Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
тоа е затоа што кога бил на млади години, неговите врснички трчале по чичковци со пари, а сега тој станал чичкото со пари
Ова е исто како јас да кажам, нему (на некое машко) фините девојчиња му биле досадни, трчал по провокации и после станал неизлечив женомразец оти цел женски род го обвинил за неговите лоши избори предизвикани од хормони а не од разум и здрави емоции. Не генерализирајте и не мразете толку. Јас од најголемата љубов се имам така изгорено друг метафорички би ставил цел машки род на електрична столица. Но ја тоа го припишувам на синдромот на памет на 20 годишна, оти да немало навистина добри мажи не би била порасната од таков.

Добри мажи гледам секој ден. Би ги гледала и мороните ама обично многу брзо превртувам со очи и вртам глава на друга страна не стигнувам да ги загледам убаво.

Исто и со жени. Со 17 се расправам на работа во една канцеларија. Ама, јас кога не морам по должност да сум таму, не седам и не им ги трпам бош муабетите, туку одам во зградата карши, таму па со сите сум супер од обезбедување и помошничка во менза до тим лидерот. Едноставно, you can't change the people around you but you can change the people around you. Човек, потсвесно можеби, наоѓа она што сака да најде.

Не генерализирајте и не мразете толку. Јас од најголемата љубов се имам така изгорено друг метафорички би ставил цел машки род на електрична столица. Но ја тоа го припишувам на синдромот на памет на 20 годишна, оти да немало навистина добри мажи не би била порасната од таков.
I feel you. Точно. Памет на 20 годишна, наивност и ја би додала искрено неслушање родители (ова не сакам да речам дека родителот треба да ти одбери партнер, далеку од тоа, али барем да се почитува мислењето на оние што ти се најблиски и што не ти мислат ништо лошо и кога гледаат дека твојот избор е погрешен, и сакаат да ти укажат на тоа а ти мислиш дека не вреди тоа, оти си возрасна особа која сама треба да донесува одлуки и сметаш дека не треба да го земеш во обзир мислењето на некој друг, дури и да ти е најблизок).

... али барем да се почитува мислењето на оние што ти се најблиски и што не ти мислат ништо лошо и кога гледаат дека твојот избор е погрешен, и сакаат да ти укажат на тоа а ти мислиш дека не вреди тоа, оти си возрасна особа која сама треба да донесува одлуки и сметаш дека не треба да го земеш во обзир мислењето на некој друг, дури и да ти е најблизок.
како беше онаа:
„што си им правел ти на твоите родители,
тебе ќе ти го прават твоите деца„

Ова не се однесуваше на сите мажи, само на тие што хронично се жалат, критикуваат и омаловажуваат жени.

Има мажи во права смисла на зборот што прво гледаат што да поправат кај себе.

А некој рече тој работел за поубав живот за двајцата. Да мислел на двајцата по 4 години ќе ја женел, а не да нејќе ни да се запознае со нејзините.

Другариве мои, парот што го спомнав во претходното мислење. Е тоа е зафатен човек. На неутрален терен за двајцата, ти да отвориш бизнис, да го одржуваш и во корони и во бутури и жена и дете да си гледаш и на жена ти да ѝ овозможи напредок кариерен. Е он, си ја зема и не дозволи да осети она никакво игнорирање од него. Другарка ми со работа школо дете и 300 обврски ама никогаш не била поубава. Ама дома има маж.

А инаку за окружувањето мое, баш мажени има што ми викаат леле блазе ти, не сме знаеле да го цениме самечкиот живот. Баш таа на прием ми вика на зафрканција, еве самец чоек секогаш насмеана. А, јас не дека сакам така, но не сакам да имам некого по секоја цена. Претпоставувам има и машки вака што мислат и тешко се кандисуваат.

Обично на мажите покасно им текнува дека е тешко да си сам додека пак кај жените најчесто е обратен процес. Едно време може да има жалопојки, ама кога жена ќе успее да си го уреди животот за самување, тешко се разубедува после, ептен треба да види дека вреди.
Се фокусирам на окружувањето, мислам малку си наивна што им веруваш (ако им веруваш де). Тоа е на ниво на коа си на лошо работно место, и ако земе некој да напушти, одма сите у стил: „Еее браво, лавчина, и ја сакам да сум ко тебе бла бла“ но фактот е можат да се ко дотичниот ама не им стиска, па ајде онака, да се најдеме у муабет. Ја лично знам мажи што се тепаа да се оженат, ама збориме, панично, по секоја цена, у женски стил (не сакам да генерализирам, ама претежно женска карактеристика е), а после муабети на мене дур бев сингл и до ден денешен на сингл другарите, еее блазеси ти, не можам да ја трпам мојава, е да сум сеа сингл, ршум ќе напраам. Да бе да, сигурно, не само дека немаше да напраат ршум, а ќе беа бетер депре и жалопојки од жени, така да веќе на тие муабети ич не им веруем. Па на крај краева, ако тие истите сакаат да се сингл, не знам што ги запира, ваљда не се глупи у лоша врска/брак да седат?

Се фокусирам на окружувањето, мислам малку си наивна што им веруваш (ако им веруваш де). Тоа е на ниво на коа си на лошо работно место, и ако земе некој да напушти, одма сите у стил: „Еее браво, лавчина, и ја сакам да сум ко тебе бла бла“ но фактот е можат да се ко дотичниот ама не им стиска, па ајде онака, да се најдеме у муабет. Ја лично знам мажи што се тепаа да се оженат, ама збориме, панично, по секоја цена, у женски стил (не сакам да генерализирам, ама претежно женска карактеристика е), а после муабети на мене дур бев сингл и до ден денешен на сингл другарите, еее блазеси ти, не можам да ја трпам мојава, е да сум сеа сингл, ршум ќе напраам. Да бе да, сигурно, не само дека немаше да напраат ршум, а ќе беа бетер депре и жалопојки од жени, така да веќе на тие муабети ич не им веруем. Па на крај краева, ако тие истите сакаат да се сингл, не знам што ги запира, ваљда не се глупи у лоша врска/брак да седат?
Точно. Ко шо вика другарка моја, скоро све друго е полесно од да се омажиш / ожениш. Немажени неженети остануваат тие што нејќат (по секоја цена). Свесна сум ја за тие што зборат така колку се пишман аџии и колку се напнувале дури се земат ама ете.

Според мене поарно да чекаш 2 години и да начекаш асален отколку да се мафташ бесцелно и се мажиш, жениш оти времето ти минува. Со вистинска личност, сѐ е лесно. И брак и деца и обврски.

Нема везе. Да имаше нешто на страна, ќе ја тинтраше и нејзе. Најверојатно жена му е гадна, оттука се друго е исто така возможно.
Абе па развод постои вака и двајцата патат.

Со колеги бевме седнати и еден од Грчка, изнесе ваква теорија. Наводно, според него, еден од најголемите убијци на бракот е да си цело време во ист кревет. Као нема цело време да си млад, здрав, среден и убаво да мирисаш во секое време. Вика не значи да не спиете заедно ич, ама цело време да не се дели тој простор еве и во иста соба нека биде. Искрено не знам дали 100 посто да се согласам но има нешто во ова веројатно. Или па само он си е ептен педантерија. Мене gibberish накај awkward ми дојде на прва муабетoв.

Точно. Ко шо вика другарка моја, скоро све друго е полесно од да се омажиш / ожениш. Немажени неженети остануваат тие што нејќат (по секоја цена). Свесна сум ја за тие што зборат така колку се пишман аџии и колку се напнувале дури се земат ама ете.

Според мене поарно да чекаш 2 години и да начекаш асален отколку да се мафташ бесцелно и се мажиш, жениш оти времето ти минува. Со вистинска личност, сѐ е лесно. И брак и деца и обврски.
Чиста математика ако 50% од мажите не ги бива тоа значи 50% од жените или ќе бидат сами или ќе бидат со "идиот". И после жалење и туфкање. Глупости. Едноставно математички не е изводливо освен ако не се воведе брак со повеќе жени.

Чиста математика ако 50% од мажите не ги бива тоа значи 50% од жените или ќе бидат сами или ќе бидат со "идиот". И после жалење и туфкање. Глупости. Едноставно математички не е изводливо освен ако не се воведе брак со повеќе жени.
Jas sim za toa da se vovedi neshto vo smisol na "Pedigree" za da znae doticnata licnost predvreme so kogo si ima rabota.

Ne sum i jas za toa da se slusame 24/7, i jas studiram i davam ispiti vo rok, poveke me gagja momentot sto jasno i glasno kazuvam mi treba momentalno malce povekje, mi vika labavo ke se vidime, a znam deka jas ke bidam inicijator na gledanjeto. Mu vikam lani za prvi maj ajde da ideme makar i vo park da se shetame jas i ti ako vekje nigde ne se dogovorivme mi vika ne mozam kje trcam ke se spremam imam natprevar za edna nedela. Kako da ne sum prioritet a vekje 4 godini ne se malku vreme za da ne se mrda ni so prstot za moite zelbi i potrebi. Celosniot fokus e samo i samo na rabotata i treninzite (sekoj den po 2 pati i toa).
Ubavo mi e sto ne dzabolebari i se trudi vo zivotot, ama od druga strana i jas studiram, rabotam (momentalno ne ama rabotam i jas) i pak nogjam najmnogu vreme za nego. Mu vikam dobro zemi barem pola saat pauza od rabotata kje dojdam jas vo blizina kje si odam za kratko i pak e deckoto vo guzva i ne mozhe:)
Автоматски споено мислење:

Da bidam realna retko se sluchuva ova, 3-4 pati vo godinata po eden saat.
Има овакви "емотивно хендикепирани лица" нема емоции, нема емпатија, не си одговарате едноставно, тебе ти треба љубов и внимание која тој очигледно не може никогаш да ти ја даде, не сум сурова, туку круцијалниот збор е "никогаш", затоа што или воопшто не ја има во себе.( најверојатно) или не сака да ти ја даде.

Психички сте на различни нивоа од еволутивен развој. Не си ја мачи душичката, се наоѓа и по некој нормален тип. Во секој случај тебе оваа врска ти носи немир во душата и несреќа. Тој никогаш нема да може да ги задоволи твоите емотивни потреби. А тоа е најбитно во една врска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom