Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 29.924
- Поени од реакции
- 44.981
A stvarno ne mi e jasno navivacive na Real koj im e problemot, sunac bogotac lani u fudvalot, 10 LS osvoija u zadnji nekolku godini, sto ova tolku gi tangirase, ama aj oni ne se do tolku problemot samiot klub im e sto vaka selski se ispoinasa, totalno sprotivno na nivnoto renome i istorija, ova im e edna od pogolemite greski u pogled na toa kako se pretstavuvaat sebe si vo fudbalskiot svet. Los PR definitivno, los zasto bukvalno sega teraat agenda i nacin na razmisluvanje kako sto golem del od fudbalskata javnost funkcionirase koga Modric ja dobi zlatnata topka, bukvalno se sluzat so istata retorika i logika.Мислам дека сме сведоци на најголемото колективно плачење во историјата на фудбалот. Стварно патетично за клуб кој што се нарекува кралски.
Pep ubavo rece, ja smetam deka lani Haland trebase da dobie, ama ne dobi, ali dojde, dojdoa site, fino lepo mu dade ruka na Mesi i slednata godina se obiduvame povtorno, i toa e toa, gospodski, aaajt u pm.
Real javno se blamiraat so ovie zalopojki i dramenja ko bozem ova da e sustinata na fudbalot, ja pokorija Evropa lani po ne znam koj pat, i namesto da dojdat da si gi podignat zasluzenite nagradi za nivnite igraci i treneri, oni bojkotiraat zasto Rodri dobiva zlatna topka na istiot nacin na koj sto i Modric ja dobi, pritoa pobeduvajki igraci koi statisticki imale mnogu pouspesna sezona od nego, a i svetski prvaci bea ko kapak na sve.
Duri i cringe se site raboti sto izlagaat periodov a se spomnuva Real, ne mora tolku da mu se podanicat na harambe za siromasni, neka go skrotat sto poskoro i neka se fokusira na edinstvenata rabota za koja ocigledno go biva, a toa e da igra fudbal, vakov jeziv spotlajt voopsto ne mu odgovara, ocekuvam sega na sekoj stadion kade sto ke igraat da mu skandiraat Rodri Rodri, ko ona Mesi Mesi sto go teraa kontra ronaldo, pa ungabunga uste tolku da se nervira i da prai gluposti na teren sto vrska si nemaat so fudbal.