La Liga Santander 2023/24

Шампион?

• Барселона

• Реал Мадрид

• Атлетико Мадрид

• Реал Социедад

• Виљареал

• Реал Бетис

• зошто не сопрев после Атлетико?

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
5 март 2018
Мислења
17.271
Поени од реакции
19.729
Винициус за врат го акна Столе, ќе се тепаше со судијата одвај го задржаа 5 души, само два натпревари казна, овој исто.
Левандовски доби три или четири натпревари за носот шо се почеша пред судијата три натпревари го казнија.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.626
Поени од реакции
14.528
Гвардиола кажа еден муабет вчера на место, не е битно дали му рече фак оф или фак ју, битна е конотацијата на зборот, што сакал да кажи Белингам, да му окара на судијата, дали ќе му речи педер или смрден исти кур.
За таков збор играчи добивале двоцифрена казна.
Ме интересира кои се тие играчи кои добиле двоцифрена казна поради ова. И да, секако дека има врска конотацијата, зошто ако тоа немало врска секој втор играч ќе добивал црвен картон поради пцовки.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.271
Поени од реакции
19.729
Ме интересира кои се тие играчи кои добиле двоцифрена казна поради ова. И да, секако дека има врска конотацијата, зошто ако тоа немало врска секој втор играч ќе добивал црвен картон поради пцовки.
8 натпревари беше Диего Коста казнет за пута Мадре шо му рече на судијата.

Фак оф во превод е вете а ла миерда на шпански, која е конотацијата тука ?
Навреда на судија е навреда, дали ќе му речи фак оф или фак ју исто е.
За навреда на судијата има правилник за колку натпревари ќе биди еден играч казнет.

Во случајот не можеле да проценат дали рекол фак оф или фак ју, шо значи жалбата на Реал паѓа, зошто тогаш е казнет само два натпревари.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.626
Поени од реакции
14.528
8 натпревари беше Диего Коста казнет за пута Мадре шо му рече на судијата.

Фак оф во превод е вете а ла миерда на шпански, која е конотацијата тука ?
Навреда на судија е навреда, дали ќе му речи фак оф или фак ју исто е.
За навреда на судијата има правилник за колку натпревари ќе биди еден играч казнет.

Во случајот не можеле да проценат дали рекол фак оф или фак ју, шо значи жалбата на Реал паѓа, зошто тогаш е казнет само два натпревари.
Here's referee Gil Manzano's report. He says Diego Costa shouted “¡Me cago en tu puta madre!” at him (twice) “Me cago en tu puta madre” literally means that, “I shit in your whore mother.”; but a more accurate translation would be “Fuck your mom”
Ako ova ti e isto so fuck off, togash ok. Daj da vidime sto veli pravilnikot koj igrac kolku treba da bide kaznet, zosto eve spored tvoite primeri (Levandovski i Diego Costa) igracite se razlicno kazneti poradi navredi kon sudiite. Znaci ne postoi kazna pod default za navreda kon sudiite, sekoja navreda si ima svoja tezina.

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.227
Поени од реакции
7.317
Го докснаја судујата. :вонзем:
Нека му ја мисли сега наредниот судија шо ќе сака картон да му извај на гнидиве арогантни Вини, Џуд итн.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.271
Поени од реакции
19.729
Ako ova ti e isto so fuck off, togash ok. Daj da vidime sto veli pravilnikot koj igrac kolku treba da bide kaznet, zosto eve spored tvoite primeri (Levandovski i Diego Costa) igracite se razlicno kazneti poradi navredi kon sudiite. Znaci ne postoi kazna pod default za navreda kon sudiite, sekoja navreda si ima svoja tezina.
Дај ти правилник кај шо вика дека за фак оф два натпревари казна следува.
Левандовски ништо не му рече на судијата само со носот му гестикулираше.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.626
Поени од реакции
14.528
Дај ти правилник кај шо вика дека за фак оф два натпревари казна следува.
Левандовски ништо не му рече на судијата само со носот му гестикулираше.
Јас не реков никаде дека постои правилник. Ти го пиша ова:
Според мене тоа не е точно и секоја навреда кон судијата си носи различна казна.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.271
Поени од реакции
19.729
Јас не реков никаде дека постои правилник. Ти го пиша ова:

Според мене тоа не е точно и секоја навреда кон судијата си носи различна казна.
Ова го најдов на нет IMG_20250219_160342.jpg

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.063
Поени од реакции
2.570
Гнидава Белингем е најголем провокатор и најодвратен играч моментално,на секоја утакмица има вакви пцовки и по играчи и по судии па редно беше некој да го спушти од облаци,најпреценет играч во последниве 10 години.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.365
Поени од реакции
5.018
Гнидава Белингем е најголем провокатор и најодвратен играч моментално,на секоја утакмица има вакви пцовки и по играчи и по судии па редно беше некој да го спушти од облаци,најпреценет играч во последниве 10 години.
Извини Даниел Кајмакоски

Член од
5 март 2018
Мислења
17.271
Поени од реакции
19.729
Мафео вика дека повеќе го поштова Винициус оти е директен и запален на натпреварите, а овој се прај господин, а од назад шиба и провоцира. Го спомна делот кога му ја облече јакната на детенцето пред да почни натпреварот, демек лажен лик

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.639
Поени од реакции
59.490
Мафео вика дека повеќе го поштова Винициус оти е директен и запален на натпреварите, а овој се прај господин, а од назад шиба и провоцира. Го спомна делот кога му ја облече јакната на детенцето пред да почни натпреварот, демек лажен лик
На "Заспиј ако можеш" порелевантни соговорници викаат.
Кој е овој? Шо уче? Шо работе?

Kajgana Shop

На врв Bottom