Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Nastrana od site spekulacii ne deka deckoto nejke sekusalni odnosi ili ne znam sto, nego on si ima zacrtano deka ednostavno sto i da e rabotata on ke bide posveten na rabotata i vezbanjeto, bez razlika dali sum sakala jas da bidam zadovolena ili ne.
Koga ke se vidime imame.
Iskreno da ne zvucam smesno ama otkako se pojavija intervjuata na Andrew Tate od tipot na ako ne hustlas ona nema da te pocituva, zhenite se kurvi, zhenata ke ti zeme se i kje te ostavi ,mora da bides najstrog so sebe itn. Od togas pocnaa tie stavovi i toj mindset. Da ne kazam pa i celosno se odnesuva bas kako sto on zbori na videata. Kako nekoja omraza prema zhenite vo globala. Generalizira deka site zeni bile vakvi i takvi a bukvalno mi e ednistven decko i mozda tret so koj sto imam nekogas iskoceno
Uste ednas da razgranicam za lugjevo sho mislat deka pekam poso sme se gledale 2 pati vo nedelata: okej retko se gledame ama pominuval den kade sto nema pisano/javeno do 7 saat popladne. Raboti od doma. Sigurno imal 5min vreme da pise edna poraka. Milion posto. Zboram za zapostavenost na site nivoa do stepen kade sto vo juni sred ispitna sesija najdov smestaj za odmor, kupiv karti, nosev moi i negovi dokumenti i uplakjav SAMA. Ne ucestvuvase ni vo izborot ne mozel da se zamara on sega so takvi gluposti.
Imam raskinato so nego bas zaradi zapostavuvanjevo koe sto toj period ne se trpese. Moze se nemavme videno mesec dena poso se spremase za natprevar. Sfakjam i rabota i natprevar ama mesec dena???
Sakase da se smirime on, kje bilo podobro i kje napravel se za da bide okej ama nekolku meseci podocna se povtoruva istoto.
Ima pari za kola, ama koj da ide da pobara i kupi. Vreme e toa, nemal vreme da se zamara da kupi kola. Ne mu bila potrebna, jas sum vozac takodje koga kolata mi e na raspolaganje :)
Па тоа ти зборам, му избегало магарето на човекот, забегал.... Имате секс кога ке се видите а не се гледате често и кога се гледате тоа е на еден саат = немате секс. На ваши години нормално е да се растурате од секс а не два пати у месецот... На твои години ти треба некој дечко што нема да стане од тебе. Забегал човекот по некои видеа. Немал време да си купи кола?! Не му требала кола?! Немал време да праи муабет за одмор?! Дали ти му веруваш на тоа и дали сметаш дека тоа е нормална личност? Еве погледни околу себе, види луѓе кои работат, бизнисмени, политичари, премиери, спортисти, програмери, адвокати... па сите тие луѓе имаат време за нормалните работи во животот а нашиот голем бизнисмен и спортист нема време да кеца и да си купи ауто! Девојче, не си прави мајтап со сопствениот живот, удри му ја клоцата и најди некој нормален дечко на кого му се ебе, кој ке дојде и ке те земе со колата, со кој ке излезеш како секој нормален, некој кој ке има време за тебе и животот и нема да гледа глупости по интернет....

Тамарче, нели рече дека си екстроверт тежок? Што го рецкаш типов, најди си друштво, најди си друг фраер, или барем симпатија, немој никогаш никого да спасуваш. Она што сите ти го кажаа и јас ќе го потврдам - никогаш нема да се смени, ќе глуми месец два и после пак ќе биде исто. За некој да се смени треба само од внатре да му дојде. Ако можеш да го прифатиш таков, прифати го, ако не - остави го, можеби ќе е посреќен на некое друго место.

@Tamarcee1010 мислам дека ми е јасен проблемот. Тебе он уствари ти е прв дечко, сте поминале толку време заедно, ти си мислела дека цел живот ќе бидете заедно, ама со тек на време емоционално си созреала доволно за да сфатиш дека вашата врска за која си мислела дека е сериозна е на стаклени нозе заради очигледни пропусти во комуникација и некомпатибилност. Сега може и се плашиш да го оставиш, па индиректно си бараш оправдувања за таквото негово однесување.

Не е ништо страшно и нема да е крај на свет ако одлучиш дека треба да ставиш крај на врската. Ти си млада, и имаш време да го живееш животот, да запознаваш нови луѓе и да создаваш нови пријателства. А со тоа што си бараш оправдување за неговите постапки, само си ги туркаш проблемите под тепих и не решаваш ништо туку си ја одолговлекуваш агонијата.

И не слушај совети од типот "ти си крива затоа што не ти посветува доволно внимание", "ти го гушиш, он сака да си се посвети себеси и на кариерата" бла бла бла. Секој има право и е должен ако нешто не му чини во врската јасно и гласно да кажи, а не да одолговлекува и да се понаша ко да му е сеедно. Дури и да сакал само секс од тебе, требало отворено да ти го кажи тоа, а не да млати празна слама. Очигледно не е созреан, штом нема храброст да седни и да ти кажи што сака од односот со тебе.

Поздрав убаво девојче и не се секирај. :love:
Иако ти изгледа сето ова трагично, не е ненадминливо, важно е само да си дадеш простор и време за да ги процесираш емоциите и да побараш поддршка од семејството или пријателите. Ако ти треба нешто, слободно може да и пишеш на Aceso приватна порака.

Sepak mislam deka problemot e

Stefan e ama pokaneta sum … delumno si vidovit
Па добро е што си поканета, нека му е вечен именденот. Нека ги диспечира тоа камионите у сад побргу за да има време да прославите. Гледам добар е тоа дечко, само нека се мавне од тоа Ендру тејт глупостите и ке го биде.

nazalost mnozinstvo mladi zeni voopsto i nemaat sto da doprinesat vo zivotot na mlad decko koj sto si ima ambicii, osven se razbira seksualni odnosi.

nitu intelektualno ke te zadovoli, niti imaat nekoj humor vo niv, niti nudat nekoja stabilnost vo vrska pa glumat nekoi bad bitches zatoa sto socijalnite mrezi im go nalagaat toa sto rezultira vo distanciranje od strana na maskoto zatoa sto nitu eden maz ne saka zena vo vrska ili vo brak koja sto namesto da go smiri i da go leci taa samo mu dodava na planina problemi koja sto sekoj maz ja nosi.

ke vidis, za prv pat vo ponova istorija mazite dobrovolno ke izbiraat da bidat bez partneri i bez brak od istata taa pricina.

interesno e kako nikoj od vas ne se fati za toa sto posle godina dena go napravilo toa tipot da go trgne vnimanieto od nea i da go posveti sopstvenoto vreme striktno na sebe, sigurno deka ne e toa radi reda i deka eden den se razbudil i resil deka toa taka ke bide, ima tuka i druga strana na moabetot koja evidentno celo vreme se izbegnuva, ama nejse.

bidi mi pozdravena.

Во врска не пружа само една страна.
Жена да биде и слуга и entertainer и интелектуален предизвик и предизвик за око и стендап хумор мастер и све.

А мажот доста е на една работа да оди, така? Со самото битисување ко нејзин дечко ѝ праи демек услуга. Ко вицон како Црногорец се пушта на девојка, ја се теби свиџам ал дал се ти мени свиџаш.

Е ова е последица на тоа што дел од машките мислат дека може да тераат со улогата на син и истата да ја вклопат во сите други улоги. Не е целта на една врска да се служи на маж, се вика партнерство со причина.

Мажите нема потреба доброволно да се нафаќаат за ништо оти сѐ повеќе жени, коишто се изградени, здрави и успешни индивидуи се откажуваат од идејата за брак и воопшто врски од сѐ поголемиот број мажи чија огорченост и мизогинија и страв од врзување пробуваат да ја прикријат зад претерано критикување и генерализација на жените. После џабе им вадат и имиња и муабети и ливадарки биле и не знам шо. Ако некому бракот врши работа тоа е на мажот. Сѐ повеќе студии докажуваат дека мажите во брак живеат подолго од слободните мажи, додека пак, кај жените, ова е обратно, најголем дел од долговечните се оние без брак и деца.

Ти една година некого на ручек да каниш и да не биде покрај тебе во смртен случај, не говори за него како партнер, туку како бескарактерна особа генерално. Па 4 години цимерка да ми е и да не ми е блиска другарка па нема така да направам. Еве и да сме се скарале, за атер на тие години труд и муабет, ќе заборавам на љутенката тој ден и ќе направам чест. Осет, осет.

Последно уредено:
Не знам дали знае дечкото за Лајонес може лесно да прави пари и тебе да ти посветува внимание..

Во врска не пружа само една страна.
Жена да биде и слуга и entertainer и интелектуален предизвик и предизвик за око и стендап хумор мастер и све.

А мажот доста е на една работа да оди, така? Со самото битисување ко нејзин дечко ѝ праи демек услуга. Ко вицон како Црногорец се пушта на девојка, ја се теби свиџам ал дал се ти мени свиџаш.

Е ова е последица на тоа што дел од машките мислат дека може да тераат со улогата на син и истата да ја вклопат во сите други улоги. Не е целта на една врска да се служи на маж, се вика партнерство со причина.

Мажите нема потреба доброволно да се нафаќаат за ништо оти сѐ повеќе жени, коишто се изградени, здрави и успешни индивидуи се откажуваат од идејата за брак и воопшто врски од сѐ поголемиот број мажи чија огорченост и мизогинија и страв од врзување пробуваат да ја прикријат зад претерано критикување и генерализација на жените. После џабе им вадат и имиња и муабети и ливадарки биле и не знам шо. Ако некому бракот врши работа тоа е на мажот. Сѐ повеќе студии докажуваат дека мажите во брак живеат подолго од слободните мажи, додека пак, кај жените, ова е обратно, најголем дел од долговечните се оние без брак и деца.

Ти една година некого на ручек да каниш и да не биде покрај тебе во смртен случај, не говори за него како партнер, туку како бескарактерна особа генерално. Па 4 години цимерка да ми е и да не ми е блиска другарка па нема така да направам. Еве и да сме се скарале, за атер на тие години труд и муабет, ќе заборавам на љутенката тој ден и ќе направам чест. Осет, осет.
Браво, за се си во право, маж сум но признавам, повеќето (делумно и јас) влагаат во горенаведената категорија. Једино у грешка си, за тоа дека жените се сѐ повеќе доброволно сингл. Не знам кај живееш и какво искуство имаш, но можам да ти кажам, 30+ сингл мажи у мое опкружување (особено со живи мамички) кур им е двор им, не ги интересира девојка, а сингл жени 30+, ма то депресии и жалопојки.

Ендру Тејт, диспеч, јасно е се, а застанав на негова страна првично.

Типот сигурно работи во ниедно време па затоа и нема време за ништо, кога другите се на работи он е дома и обратно.
Работи работа која знае да те исрципи од многу муабет, па кога ќе заврши уста не му се отвара.
Влегол во Ендру Тејт филмови, плеј хард, ворк хард, хастлање, самобендисаност, само он си се гледа, другите кој ги ебе.

Па и ја нашол професијата за градење кариера. Живци ќе скине и кога ќе треба време за фамилија ќе го прашам дали ќе може да работи со тие никакви саати.
Млад е нека си ја работи работава, ама нека не ја става на пиедестал. Ова ти е младешка работа, исто како келнер, шанкер, кол центар. За две три години сам ќе сака да замине од таа професија.

Ендру Тејт, диспеч, јасно е се, а застанав на негова страна првично.

Типот сигурно работи во ниедно време па затоа и нема време за ништо, кога другите се на работи он е дома и обратно.
Работи работа која знае да те исрципи од многу муабет, па кога ќе заврши уста не му се отвара.
Влегол во Ендру Тејт филмови, плеј хард, ворк хард, хастлање, самобендисаност, само он си се гледа, другите кој ги ебе.

Па и ја нашол професијата за градење кариера. Живци ќе скине и кога ќе треба време за фамилија ќе го прашам дали ќе може да работи со тие никакви саати.
Млад е нека си ја работи работава, ама нека не ја става на пиедестал. Ова ти е младешка работа, исто како келнер, шанкер, кол центар. За две три години сам ќе сака да замине од таа професија.
Апсолутно се согласувам, едноставно се два различни света, двата света несозреани и треба да учат и да си продолжат со животот, секој по свој пат.
А за братот со диспеч што ќе правел пари, не знам што да му кажам, може и ќе направи ама ќе остане без живци и љубов за луѓе. Година и некој месец ситно ја работев таа работа, секој ден од 2 до 10, 11, некогаш и саботи, не само што снемав живци о туку било каква интеракција со луѓе ми стана препрека и гледав да ја избегнувам, посебно замрзев телефон и зборење на телефон, пошто цел ден си на телефон.
Една од најодвратните работи што можеш да ги работиш, не гледам како некој би работел тоа долгорочно.

Браво, за се си во право, маж сум но признавам, повеќето (делумно и јас) влагаат во горенаведената категорија. Једино у грешка си, за тоа дека жените се сѐ повеќе доброволно сингл. Не знам кај живееш и какво искуство имаш, но можам да ти кажам, 30+ сингл мажи у мое опкружување (особено со живи мамички) кур им е двор им, не ги интересира девојка, а сингл жени 30+, ма то депресии и жалопојки.

Ова не се однесуваше на сите мажи, само на тие што хронично се жалат, критикуваат и омаловажуваат жени.

Има мажи во права смисла на зборот што прво гледаат што да поправат кај себе.

А некој рече тој работел за поубав живот за двајцата. Да мислел на двајцата по 4 години ќе ја женел, а не да нејќе ни да се запознае со нејзините.

Другариве мои, парот што го спомнав во претходното мислење. Е тоа е зафатен човек. На неутрален терен за двајцата, ти да отвориш бизнис, да го одржуваш и во корони и во бутури и жена и дете да си гледаш и на жена ти да ѝ овозможи напредок кариерен. Е он, си ја зема и не дозволи да осети она никакво игнорирање од него. Другарка ми со работа школо дете и 300 обврски ама никогаш не била поубава. Ама дома има маж.

А инаку за окружувањето мое, баш мажени има што ми викаат леле блазе ти, не сме знаеле да го цениме самечкиот живот. Баш таа на прием ми вика на зафрканција, еве самец чоек секогаш насмеана. А, јас не дека сакам така, но не сакам да имам некого по секоја цена. Претпоставувам има и машки вака што мислат и тешко се кандисуваат.

Обично на мажите покасно им текнува дека е тешко да си сам додека пак кај жените најчесто е обратен процес. Едно време може да има жалопојки, ама кога жена ќе успее да си го уреди животот за самување, тешко се разубедува после, ептен треба да види дека вреди.

Последно уредено:
Ова не се однесуваше на сите мажи, само на тие што хронично се жалат, критикуваат и омаловажуваат жени.

Има мажи во права смисла на зборот што прво гледаат што да поправат кај себе.

А некој рече тој работел за поубав живот за двајцата. Да мислел на двајцата по 4 години ќе ја женел, а не да нејќе ни да се запознае со нејзините.

Другариве мои, парот што го спомнав во претходното мислење. Е тоа е зафатен човек. На неутрален терен за двајцата, ти да отвориш бизнис, да го одржуваш и во корони и во бутури и жена и дете да си гледаш и на жена ти да ѝ овозможи напредок кариерен. Е он, си ја зема и не дозволи да осети она никакво игнорирање од него. Другарка ми со работа школо дете и 300 обврски ама никогаш не била поубава. Ама дома има маж.

А инаку за окружувањето мое, баш мажени има што ми викаат леле блазе ти, не сме знаеле да го цениме самечкиот живот. Баш таа на прием ми вика на зафрканција, еве самец чоек секогаш насмеана. А, јас не дека сакам така, но не сакам да имам некого по секоја цена. Претпоставувам има и машки вака што мислат и тешко се кандисуваат.

Обично на мажите покасно им текнува дека е тешко да си сам додека пак кај жените најчесто е обратен процес. Едно време може да има жалопојки, ама кога жена ќе успее да си го уреди животот за самување, тешко се разубедува после, ептен треба да види дека вреди.
Те разбирам кој момент сакаш да го доловиш и се е тоа ок. Но, приметувам дека, како и повеќето претежно жени, ги оценуваш туѓите животи по објавите на ФБ и фалбите на луѓето. На ФБ се е идеално, се е сјајно, таму сите се богати, весели, се забавуваат... но животот не е ФБ, животот е многу по прозаичен. Оди кај другарка ти и живеј кај неа бар еден месец и ке видиш дека не е се така идеално, дека идеалното не постои... ако е другарка ти искрена со тебе, ке ти каже дека бизнисот е работа и обврски и дека и е преку глава, дека мажот и е ок но бракот не е ФБ, па треба да се пери, пегла, пуши, дрка, раѓа, има хрчење, прдење, љубомора, расправии.. но има и смеење, има љубов, има опуштање, има подршка, штитење, има заедништво, има деца.... Не е добро човек да биде сам, без семејство, без партнер... не дека е хендикеп, но не е добро.

Те разбирам кој момент сакаш да го доловиш и се е тоа ок. Но, приметувам дека, како и повеќето претежно жени, ги оценуваш туѓите животи по објавите на ФБ и фалбите на луѓето. На ФБ се е идеално, се е сјајно, таму сите се богати, весели, се забавуваат... но животот не е ФБ, животот е многу по прозаичен. Оди кај другарка ти и живеј кај неа бар еден месец и ке видиш дека не е се така идеално, дека идеалното не постои... ако е другарка ти искрена со тебе, ке ти каже дека бизнисот е работа и обврски и дека и е преку глава, дека мажот и е ок но бракот не е ФБ, па треба да се пери, пегла, пуши, дрка, раѓа, има хрчење, прдење, љубомора, расправии.. но има и смеење, има љубов, има опуштање, има подршка, штитење, има заедништво, има деца.... Не е добро човек да биде сам, без семејство, без партнер... не дека е хендикеп, но не е добро.
Ако мислиш на примериве, никогаш не се повикувам на фб, туку другарки блиски со коишто скоро секој ден сме биле заедно, сме си се исповедувале, на телефони со саати сме седеле, проблеми сме решавале, леб, куќа сме делеле. На Инстаграм сториња не верувам. Баш оваа другарка само фб има. И тоа ради фамилија и роднини.

Не е добро човек да биде сам, без семејство, без партнер... не дека е хендикеп, но не е добро.
Тоа го велам и јас. Ама не по секоја цена. Види што викаат, за денешен млад маж небитни биле жени. Значи жениве малку треба да се опаметат, да покажат дека вредат, дека се самодоволни и вредни за внимание и мислење сериозно.

Последно уредено:
Значи жениве малку треба да се опаметат, да покажат дека вредат, дека се самодоволни и вредни за внимание и мислење сериозно.

Znaci zhenive da naucat da bidat zasluzheni a ne " Imam neshto vlazhno medju noze i ce go upravuvam svetot so nego"
Mozhebi ti ne si takva ama edno 70-80 toa go pomisluvaat barem ednash mesecno

Мажи вакви жени онакви ова она треба :pos:Кои глупи муабети. Од ептен одамна го имам надминато овој стадиум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom