La Liga Santander 2016/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Ќе добие отказ веројатно откако ќе се најде соодветна замена, сега нема поента да се избрзува поготово поради сумата која ќе треба да му ја исплатат во случај да го отпуштат, дополнителен товар на и онака лошата финансиска состојба. Инаку, реално беше фрлен во оган, лани со оглед на ситуацијата беа далеку од лоши и беа во игра за двојна круна до самиот крај, сезонава ги загуби и Меси и Гризман, цел напад е повреден, општо атмосферата не е баш најсјајна после бурното лето, ама пристапот кој го има овие утакмици е она што ги разлути сите, бранењето со Баерн и играњето високи топки на Л.Де Јонг налик англиски второлигаш.
Премногу е директен и искрен и затоа некогаш се излетува на прес-конференција со коментари кои звучат лошо, а е и превише тврдоглав, ќе науми нешто и тешко е да го разубедиш, Пјаниќ со апсолутно ништо не заслужи таков третман и прелесно беше отпишан од тимот што лани можеби ги кошташе титула затоа што беа исфорсирани да играат со Мориба на клучни натпревари, а истото веројатно важи и за Рики Пуиг, кога не сака некого целосно го отпишува од тимот и да е единствениот играч на таа позиција, веројатно пре би пробал со голман отколку да го игра тој играч. Прашање е на време само кога ќе биде заменет, шансите да ја истера до крај сезонава се минимални

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.414
Поени од реакции
38.949
Не е проблем неговиот квалитет или барање адекватна замена, проблем е пристапот и мислењето шо го има ликот и неговото изнесување во јавноста. Тренер не е само да знаеш да прочиташ игра и да поставиш тактика, мора да бидеш пред се и психолог во тимот, особено кога 5 играчи од 11 ти се на возраст од 18 до 21 година.

Место да ги мотивира и да им го развива тој победнички менталитет шо треба да го имаат, он излегува на прес и кажува дека квалитетот на овој тим бил во ранг од 4 до 8 место. Океј моркокуроглав, секој шо има изгледано 2 утакмици во животот знае дека овој тим на Барса нема шо да бара сезонава титули, немора уште толку да им набиеш комплекси.

Араухо славеше ко син да му се родил и бакнуваше амблем кога израмнија против Гранада, место да ја зема топката и да трча на средина за да се брка и победа. Тоа е тој менталитет шо го немаат, а треба тренерот да им го начука у тоа главите.

Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Пост Роналдо ерата во Реал и пост Меси ерата во Барселона се знаеше дека немат да бидит лесна ни за едниот ни за другиот клуб.

Реал некако се изваде од истата без да потрошит многу пари (Освен Хазард за кој шо знајме како играт), изваде 2 бразилчиња од нигде никаде, Куртоа беше донесен за ич пари, неколку младинци ги интегрираа полека во прв состав, Алаба дојде за без пари , Камавинга за ситно, ама пак во тимот останаа Крос, Карвахал, Модрич, Касемиро, Бензема кои шо имет 500 утакмици в нозе и на +30 години сеуште се најдобрите на терен. И како такви прает стабилен костур на екипата која шо привлеквит млади, ап каминг звезди ко Мбапе, Халанд и компанија. Да ми речеше некој дека то ќе е случај ко дојдоа Солари/Лопетеги ќе му се смеев, по шо стварно се помирив со фактот дека во наредните 5 години ќе имат некаков успех клубот. После 3 години ме демантираа скрос и како фан на клубот сум презадоволен се како испадна.

Барса од друга страна дури беше Меси потроши пун курац пари на Дембеле, Кутињо и Гризман и сите знајме то како заврши. Едно засилување немет погодено годиниве (освен Френки), Суарез го продадоа, кој шо беше едини функционален ветеран во тимот после Меси. Капак на се заминвењето на козата, кое шо беше неочекувано за сите, освен за неколку луѓе веројатно. И сеа Барса е во ситуација да костурот им се базират на ветерани во ликот и формата на Пике, Роберто, Бускетс и Алба кои шо изгледет и игрет ко да имет 50 години. Јас тука ама ништо атрактивно не гледам. Последна сламка за спас им се Де Јонг и Депај како некој магнет за привлеквење на нови звезди, ама со оваа финансиска состојба, тешко.
И ко ќе видиш, се придонело да дојдит клубот на нивото на кое шо е - ама јас како "гледач од страна" најмногу ги кривам лошите трансфери. За тие 400 милиони шо ги фрлија можеа да донесет 5 играчи шо ќе беа носители на играта на клубот денес - вака нити еден од донесените не придонесвит, кој ради шо не постојт кој ради шо си заминал.

Искрено се надевам дека ќе се средит клубот за брзо, по шо ебати фудбалот без квалитетна Барса - не само во Шпанија, туку и општо....ама се ми стојт дека тешки неколку години претстојат за сите навивачи и фаној.

Она шо го гледав вчера со Кадиз беше страшно...

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
На долги патеки, во прилог на Реал е Барса да е јака и обратно.

Реал мораше да направи супер тим кога го виде везењето на Чави Иниеста Меси и остали. По што следуваше скоро тотална доминација на двете екипи низ Европа. Налет тоа, другите Шпански екипи (во Лига Европа) исто беа моќни пошто доаѓаа од лига кај шо или имаш коска тим или ќе те посерат.

Атлетико се дигна тука исто (на Симеоне му направија ли споменик?)

Една цела ваква декада донесе уште милиони други млади фанови ширум светот, и млади фудбалери фанови што денес едвај чекаат да заиграат во тимот за кој навивале (пример: Мбапе)

Се е тоа поврзано.

Поради тоа Барса не треба да биде со менталитет: "Јеби га другари, не не бива тоа е" туку под итно да ги засука сериозно ракавите и да пробува решенија, макар и една две сезони да се четврти, трети или слично. Е сега муабетот е колку е способен Лапорта тука. Мислам дека овој е еден од најважните мандати шо ги имал претседател на клуб.

Во секој случај поарен ќе е од Бартомеу. Жив циркузант типот, нешто како Заев или СДС кај нас моментално. Трагична комедија, да имало таков претседател на филм некаде ќе речев дека тоа на филм го има само.

Не беа лоши трансферите на Кутињо и Гризман пошто дојдоа како докажани зверови. Тоа што заборавија фудбал да играт е друг муабет. Патем Гризман отсекогаш ми бил антипатичен пичка менталитет тип. Го свиркаше публиката, се спакува и си отиде...

Член од
5 март 2018
Мислења
16.972
Поени од реакции
19.321
Абе прифатете дека живеете моментално во Чолова ера и не туку ми паламудите тука.
Шо побрзо тоа полесно ќе ви биди :P MMD_767553_94276a07c63249678a37e07b01cde8a7_futbol_el_secreto_del_cholo~2.jpg

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Ista glava ko Van gal inat kje pukne po negovo da bide

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Тоа се тие тренери шо барат железна дисциплина. Ама па и тоа е нож со две острици.
Автоматски споено мислење:

Абе прифатете дека живеете моментално во Чолова ера и не туку ми паламудите тука.
Шо побрзо тоа полесно ќе ви биди :P Прегледај го приврзокот 308066
Патем, ве немам гледано оваа сезона. Девојчето Гризман игра ли добро?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.972
Поени од реакции
19.321
Тоа се тие тренери шо барат железна дисциплина. Ама па и тоа е нож со две острици.

Патем, ве немам гледано оваа сезона. Девојчето Гризман игра ли добро?
Кој е тој ?
:icon_lol:
Шала на страна исто ко да не постои на терен, пишав наназад неколку страни. Дури и тимот се гуши со него во напад. Против Гетафе само што излезе Гризман Суарез два гола за пресврт, coincidence, I don't think so :)
Се надевам Чоло ќе го прилагоди со тек на време, ми се допаѓа шо не е зациментиран во составот, сега има играчи на располагање, не зависиме само од него како во минатото пред да си замини.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Кој е тој ?
:icon_lol:
Шала на страна исто ко да не постои на терен, пишав наназад неколку страни. Дури и тимот се гуши со него во напад. Против Гетафе само што излезе Гризман Суарез два гола за пресврт, coincidence, I don't think so :)
Се надевам Чоло ќе го прилагоди со тек на време, ми се допаѓа шо не е зациментиран во составот, сега има играчи на располагање, не зависиме само од него како во минатото пред да си замини.
Само што им исклучија играч на Гетафе, два гола за пресврт, coincidence, I don't think so :)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.972
Поени од реакции
19.321
8 коеф е да ја вртат, да нема после coincidence moincidence :LOL:
Сега после овој пост нема никогаш да ја свртат, дури и додатни 90 минути да играат :D

Честито титула Реал :toe:
Алавес како изигра во одбрана назад свака част, Пачеко е многу потценет голман.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom