Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Бац ако не си бил заљубен некогаш,ти не си ни живеел и не си го осетил животот во корен од дното до неговиот врв..Има луѓе кои не ја достигнале таа емоција и живеат механички (т.е.се чуваат да не бидат повредени) како роботи..да му се плукнам ја на таков живот..
Da be prijatele, vev na 16 godini. Nedela dena ne jadev, ne spijav, nishto ne sakav da pravam ama toa ne e LJubot tuku bev Zaljuben!!!!

A toa se dve razlicni raboti!!!
Ednata e realnost drugata e psihicka bolest .

Da be prijatele, vev na 16 godini. Nedela dena ne jadev, ne spijav, nishto ne sakav da pravam ama toa ne e LJubot tuku bev Zaljuben!!!!

A toa se dve razlicni raboti!!!
Ednata e realnost drugata e psihicka bolest .
Сеедно бац..Да ,,живее" модерниот свет,науката,општеството и се што е околу нас..Кој на секоја нормална реакција,нагон,емоција,состојба или било што поврзано со човекот измислува дефиниции и го расчленува/соголува на милион парчиња и единствено што му останува е сеќавањето дека некогаш љубел искрено..

Сеедно бац..Да ,,живее" модерниот свет,науката,општеството и се што е околу нас..Кој на секоја нормална реакција,нагон,емоција,состојба или било што поврзано со човекот измислува дефиниции и го расчленува/соголува на милион парчиња и единствено што му останува е сеќавањето дека некогаш љубел искрено..
Mu ostanuva sejkavanjeto deka bil ZALJUBEN!!!

Баш обратно. Во една врска ако мажот оди повеќе со срцето од жената, а жената со паметот, поголеми се шансите тој брак да успее. Секако, под услов жената паметот конструктивно да го користи , не деструктивно, во стил види што убаво семејство имам, што можам да направам за да го негувам и вреднувам тоа што го имам.

На жена ѝ треба повеќе љубов и внимание, на мажот повеќе му треба прагматична жена којашто ќе ја цени таа негова љубов и посветеност и ќе го цени него. Мажот обично е среќен таму кадешто се чувствува моќен, полезен, успешен. Не постои гаранција дека жена што е носена само од срцето секогаш ќе го пружи тоа. Поголем ризик од импулсивни реакции, жалење за ситници, љубоморни испади и заборавање да се работи на доградување на убавите работи. Жена која повеќе го користи паметот од срцето, многу поубаво ќе може да располага со таа љубов и посветеност. Знае кога да зборува, кога да молчи, знае да располага со домашен буџет во корист на цела фамилија, на децата им ја негува всадената љубов кон таткото.

Никогаш не сум видела маж да рече, леле колку ме сака би се убила за мене. Но, многу често сум чула, многу ме цени мене и јас нејзе ја ценам. Или, многу е паметна, со оваа куќа ќе се куќи без главоболки. Мажот треба да го замолчи срцето додека ја бара таа жена, оти се можни грешни одлуки во импулсивни моменти, а кога ќе ја најде и запознае, љубов и внимание да пружи нема да го чинат ништо а ќе придонесат многу.

Последно уредено:
Едноставно не ги врзува мажите таков момент. Восхит? Да. Инаку не. Сами кажуваат, налет сакање ако ми бучи глава од неа. Не ретко губат интерес кога жена одма ќе ги опсипе со емоции.

Едноставно не ги врзува мажите таков момент. Восхит? Да. Инаку не. Сами кажуваат, налет сакање ако ми бучи глава од неа. Не ретко губат интерес кога жена одма ќе ги опсипе со емоции.
Ovde greshish! A zborot beshe "леле колку ме сака би се убила за мене." i takov slucaj znam i sekoj den go gledam doticniot

Последно уредено:
Ocde greshish! A zborot beshe "леле колку ме сака би се убила за мене." i takov slucaj znam i sekoj den go gledam doticniot
Затоа користам зборови ко ,, најчесто, обично " и слично. Сѐ има по светов, во моја околина машки искрено ги плаши тој момент нарочито за брак, оти не им делува зрело .

А искрено не би сакала да бидам на местото на девојката чијшто партнер така збори.

И погрешно се изразив, тоа со убивањето не е љубов туку заљубеност.
Љубов е да живееш со мотивација за да работиш на таа заедница, во добро и зло.

Затоа користам зборови ко ,, најчесто, обично " и слично. Сѐ има по светов, во моја околина машки искрено ги плаши тој момент нарочито за брак, оти не им делува зрело .

А искрено не би сакала да бидам на местото на девојката чијшто партнер така збори.

И погрешно се изразив, тоа со убивањето не е љубов туку заљубеност.
Љубов е да живееш со мотивација за да работиш на таа заедница, во добро и зло.
Taa taka zboruva za nego ne toj za nea ;)
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Човек се заљубува кога е млад и неизживеан. После се губи тоа. Затоа сите писатели пишувале љубовни поеми кога биле млади. Во зрела доба па и старост тие работи не ги импресионираат толку.
Баш напротив. Подоцна во животот сакањето е подлабоко, поинтензивно, позрело и многу пореално. Кога си млад и неизживеан си под влијание на луди хормони, и понекогаш си скроз ирационален.

Баш напротив. Подоцна во животот сакањето е подлабоко, поинтензивно, позрело и многу пореално. Кога си млад и неизживеан си под влијание на луди хормони, и понекогаш си скроз ирационален.
Ирационалноста е релативна работа...пример се добар процент од мажи на негде 40 и кусур. Каде оставаат жени и деца за некоја помлада и поубава што немале можност да ја сретнат у млади години заради финансии најчесто. Ова како пример го земам...да не помисли некој феминист сум станал, ама што е право право е.

Никогаш чувствата не се толку силни, чисти, искрени, убави, макар и понекогаш ирационални, како кога си ,,дете,, у пубертет, средношколец, млад адолесцент... после отапуваат, рационалноста ни ебе матер, се ни е нешто накриво а секако го немаме повеке и тој коктел од хормони кој не дрогирал....

Ирационалноста е релативна работа...пример се добар процент од мажи на негде 40 и кусур. Каде оставаат жени и деца за некоја помлада и поубава што немале можност да ја сретнат у млади години заради финансии најчесто. Ова како пример го земам...да не помисли некој феминист сум станал, ама што е право право е.
Способноста да се направи разлика меѓу ирационалното и рационалното, и да се дејствува според рационалното е вештина која се развива со текот на времето, но тоа не значи дека сите луѓе ја имаат таа привилегија.

тоа е затоа што кога бил на млади години, неговите врснички трчале по чичковци со пари, а сега тој станал чичкото со пари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom