Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Идев со една девојка 2 месеци , али вчера раскинавме по нејзина иницијатива . Се беше во ред ,ниту еднаш не сме се скарале , се до вчера кога се видовме и меѓу редови ми кажа дека готово е , најчудно ми беше што причините за раскинувањето немаше храброст да ми ги каже во лице туку на чат. Сме имале различен карактер ми посакува се најубаво во животот и не сме биле еден за друг, кога се разделивме не можев да земам воздух ... и денес го деактивирала профилот на фб.... wtf ?

Си нашла некој со поголем кур,жал ми е шефе добар беше , али има и боље.

Идев со една девојка 2 месеци , али вчера раскинавме по нејзина иницијатива . Се беше во ред ,ниту еднаш не сме се скарале , се до вчера кога се видовме и меѓу редови ми кажа дека готово е , најчудно ми беше што причините за раскинувањето немаше храброст да ми ги каже во лице туку на чат. Сме имале различен карактер ми посакува се најубаво во животот и не сме биле еден за друг, кога се разделивме не можев да земам воздух ... и денес го деактивирала профилот на фб.... wtf ?

Кој дел од подвлеченото не ти е јасен?

Запознавај други девојки и сигурен сум дека ќе најдеш некоја со која ќе бидете еден за друг.

Барај други девојки. И тоа велам девојкИ, т.е. множина. Една не е доволна, бидејќи во секој момент секоја може да ти го направи истото ова што оваа ти го направила.

Со една еден ден, со друга друг ден и така натаму, сè додека не најдеш некоја којашто е достојна да ти го исполнува секој ден.

Оваа се тргнала од тебе дури и кога немало кој да ѝ ја загрозува положбата. Кога ќе направиш конкуренција од неколку да бидат со тебе, вистинската ќе се покаже на дело.

Поздрав и со лесно.

Кога ќе направиш конкуренција од неколку да бидат со тебе, вистинската ќе се покаже на дело.

Поздрав и со лесно.

Како ќе ја знаеш која е вистинската? Онаа која прва ќе те залапа?

Како ќе ја знаеш која е вистинската? Онаа која прва ќе те залапа?

Не, туку онаа што ќе остане последна да те лапа, кога сите други ќе си отидат.

Мене преку фб да ми раскине на врата има да и дојдам,може да покаже малце поштовање,бар толку заслужил дечкото.

Мене преку фб да ми раскине на врата има да и дојдам,може да покаже малце поштовање,бар толку заслужил дечкото.
И ја ги мразам тие офци шо немаат лице да ти кажат у фаца тоа што треба, туку преку фб ти пишуваат битни ствари. Офци бе, офци...

Слична ситуација ко мене, и тоа ептен тазе. Не ги слушај тие шо ти викаат одма да бараш друга, нервира коа ти им викаш дека мислиш на една, а они ти викаат барај друга, бар мене така ми беше. По тазе прекинување не е тоа лекот. Лабаво само, тоа клин со клин филозофиине не се баш на место најчесто. Сеа не треба да се затвараш и да сакаш да ја вратиш неа, али немој ни да се преоптеретуваш со барање нова. Само лабаво, кој ја ебе, евентуално ќе си најдеш нова, шо се замараш. Најубаво ти е ако осеќаш дека треба така, да си бидеш на чисто и убаво да утврдиш и да дознаеш директно од нејзе зашто сте прекинале, само колку да си добиеш фидбек. Па даље со среќа... :)

Во ред, сфатила дека не се еден за друг, ама после 2 години идење преку ФБ да раскинеш? Не е малце детски и нечовечки? Ако стварно не можела да биде со него ондак требало да собере храброст и у лице да му каже, вака на ништо не личи. Ако бил океј во врската и ако немало поголеми караници стварно типот не го заслужил тоа.

Во ред, сфатила дека не се еден за друг, ама после 2 години идење преку ФБ да раскинеш? Не е малце детски и нечовечки? Ако стварно не можела да биде со него ондак требало да собере храброст и у лице да му каже, вака на ништо не личи. Ако бил океј во врската и ако немало поголеми караници стварно типот не го заслужил тоа.

Meсеци , така да ништо страшно. Не се погодиле и добро е што од старт прекинала мајчината.

Meсеци , така да ништо страшно. Не се погодиле и добро е што од старт прекинала мајчината.
Лол две години прочитав. :facepalm: Моја грешка. Ипак стојам на ставот дека е тапа преку ФБ да се раскине на некој, но сепак два месеци не се некој голем период, од моја гледна точка не е ништо страшно.

И еден ден во врска да биле, раскинување по фб,смс и слични глупости ма ај ти се молам.Ќе му каже во лице вака и вака и крај.Имав слично искуство,дебилката ми напиша цел есеј на мобилен,6 пораки :facepalm:.Јесда едвај 3 месеци идевме али и отидов у школо,и кажав два-три збора за културно понашање,и чао пријатно,те каснав ли,те изедов?Ако е жена има право да се понаша ко пизда?Јок.

Се согласувам дека не е во ред раскинување преку телефон, фб, смс. Ама! Има дечки и девојки кои се многу напорни, кои плачат, прават сцени, ќе молат, па се безобразни, па 1000 други работи...
Во таков случај, најбезболен начин да се раскине е преку порака, телефон, фб, и на тој начин ќе се задржи достоинството и своето и на другиот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom