на истрагата
  • Завршување на фазата на истрага: Истрагата треба да заврши во март 2025 година, по неколку продолжувања. Судијката Алехандра Хил, која ја презеде истрагата откако судијата Хоакин Агире се пензионираше во јануари, ќе одлучи дали случајот да се пренесе на Националниот суд, да се продолжи истрагата во Барселона уште шест месеци или да се пристапи кон судење.
  • Барање за забрзано судење: Поранешниот судија и главен подносител на тужбата, Хавиер Естрада Фернандез, официјално побара обвинетите да бидат брзо судени и осудени, тврдејќи дека обвиненијата за спортска корупција се добро поткрепени.
Финансиски наоди
  • Зголемување на износот на исплатите: Најновиот извештај на Цивилната гарда покажува дека исплатите на ФК Барселона кон Хозе Марија Енрикез Негреира, поранешен потпретседател на Техничкиот комитет на судии, изнесуваат вкупно 8,4 милиони евра, што е повеќе од претходно проценетите 7,5 милиони евра. Овие исплати, направени помеѓу 2003 и 2018 година, вклучуваат 135 трансакции.
Правни постапки
  • Ослободување поради застареност: Во мај 2024 година, судот во Барселона одлучи дека сегашниот претседател на ФК Барселона, Жоан Лапорта, и неговите поранешни членови на одборот се ослободени од обвиненијата за исплатите направени помеѓу 2008 и 2010 година, поради истекот на законскиот рок.
  • Инволвираност на УЕФА: УЕФА започна своја истрага за случајот, што потенцијално може да доведе до санкции, вклучувајќи и можност за дисквалификација на ФК Барселона од Лигата на шампиони.
Ставот на ФК Барселона
  • Негирање на неправилности: ФК Барселона тврди дека исплатите кон Негреира биле за легитимни консултантски услуги поврзани со судењето и негира какви било обиди за влијание врз натпреварите.
Случајот останува отворен, а претстојните судски одлуки треба да разјаснат до кој степен ќе има правни последици за вклучените лица и институции.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.910
Поени од реакции
116.295
Судијата го брзаше голманот да ја изведе топката да не се гледа, немам видено до сега такво нешто, за 10 секунди не се прегледува тоа.
Невидено еј. Нема теоретска шанса за ваква работа да одлучат за 10 секунди, теорија не постои. Според мене огромен превид е ова, дури и да е исправна одлуката не смееше вака да биде донесена затоа што играчот што го даде голот беше онсајд.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.261
Поени од реакции
19.709
Баш така, премногу тешка одлука е, јас сто пати го премотав видеото и пак не можам да заклучам дали му смета на Мартинез играчот или не.
Некогаш за глупости ќе гледаат вар 10 минути дури да одлучат, синоќа ниту се вклучија од варот

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.853
Поени од реакции
12.126
Невидено еј. Нема теоретска шанса за ваква работа да одлучат за 10 секунди, теорија не постои. Според мене огромен превид е ова, дури и да е исправна одлуката не смееше вака да биде донесена затоа што играчот што го даде голот беше онсајд.
Одма покажа судијата со рацете дека прави блок играчот на Рајо, и јас прво се чудев зошто го поништија голот, ама правилото е такво нема врска дали Иниго Мартинез ќе го стигнел или не играчот, важно е дека е блокиран од играч кој се наоѓа во офсајд ситуација.

Иначе јас ваква ситуација првпат гледам секакви пасивни офсајди имало, ама некој играч да прави кошаркарски блок јас првпат гледам :pos: , црнец глуп.

Kajgana Shop

На врв Bottom