Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Благодарност до сите за одговорите и интересот за мојата сторија, не мислев дека ќе привлече толкаво внимание.

Ситуацијава е специфична да е тешко предвидлива во која насока би се движела во иднина. Во секој случај би било едно убаво искуство и своевиден излез од монотоното секојдневие.
Размислувањата „немањето кеш ми е најголем проблем“ и „што ако се олади работава меѓу нас“ ги имаше еден другар и испадна обратно.
Без кеш ја среди работата а „работата“ не се олади.

Последно уредено:
Благодарност до сите за одговорите и интересот за мојата сторија, не мислев дека ќе привлече толкаво внимание.

Ситуацијава е специфична да е тешко предвидлива во која насока би се движела во иднина. Во секој случај би било едно убаво искуство и своевиден излез од монотоното секојдневие.

Не можеш да "предвидиш" како ќе ти се движи оваа ситуација, ниту пак иднината. Само отвори очи, и нурни се во ново искуство. Не внимавај на времето, туку внимавај колку што можете повеќе да уживате во нови работи.

Ima ajle desavki kaa tebe, i na krajot maskoto gazda stanuva drugar idi dok si mlad poarno neuspesen onid nego prppustena sansa posle ebanje nema kaenje zapamti i rokaj tamu ic da ne ti cue

Еве и јас да пишам на темава нешто, дојде време, иако сум ја отворил два пати преку сила, по што моите љубовни проблеми до сега беа непостоечки, она немаш девојка, наводно и немаш љубовни маки. Па љубовни гуруа дајте совет.

Неодамна се вратив од одмор, таму запознав едно девојче, не е од тука од државава. И муабет ова она го поминав цел одмор со неа. Се роди хемија, многу ми се допаѓа, карактерно пред се, ме заинтересира озбилно до степен што само на неа мислам. А јас во глобала сум затворен тип на човек, ладен ѓоа германец и многу многу не се расфрлам со емоции, секад сум гледал да размислувам со главата.
И еве дојде време оној мраз околу срцето да почне да се топи. Некој би рекол: - Па што е твојот проблем бе пријателе? Тоа е супер.
Епа не би пишал тука ако го нема.

После одморот си се вратив назад во Македонија а таа во земјата на потекло. Останавме во контакт, се допишуваме и се гледаме на видео разговор скоро на дневна основа. И таа вика еден ден: -Далтоне јас сакам да дојдам во твојата земја и да останам со тебе извесно време. Каде е најдобро да најдам место каде би престојувала а истовремено и ти би престојувал со мене. Ме интересираш многу, ми се допаѓаш и би сакала подобро да се запознаеме.

Јас тука се пресеков. Не дека не сакам да дојде, тоа би било одлично. Но има една работа која што ме мачи и всушност ме натера на темава да се искажам во обид да си ги олеснам љубовните маки.
Јас моментално сум шворц. Све тоа пари кои што ги збирав за тој одмор низ текот на целата година, работејќи каде не, све тоа летна и сега имам салдо нешто над нулата, колку за цигари и кафе, моите најголеми пороци, јебига. А таа сака да дојде нареден месец.
Пари да барам од дома нема шанси, по што и домашните се на тенка линија, имаме уште еден студент и сега е баш време за трошоци и све тоа.

Видов не видов пред некој ден седнав со девојкава на виртуелен разговор и одлучив да бидам искрен, и ја раскажав целата ситуација. Па она ако ме сака ќе ме сака и ваков, клошар. Јас секако не можам да парирам на нејзините примања со овдешните плати, па макар бил и директор на комерцијална.
И девојкава вели: - Што се секираш трошоците одат на моја сметка, истражував и гледам не е толку скапо во твојата земја.
И јас во тој момент бев зини земјо голтни ме. Се осетив крајно мизерно, низ глава ми дојде и она видеото "ќе се мажам за Белгија" и срце не ми дава да паразитирам врз нечиј грб месец дена. Не можам да се погледам во огледало. Ми дојде да се исплачам врз мојата жална судбина.

Некој би рекол (90% од народот): оди бе глуп! К*р те боли, биди е*ана спонзоруша, е*и, јади, пиј на туѓа сметка...
Не можам бе! Не се правам поштењак, ама јас едноставно не можам. Стварно ми се допаѓа девојкава, не би сакал да ја оплескам.
Едно време си реков да и речам да одложиме за неколку месеци, да пробам да застанам малку на нозе, да приберам некој денар. Посекако не можам да сносам целосен трошок вака барем да не бидам циган до толку, барем мојот трошок да си го покријам...

Ама што ако до тогаш целата работа се излади? Сепак ова е така речи некаква врска на дистанца, колку далеку може да оди? Не можам да знам што би било после неколку месеци.
Таа дури и зборела со нејзините, им кажала се за мене, наводно вака на невидено сум оставил добар впечаток на образован и паметен дечко.
Ја ако бев паметен ваљда немаше да пишувам на оваа тема и да поставувам вакви прашања.
Јебига, стигнав до тука. Ајде давајте мислења.

Ај тета Ланџи да те просветли:

1. Заборави се што ти кажаа другите, немаат појма
2. Во животот нема бесплатни работи, посебно не во Западна Европа - тоа ти го потврдува и девојката, која не сака да престојува кај тебе, туку сака да си изнајми стан, соба, што и да е и да биде со тебе.
3. Ако немаш пари, ќе бидеш домаќинка, т.е. ти ќе готвиш, чистиш, переш, пеглаш. Сметката мора да ја направите однапред, т.е. да се договорите на кој начин ти ќе придонесеш за вашето заедничко живеење. Таа веројатно не е ни свесна, дека кај нас луѓето земаат кредит за да одат на одмор или дека мора да штедат цела година за тоа. Сигурно имаш скап телефон. За нив е незамисливо да имаш телефон којшто ги надминува твоите можности. Токму поради тоа, треба да се договорите, затоа што мислам дека таа не е свесна што значи „немам“ во Македонија.
4. Девојките се многу поедноставни од нашиве - не сонуваат шопинг во Солун или слични глупости. Можеби девојката е од некое мало место кое нема ниту кино, не живеат сите во Берлин, Копенхаген или во Виена и менталитетот на луѓето како и кај нас е различен. Бидејќи ти всушност не ја ни познаваш, треба да ја прашаш што ја интересира (планинарење, пливање, итн....) за да можеш да планираш што и како.
5. Девојките исто така имаат различни видувања за тоа што значи да си во врска, така што и тоа не е лошо да го расчистите.
Ај со лесно!

Ај тета Ланџи да те просветли:

1. Заборави се што ти кажаа другите, немаат појма
2. Во животот нема бесплатни работи, посебно не во Западна Европа - тоа ти го потврдува и девојката, која не сака да престојува кај тебе, туку сака да си изнајми стан, соба, што и да е и да биде со тебе.
3. Ако немаш пари, ќе бидеш домаќинка, т.е. ти ќе готвиш, чистиш, переш, пеглаш. Сметката мора да ја направите однапред, т.е. да се договорите на кој начин ти ќе придонесеш за вашето заедничко живеење. Таа веројатно не е ни свесна, дека кај нас луѓето земаат кредит за да одат на одмор или дека мора да штедат цела година за тоа. Сигурно имаш скап телефон. За нив е незамисливо да имаш телефон којшто ги надминува твоите можности. Токму поради тоа, треба да се договорите, затоа што мислам дека таа не е свесна што значи „немам“ во Македонија.
4. Девојките се многу поедноставни од нашиве - не сонуваат шопинг во Солун или слични глупости. Можеби девојката е од некое мало место кое нема ниту кино, не живеат сите во Берлин, Копенхаген или во Виена и менталитетот на луѓето како и кај нас е различен. Бидејќи ти всушност не ја ни познаваш, треба да ја прашаш што ја интересира (планинарење, пливање, итн....) за да можеш да планираш што и како.
5. Девојките исто така имаат различни видувања за тоа што значи да си во врска, така што и тоа не е лошо да го расчистите.
Ај со лесно!
така е далтон планирај планинарење пливање итн
другите занемари ги не знаат што зборат, сигурно имаш скап телефон

Ја ако бев паметен ваљда немаше да пишувам на оваа тема

Моментот кога си свесен за последиците а сепак свесно одиш со глава во ѕид.

И не, немам скап телефон, имам low budget паметен телефон. Не знам како уопште тој податок е поврзан со мојот првичен пост но еве и таа информација нека стои, во случај да не бев доволно јасен кога експлицитно ја нагласив мојата финансиска состојба.

И жити Бога, немојте веќе со цинични понуди за паричен заем во ПП. Делува смешно а во суштина е на граница со трагедија кога граѓани на најотепаната држава во Европа се потсмеваат на тема "немање пари" и се понашаат ко да живеат во Луксембург а не во државата која што е на дното во Европа и Светот по сите параметри за квалитетен и достоинствен живот.

Здраво дечки, ќе скратам колку шо можам. Идев со еден дечко 3 години, врската ни беше можам да кажам малце чудна, отпрвин беше тајна оти не сакавме никој да ни расипе итн... но се согласувавме, имаше хемија, и стварно премногу го сакав а и тој мене. Можам да кажам дека му угодував за се, имав разбирање буквално за се. Но, мојата осетливост ја злоупотреби. После првата година најдов пораки кадешто и признава дека сака да ми раскине но не знае како, као наводно нејзе ја сакал (а иначе она беше муслиманка). За моја среќа, ги прочитав пораките. Но, тогаш бевме помлади и бараше да му простам. Тоа ми беше грешката, нејсе. Теравме шо теравме, но пак не идеше. Во моите очи беше вреден, иако тоа беше плод на мојата занесеност и необјективност. Никогаш не ми се развика, никогаш не крена рака на мене, никогаш не ме опцу. Знаев дека ме сака, но тоа беше на чуден негов начин. Но јас не бев среќна. Како и во секоја врска кога имаше расправија, барав одговори на моите прашања што беа онака објективни и што секој би ги поставил. Но, одговори не добивав, добивав само туфкање од негова страна, уверување дека ме сака и дека нема друга, дека не иде вака така (залажување до заблуда, е*ење у здрав мозок), за да еден ден повеќе престана да се јавува и да пишува. Го оставив, немав сили за да прашувам што и како, не заслужуваше. За тие неколку месеци што само се слушаввме но не и гледавме, ми пишуваше и уште еден дечко кој беше стварно упорен, не ми ја разбираше ситуацијата, мислеше дека го мафтам, јас после раскинувањето ако може така да се каже, затоа што тоа беше без збор после сите тие години, се видов со вториот. На првата средба сакаше да се смуваме и онака ми беше што барам јас тука, му кажав следен пат. Другата грешка што ја напраив е тоа што коа ме викна дома кај него, отидов. Мислев дека после сето тоа време, барем ме цени и сака да бидеме во врска но се заебав. Тој сакаше се*с и секако не доби, го одбив. Моја е вината што отидов и останав кај него до сабајле, но тоа ми беше буквално како сол на рана. Сфатив дека сакал само да ме искористи и се спукавме и така заврши. Во меѓувреме за првиот дознав слика на којашто прегрнува во кревет друга, за време кога сме биле во врска. Но од моја страна немаше реакција. И до ден денес ме манијачи на социјалните мрежи првиот. Ваш совет за тоа дали нешто после ваква ситуација би направиле во врска со едниот или со другиот, во смисол на одмазда или нешто слично? Сори за подолгиот пост. :)))

Последно уредено од модератор:
Здраво дечки, ќе скратам колку шо можам. Идев со еден дечко 3 години, врската ни беше можам да кажам малце чудна, отпрвин беше тајна оти не сакавме никој да ни расипе итн... но се согласувавме, имаше хемија, и стварно премногу го сакав а и тој мене. Можам да кажам дека му угодував за се, имав разбирање буквално за се. Но, мојата осетливост ја злоупотреби. После првата година најдов пораки кадешто и признава дека сака да ми раскине но не знае како, као наводно нејзе ја сакал (а иначе она беше муслиманка). За моја среќа, ги прочитав пораките. Но, тогаш бевме помлади и бараше да му простам. Тоа ми беше грешката, нејсе. Теравме шо теравме, но пак не идеше. Во моите очи беше вреден, иако тоа беше плод на мојата занесеност и необјективност. Никогаш не ми се развика, никогаш не крена рака на мене, никогаш не ме опцу. Знаев дека ме сака, но тоа беше на чуден негов начин. Но јас не бев среќна. Како и во секоја врска кога имаше расправија, барав одговори на моите прашања што беа онака објективни и што секој би ги поставил. Но, одговори не добивав, добивав само туфкање од негова страна, уверување дека ме сака и дека нема друга, дека не иде вака така (залажување до заблуда, е*ење у здрав мозок), за да еден ден повеќе престана да се јавува и да пишува. Го оставив, немав сили за да прашувам што и како, не заслужуваше. За тие неколку месеци што само се слушаввме но не и гледавме, ми пишуваше и уште еден дечко кој беше стварно упорен, не ми ја разбираше ситуацијата, мислеше дека го мафтам, јас после раскинувањето ако може така да се каже, затоа што тоа беше без збор после сите тие години, се видов со вториот. На првата средба сакаше да се смуваме и онака ми беше што барам јас тука, му кажав следен пат. Другата грешка што ја напраив е тоа што коа ме викна дома кај него, отидов. Мислев дека после сето тоа време, барем ме цени и сака да бидеме во врска но се заебав. Тој сакаше се*с и секако не доби, го одбив. Моја е вината што отидов и останав кај него до сабајле, но тоа ми беше буквално како сол на рана. Сфатив дека сакал само да ме искористи и се спукавме и така заврши. Во меѓувреме за првиот дознав слика на којашто прегрнува во кревет друга, за време кога сме биле во врска. Но од моја страна немаше реакција. И до ден денес ме манијачи на социјалните мрежи првиот. Ваш совет за тоа дали нешто после ваква ситуација би направиле во врска со едниот или со другиот, во смисол на одмазда или нешто слично? Сори за подолгиот пост. :)))
Со браќа им или со другари нивни :coffee:
Или крај краева ангажирај платен убиец :pistoldz::uzi:

@Anon Кога знаеш дека нешто не штима, нешто се крие, не се кажува, ќе бидеш ли среќен ? Тоа што не си избувлив не може да ја голтне причината поради таквото чудно однесување (неверство).

Толку време да те влече за нос а плус си знаела дека врската ви е чудна и така сте терале 3 божји години.... јас не можам да ја сватам твојата наивност. Завршило тоа, крај е и со едниот и со другиот. Ставаш точка и одиш напред. Одмаздата има две острици, така да може и самата да се повредиш.

Не му верувај на овој погоре што ти пишал, платени убијци и триста глупости. Заеби и едниот и другиот, требало одамна веќе да се насочиш кон друго, а не да мислиш на одмазди и како да постапуваш со двајцата. Тебе врската одамна ти била завршена ама не си сакала тоа да го разбереш, терај си го животот и уживај во него. Сепак животот е краток и без нервози, се ќе се среди.[DOUBLEPOST=1535362949][/DOUBLEPOST]
Со браќа им или со другари нивни :coffee:
Или крај краева ангажирај платен убиец :pistoldz::uzi:
Ужас си бре :coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom