Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Љубовта е ропство на умот добиено при ненадеен шок од неконтролирано управување со нашите сетила. Должината на тоа ропство зависи од повратната информација што му ја праќаат сетилата како храна која треба да го одржува во живот. Често пати и самиот ум посакува да биде роб задоволувајќи се од вкусната храна на сетилата и така најаден робува исполнувајќи ги сите желби на сетилата.
А секој човек е пред се створен да биде независна индивидуа а дури потоа да сака некого но без болна врзаност.Поттикнат од темата на Џастис Greed is Good ќе се навратам на уште една култна реченица од култниот филм на Оливер Стоун цитирана од Геко "We are smart enough to not buy into the oldest myth running: love. A fiction created by people to keep them from jumping out of windows." Ај конечно за што правиме муабет? Изидеализирана фикција, сплет на биохемиски супстанци т.е хормони, или пиедестално и свето дефинирање (од страна на љубителите на розови наочари) на нешто што всушност не е повеќе од анималистички нагони како и систем на потреби, навики, интереси па дури и еден вид на психолшка зависност. Или пак навистина е човечки императив каков што го знаеме отелотворен епохално преку уметноста и екранизирано од студиото на Дизни?
. Во љубовта ги има и сите други науки, во љубовта се крие клучот за се. Без љубов нема успех, нема резултат, нема постоење. Љубовта е самото наше постоење, секој нов здив е љубов, водухот кој го дишеме е љубов, зошто ни овозможува да живееме. Целата планета, сите планини, реки, мориња, езера, сите животни и растенија ја претставуваат љубовта. Љубовта е се! Па дури и смртта е дел од таа љубов која Господ ни ја дарил, зошто љубовта оди со животот но и со смртта. Смртта не е точка во нашето постоење, таа е само запирка, зошто после неа се оди во еден подобар свет, свет во кој ке одиме поради љубовта повторно. Љубовта може да претвори убиец во мирољубив човек..![]()

Да, секако, ова е љубов.И мирољубив човек во убиец![]()
Не, не знам линкот каде води, но не зборам за силувања и девијации. Зборам за умот. Толку неистражено поле.Да, секако, ова е љубов.
Зборите за девијација, патологија, која подразбира дека базичната потреба за љубов, се извитоперува во чин кој е далеку од љубовта.
Инаку, и силувачот силува со цел да ја компензира љубовта. Но, тој само компензира. Ниту добива, ниту дава љубов.
Разграничувајте ги малку стварите.
П.С
Сусаро, на темава прашуваш само за партнерска љубов?