Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво другарчиња,
Би сакал да побарам совет од вас зашто ми е потребна голема помош, ве молам сфатете ја темата озбилно и дајте ми совет како да се соочам.

Има една девојка со која почнав од пред неколку месеци да се гледам и се што повеќе се дружевме, се повеќе сфаќав дека таа е најблиску до моите „највисоки стандарди“ на секое ниво. Најчудното е тоа што имаме потполна 100% доверба и искреност и потполно се си кажуваме. (не сум наивен, навистина е искреност иако е тоооллкууу ретко).

Мојот проблем е што се заљубив и еден ден и кажав баш она што чувствував. Таа не беше изненадена туку ми кажа дека и јас и значам и дека ме сака но не сака врска со мене. Сака да се гледаме, сака да сме искрени и интимни но не сака врска со мене. Зошто? Не сака да го расипе ова што го имаме.

Малку сум збунет затоа што премногу си одговараме и потполно се што е интимно сме споделиле а сепак ништо повеќе нема кај неа, ме чувствува како пријател со кој премногу е искрена и гледам дека тоа многу и треба. Но мене ми треба повеќе затоа што ми е смачено да бидам тој пријател на кој му се жалат кога некој сељак ке ги повреди.

Што мислите вие околу ова? Би сакал да слушнам што вие мислите детално за ова. Целта ми е или да ја отсакам (што би било многу тешко) или да се случи некое чудо па да се сменат работите.
Поздрав4е

1. Нема 100% доверба меѓу вас, поготово не од нејзина страна, не се залетувај. 2. И` значиш, ама ништо повеќе од другарски. 3. Какво е тоа гледање, сакање да сте искрени и интимни,а да не сте во врска? Мување? Секс? Friends with benefits? 4. Ти сметаш дека си одговарате, можеби таа не смета. 5. Бегај дур е време.[DOUBLEPOST=1512337428][/DOUBLEPOST]
Вртите вртите вртите веќе 7-10 страни и сите сте согласни дека прв удар е физичкиот изглед, се друго иде после. Само го кажувате тоа со други зборови

(y):pos:

Вртите вртите вртите веќе 7-10 страни и сите сте согласни дека прв удар е физичкиот изглед, се друго иде после. Само го кажувате тоа со други зборови. Еве и мое мислење најдобра комбинација е лепота и интелегенција, ако не лепота барем да биде среден/средна да внимава на изгледот, стилот, хигиената и така натаму, да бидеме реални нешто што е под средно без разлика колку интелегенција да има, шарм бла бла сите ние имаме комплекси со такви/таква да изглегуваме на јавно на дејт или да имаме било што
Абе кои комбинации, кои курови, кажи и таму, мала напрај едно турско, јако као мене, слатко као тебе. Сто посто паѓа.

Вртите вртите вртите веќе 7-10 страни и сите сте согласни дека прв удар е физичкиот изглед, се друго иде после. Само го кажувате тоа со други зборови. Еве и мое мислење најдобра комбинација е лепота и интелегенција, ако не лепота барем да биде среден/средна да внимава на изгледот, стилот, хигиената и така натаму, да бидеме реални нешто што е под средно без разлика колку интелегенција да има, шарм бла бла сите ние имаме комплекси со такви/таква да изглегуваме на јавно на дејт или да имаме било што
Мене ме заболе кур што мислат другите, за тоа каква е таа со која излагам. Не излагам со типка која има „лош физички изглед“ по мој вкус пошто мене не ме привлекува. А ако ме привлекува и на повеќето им е грда, уште боље!

Ако гледаш објективно, најбоље е да идеш со некоја што повеќето ја сметаат за ружна. Прво, никој нема да се тепа за да ти ја ќари, типката ќе биде среќна што има убав дечко, сите ќе бидат среќни за вашата врска (пошто никој нема да ја сака) освен нејзините поубави другарки кои ќе ја мрзат, никој нема да проба да те саботира пред нејзе или да зборуе наоколу (ако толку ти е битно тоа) „како може лепотицава да иде со ајдукон!“ и типки што се поубави од нејзе, ќе и' завидуваат и ќе ти се пуштаат за да си докажат дека се појаки од нејзе.

Има ли нешто боље од тоа??????

Мене ме заболе кур што мислат другите, каква е таа со која излагам. Не излагам со типка која има „лош физички изглед“ пошто мене не ме привлекува. А ако ме привлекува и на повеќето им е грда, уште боље!

