Ја од искуство сум приметил неколку ствари што најчесто држат вода. Луѓе гледаат физички изглед, а давањето екстреми за пример, само покажува дека истиот е релевантен фактор. Не и единствен, ама битен е. Тука нема ништо чудно, еволуционата психологија има многу зборено околу тоа и муабетов е општо зборен многу пути. Формата е првото што го гледаме кај некој и најчесто, ван наша контрола е да го тргнеме тој фактор од равенката, пошто тоа иде на некое висцерално ниво. Формата не вклучува само физички изглед, туку и говор на тело, како е нешто кажано, а не само што е кажано, стил на облакање, фацијални експресии и така натаму.
Многу луѓе кога кажуваат дека не преферираат физички изглед лажат, а други се у заблуда. Тие што лажат, кој ги ебе, тие што се во заблуда, мислат дека пошто имаат вкус кој не се покорува на општоприфатените стандарди, тоа значи дека „не гледаат физички изглед.“
Гледаат пак, само што им се свиѓа нешто што не се покорува на општите стандарди. На крај краева, физичкиот изглед игра улога до ниво, „да ме привлекува доволно за да осеќам сексуална атракција“, не мора особата да е некоја физичка перфекција.
Како бе у пичку матер, милион типки што ги знам, се лепат на типци што се лепотани? Милион пути сум сведочел, да ми зборела другарка како нејзе не и' е битен физички изглед, кур се тресе у ладна вода и после 10 минути да ми каже како и' се мувало некое убаво маче и да се залепи до некој лепотан. Толку пути сум ја видел причата, што више е патетичен тој муабет.
Ја и скоро сите другари што ги знам со све мене (има два-тројца што се часни исклучоци), кога ќе помине некоја кукла, и' се лепиме ко муви. Наравно, ако е само тоа, убава, нема да се деси со нејзе ништо повише од неколку ебења. И обратно. Некоја типка ќе си помине добро со некој манекен на неколку вечери и после ако нема ништо друго у него, ќе и' скурчи.
За врски после други работи играат улога, ама на прв поглед, физички изглед и говор на тело се најбитни фактори можда. За долги дистанци, сите сакаат интелигентна особа, емотивна, емаптична и све тоа. Ама за повеќето, тоа е секундарно откако првиот приоритет ќе биде задоволен, а тоа е да е физички привлечна. Под физички привлечна подразбирам ко што пишав погоре, да може да има сексуална атракција иначе џабе све.
Не знам кој спомна погоре, ама тоа е точно. У такви „friends with benefits“ муабети и „другарства“ што се ептен блиски и интимни меѓу машки и женски (не зборуем да се дружат у исто друштво или онака да излагаат на кафе повремено), машките први се заљубуваат. Или типката им е „другарка“ пошто е згодна и сакаат да ја легнат ама немаат муда да и' се пуштаат или ако им е згодна и плус им се свиѓа како карактер, ги разбира и све тоа, евентуално ќе се заљубат и немаат муда да и' се пуштат. Се залажуваат дека ќе излезат од френдзонот евентуално и ќе ја начекаат на некоја слабост. После или нагло ќе и' кажат и цело другарство ќе отиде јабана или ќе почнат почесто да и' се пуштаат и типката ќе примети што е муабетот, со што ќе си ги држи ко ходајучи стимулатори за самодоверба, а ако и' станат одбивни, ќе ги одјебе после некое време.
А поради некоја причина, повеќето жени може да го ценат типот, да се поврзат со него и све тоа, а да не го гледаат како ебач туку како другарче. У такви ситуации, за секое машко, најпаметно е да се тргне од такво „другарство“ ако почне да се заљубуе, што побрзо. Што повише се влече со нејзе и се залажува дека ќе се деси сценариото од холивудските романтични комедии у кое типката ќе сфати дека дотичниот е вистинскиот за нејзе, толку повише ќе го јаде стапот.[DOUBLEPOST=1512333562][/DOUBLEPOST]
А бе многу сте смотани вие заљубените! Ти кажува одоколу дека ниту те сака ниту те гледа како лице од спротивниот пол. Ти си и другарка.
Не си поставувај никакви цели во врска со неа. Ќе ја сакаш, ќе те боли, ќе помине. Никакво чудо нема да се случи, тоа у филмови го има само. И престанете да се интимизирате со девојките. си има другарки, на нив нека цвили.
Мора ли увек да си брутална ма?
Абе, ако иам пари и те извадам на вечера и те частам (имам вуна на груди и неиздепилирани нозе), ќе ми пружиш добро сексуално задоволство? Шала на страна, одамна ти го иам фрлено меракот на форум!!! <3