Иначе ако гледаш објективно, најбоље е да идеш со некоја што повеќето ја сметаат за ружна. Прво, никој нема да се тепа за да ти ја ќари, типката ќе биде среќна што има убав дечко, сите ќе бидат среќни за вашата врска (пошто никој нема да ја сака), никој нема да проба да те саботира пред нејзе или да зборуе наоколу (ако толку ти е битно тоа), „како може лепотицава да иде со ајдукон!“ и типки што се поубави од нејзе, ќе и' завидуваат и ќе ти се пуштаат за да си докажат дека се појаки од нејзе.

Има ли нешто боље од тоа??????
Женските други ти се пуштат без разлика каква девојква имаш, малку не се согласувам дури кога ке имаш преубава девојка е тек тогаш нема да бидеш на раат од непознати телефонски јавувања, или од мањачење од нивна страна... ова го пишувам од искуство. Иначе истиот јас кога сум сингл долго време излегувам со другари на пијачка, guess what? no one gives a fuck about you од жените

Еве, јас не си придавам никакво значење на својот надворешен изглед, ждерам ко говедо, не внимавам на својата исхрана, во топ кондиција сум и имам топ форма на тело и сега ШУ ПРАИМЕ??

Погрешно. Не мора да значи дека ако некој е дебел има проблем со самоконтрола и самодоверба, не сите „дебели“ имаат такви проблеми.
Самоконтролата е дефинитивно, освен на случаеви со одредени здравствени проблеми, најчесто хормонски.
Самодоверба има само во својата зона на комфор и она што го работи, поголем дел од тие просечните луѓе со вишок тежина во поглед на жени имаат недостаток на самодоверба, а ако таргетираме поединци, тогаш исклучоци има секаде.

Like i said, ме привлекле и физички неатрактивни ликови
A mozebi tie koi se fizicki neatraktivni likovi za tebe, za mene ili za drugi bi bile fizicki atraktivni.
Ima golema zabluda okolu preciziranje na toa sto e atraktivno, deadalus ubavo gi ima sroceno vo prviot post site segmenti na privlecnost i toa deka fizickiot izgled e biten i deka relativno e toa sto e fizicki atraktivno no i deka ubvinata sama po sebe ne znaci samo fizicki izgled.
Realnosta pokazuva deka lazat onie koi velat deka fizicki izgled im e skroz nebiten, mora da ti bidw barem malku privlecen, a kriteriumite za privlecnost se peronalni.

A mozebi tie koi se fizicki neatraktivni likovi za tebe, za mene ili za drugi bi bile fizicki atraktivni.
Ima golema zabluda okolu preciziranje na toa sto e atraktivno, deadalus ubavo gi ima sroceno vo prviot post site segmenti na privlecnost i toa deka fizickiot izgled e biten i deka relativno e toa sto e fizicki atraktivno no i deka ubvinata sama po sebe ne znaci samo fizicki izgled.
Realnosta pokazuva deka lazat onie koi velat deka fizicki izgled im e skroz nebiten, mora da ti bidw barem malku privlecen, a kriteriumite za privlecnost se peronalni.

се имам заљубено во физички непривлечни(за мене) луѓе кои ме шармирале со интелект, харизма, карактер...

Имаше еден лик, уште кога бев осмо одделение ми беше симпатија. Типов ГРОМ, набилдан, сладок итн. Еднаш излеговме на дејт и почнавме, односно јас почнав, некои посериозни теми. Откако увидов дека типот е екстремно глуп, целата таа убиванина во него ми исчезна.

Ova e premnogu tocno. No mislam deka ne e do tolku sto nekoj/a e premnogu glup/a pa ja gubime privlecnosta, tuku vinovni se hajpot i ocekuvanjata, fantazijata... za koa ke prozborat da se deres u sebe: za ovoj/ovaa li be se rastresuese.... I dzabe togas teloto ili stagod, koa sansite im se pomali od.. bilokoj, random. Pa zaklucok deka lepotata otvara samo vrata, koja moze da stoi otvorena se na se nekad 5 minuti. Pa i ne e nekoj advantage.

Inaku mora da razgranicite za sto praite muabet. Ako e za dating, ok.

Ako e za one night stands, toas 6x7 da ne znae kolku e ne mi e bitno, ako e vizuelno ludilo, ne mora ni da znae da se ebe.

Јас не знам зошто се развива толкава дискусија за нешто што е лична преференција. Пример имам другари кои што ептен си сакаат крупни девојки. И што има погрешно во тоа? Истото важи и за оние што сакаат слаби.

Инаку за типот кој е заљубен во другарката. Таа директно ти кажала дека не сака врска. Појасно од тоа амин. Отргни си се на време, ќе те боли и ќе помине со тек на време. Барем била искрена со тебе.

Здраво другарчиња,
Би сакал да побарам совет од вас зашто ми е потребна голема помош, ве молам сфатете ја темата озбилно и дајте ми совет како да се соочам.

Има една девојка со која почнав од пред неколку месеци да се гледам и се што повеќе се дружевме, се повеќе сфаќав дека таа е најблиску до моите „највисоки стандарди“ на секое ниво. Најчудното е тоа што имаме потполна 100% доверба и искреност и потполно се си кажуваме. (не сум наивен, навистина е искреност иако е тоооллкууу ретко).

Мојот проблем е што се заљубив и еден ден и кажав баш она што чувствував. Таа не беше изненадена туку ми кажа дека и јас и значам и дека ме сака но не сака врска со мене. Сака да се гледаме, сака да сме искрени и интимни но не сака врска со мене. Зошто? Не сака да го расипе ова што го имаме.

Малку сум збунет затоа што премногу си одговараме и потполно се што е интимно сме споделиле а сепак ништо повеќе нема кај неа, ме чувствува како пријател со кој премногу е искрена и гледам дека тоа многу и треба. Но мене ми треба повеќе затоа што ми е смачено да бидам тој пријател на кој му се жалат кога некој сељак ке ги повреди.

Што мислите вие околу ова? Би сакал да слушнам што вие мислите детално за ова. Целта ми е или да ја отсакам (што би било многу тешко) или да се случи некое чудо па да се сменат работите.
Поздрав4е

Терај си по патот. Не се труди да разбереш зошто, што и како.
Подобро ќе ти биде да си продолжиш, и да си најдеш некоја друга за во врска.

А искрено, не си требал ептен до толку да ѝ даваш внимание. Оти ако го добива сето твое внимание лесно, ќе ѝ бидеш само другар и ништо повеќе. Ако сакаш некоја девојка за во врска, остави ја малку да се бори за твоето внимание. Така нема да ѝ станеш досаден.

[DOUBLEPOST=1512333562][/DOUBLEPOST]
Мора ли увек да си брутална ма?
Абе, ако иам пари и те извадам на вечера и те частам (имам вуна на груди и неиздепилирани нозе), ќе ми пружиш добро сексуално задоволство? Шала на страна, одамна ти го иам фрлено меракот на форум!!! <3[/QUOTE]

Мора. Само така ќе му дојде паметот.
Вуна не ме занима повеќе. ВОлим само паре, па ќе си играме пипни стој :)

Здраво на сите, сакам да ве прашам едно прашање кое ме мачи. Синоќа додека спиев со партнерот, т.е. Тој спиеше, јас бев будна, во сон му се дигна, и јас некако неможев да идржам и почнав да му го допирам, масирам, тоа како да му се допаѓаше но не се разбуди продолжи да спие. Така помина околу 10тина минути 'масажа' и наеднаш Тој се разбуди и како да осети дека некој му го допира и кажа нешто не разбирливо и отиде да пие вода, но мене ништо не ми кажа. Дали е ОК тоа што му го направив?

Последно уредено:
Здраво на сите, сакам да ве прашам едно прашање кое ме мачи неколку дена. Синоќа додека спиев со партнерот, т.е. Тој спиеше, јас бев будна, во сон му се дигна, и јас некако неможев да идржам и почнав да му го допирам, масирам, тоа како да му се допаѓаше но не се разбуди продолжи да спие. Така помина околу 10тина минути 'масажа' и наеднаш Тој се разбуди и како да осети дека некој му го допира и кажа нешто не разбирливо и отиде да пие вода, но мене ништо не ми кажа. Дали е ОК тоа што му го направив?
Cim se diza kacuvaj se ne mu se misli mnogu :D

Здраво на сите, сакам да ве прашам едно прашање кое ме мачи неколку дена. Синоќа додека спиев со партнерот, т.е. Тој спиеше, јас бев будна, во сон му се дигна, и јас некако неможев да идржам и почнав да му го допирам, масирам, тоа како да му се допаѓаше но не се разбуди продолжи да спие. Така помина околу 10тина минути 'масажа' и наеднаш Тој се разбуди и како да осети дека некој му го допира и кажа нешто не разбирливо и отиде да пие вода, но мене ништо не ми кажа. Дали е ОК тоа што му го направив?

Oк е, али тролање не е ок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom