Љубов супер, секс - за никаде ?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Не сфаќам која ти е целта на прашањето.. :)
Не мислам, ЗНАМ со кој сум и затоа се препуштам и целосно и тотално се исклучувам од реалниот свет.

Целта на прашањето е дали ако мајсторски те работи непознат фраер, а мижиш со очите...дали ќе се заљубиш во него? :)

ЗНАМ со кого сум - веројатно асоцира на блискост која си ја прифатила за да имаш односи со некоја личност. Блискоста значи спознавање, спознавањето значи порелаксирана атмосфера за време на водење љубов. Без притисок, без напињање, релаксирано и уживантски.

Во право сум?
Ако сум, дали нема логика муабетот дека со поминување на време и меѓусебно запознавање ќе дојде до подобра координација и комуникација за време на сексот?

И уште еднаш,
не форсирај експертиза за нешто што допрва треба да го истражуваш :back::smir::pipi:

Целта на прашањето е дали ако мајсторски те работи непознат фраер, а мижиш со очите...дали ќе се заљубиш во него? :)

ЗНАМ со кого сум - веројатно асоцира на блискост која си ја прифатила за да имаш односи со некоја личност. Блискоста значи спознавање, спознавањето значи порелаксирана атмосфера за време на водење љубов. Без притисок, без напињање, релаксирано и уживантски.

Во право сум?
Ако сум, дали нема логика муабетот дека со поминување на време и меѓусебно запознавање ќе дојде до подобра координација и комуникација за време на сексот?

И уште еднаш,
не форсирај експертиза за нешто што допрва треба да го истражуваш :back::smir::pipi:

А кој рече дека јас го немам досега истражено?.. :)
Види вака Боби..
Не, нема да се заљубам ако мижам и ако имам многу добар секс со некој странец.
И да, асоцира на блискост, ама очигледно ти не сакаш да сфатиш што сакам да ти кажам. Џабе е блискоста, џабе е зборувањето, кога нема дела. И јас сум јака на зборови, ајде вака ќе правиме, така ќе правиме, и кога доаѓа чинот- ооооооп, се губи магијата.

Been there, done that. :wink:

А кој рече дека јас го немам досега истражено?.. :)
Види вака Боби..
Не, нема да се заљубам ако мижам и ако имам многу добар секс со некој странец.
И да, асоцира на блискост, ама очигледно ти не сакаш да сфатиш што сакам да ти кажам. Џабе е блискоста, џабе е зборувањето, кога нема дела. И јас сум јака на зборови, ајде вака ќе правиме, така ќе правиме, и кога доаѓа чинот- ооооооп, се губи магијата.

Супер. Бидејќи имам скромни познавања за сексот во однос на тебе, и сакам да се уверам во ова што го пишуваш, мојот психијатар ме советуваше дека за решавање на дилемите треба да се обратам кон изворот на истите. Плус, ако си секс-перт, тоа ти е ко нескафе - две во едно.

Бројот ми го имаш :back:

Супер. Бидејќи имам скромни познавања за сексот во однос на тебе, и сакам да се уверам во ова што го пишуваш, мојот психијатар ме советуваше дека за решавање на дилемите треба да се обратам кон изворот на истите. Плус, ако си секс-перт, тоа ти е ко нескафе - две во едно.

Бројот ми го имаш :back:
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Боби, дај не дупи на здрав мозок.
Нигде не реков дека сум секс експерт. Само кажав дека сум искусила едно вакво искуство (за кое што зборуваме сега) и го изнесувам овде, со вас.
Тоа ни најмалку не ме прави секс експерт, а тебе скромен дечко со скромни познавања за сексот.

Твојот психијатар или психолог?..

:back:

Kaj e тука делот на "секојдневно меѓусебно запознавање и (ре)откривање на партнерот" со цел: создавање на поголема блискост, комуникација која ќе ги унапреди сите односи, па и сексуалните?

Сексот нема врска со тоа.

Хахахаха! :))))))
Меѓусебното запознавање може да влијае само и само на односите меѓу партнерите (не и сексуалните).

Зависи од ситуацијата. Индивидуална работа

Серп, ако не оди сексот со некој, НЕ оди!
Џабе тешко дупење, џабе поучување, џабе е се`!
Џабе јас да му велам „еби ме појако“ кога не го ни осеќам (не станува збор за големината).

Не е џабе секогаш. Некогаш има резулатати.

Been there, done that. Successfully.

И јас Там сум поминала низ тоа, не е со договарање, не е со шаблони, едноставно двата сме нашле заеднички јазик (во кревет). Малку експерименти и ќе видиш. Па не сум била позадоволна никогаш...

Серп, имам другарка која се трудеше 3 месеци да успее, залудно, немаше резултат.

Заклучок, колку што успева некогаш толку не успева никогаш.
До утре ќе набројуваме примери, јас знам овај, јас знам онај, заклучокот е ист, кај секој различно.
Мислам дека љубовта еден кон друг нема некоја голема улога во сексот, едноставно може да не оди и крај. Како што кажа Тамарче.
Некогаш се работи за трема, страв, срам и така натаму, кога ќе се „договорат“ двата партнери и се сложат во кревет е друга приказна.
Не прашвај Там какво договарање зошто едноставно се случува, неопишливо и необјасниво...

Сексот нема врска со тоа.

Зависи од ситуацијата. Индивидуална работа

Не е џабе секогаш. Некогаш има резулатати.
Три реченици за иста работа кажа бе Јована :) Ал добро, се гледа троа поискусна, ме сконта шо сакам да кажам. Значи, априори не тврдам дека со работа, работа и само работа ќе се случи чудото, ама одбивам априори да отфрлам можност за унапредување на односите преку комуникација, секаква.

Нек се спроведе некое истражување кај машките, и ќе видите дека самите признаваат како најчесто многу повеќе ги ценат девојките кои после одредено време ќе одлучат да им голтаат, наместо да плукаат :) Тоа е резултат на унапредена комуникација и блискост, која ќе придонесе за обостран поголем труд во кревет.

Тамарче, мојот психијатар, да. Си имам, модерно е денеска :)

Незнам како може да се сакаат двајца да им биде прекрасно и да неможат еден без друг, а сексот да не го бива,,,,?
Ако било така уште од старт ќе се разделат бар ја така мислам, сексот зафаќа доста голем дел од успехот на една врска, така да апсурдно ми е да си со некого во врска кој не го бива во сексот(леле глупа реченица:nesum:).

Незнам како може да се сакаат двајца да им биде прекрасно и да неможат еден без друг, а сексот да не го бива,,,,?
Ако било така уште од старт ќе се разделат бар ја така мислам, сексот зафаќа доста голем дел од успехот на една врска, така да апсурдно ми е да си со некого во врска кој не го бива во сексот(леле глупа реченица:nesum:).

Не мислам дека е глупа,напротив:smir:
Без добар секс нема врска.Ако на некој не му се допаѓа сексот во блиска иднина ќе најде партнер кој целосно ќе го задоволува.Залажување е дека сексот нема големо влијание помеѓу двајцата партнери.Некои ќе речат дека ептен го преценувам сексот,дека можат да живеат од љубов,гушкање и бацување,но дали нивниот партнер може долго да живее со нив:)прашање на време е кога ќе пукне.
Нормално е да ставаш примат на љубовта,ако сексот не го бива,но кога ќе запознаеш некој кој ќе те остави без здив во кревет,тогаш поинаку се размислува,ќе бараш секој ден дупла доза:)

Па ќе бидат заедно, одреден период само. Кога ќе се убедат дека претставува непремостлива бариера, ќе се разделат.

Според мене пак, се' почесто се меша и добриот секс со нереални чувства, па слична ситуација откако водејќи се од сексот, кога ќе увидат дека покрај добриот секс, тешко се поднесуваат заедно... ќе се разделат.

Не мислам дека е глупа,напротив:smir:
Без добар секс нема врска.Ако на некој не му се допаѓа сексот во блиска иднина ќе најде партнер кој целосно ќе го задоволува.Залажување е дека сексот нема големо влијание помеѓу двајцата партнери.Некои ќе речат дека ептен го преценувам сексот,дека можат да живеат од љубов,гушкање и бацување,но дали нивниот партнер може долго да живее со нив:)прашање на време е кога ќе пукне.
Нормално е да ставаш примат на љубовта,ако сексот не го бива,но кога ќе запознаеш некој кој ќе те остави без здив во кревет,тогаш поинаку се размислува,ќе бараш секој ден дупла доза:)

Најден е и добијам дупла бе....
Само друго ми беше муабетот како и да е мене ми е неразбирливо, и затоа реков глупо, зашто мене така ми звучи, може имав среќа и налетав на нешто што исполнува критериуми мои...:smir:

Сексот во една врска која е врз основа на вистинска љубов , е еден важен дел преку кој се искажува таа љубов. Јас во љубов без добар секс не верувам.Тука секако постојат и разлики во поимот „добар секс„. Може да имаш секс со некого , и да се лупаш 2 саата и да биде добар секс, а може и да водиш љубов пола саат исполнет со емоции и чуства .Тука би се согласил со некој што горе напиша дека има разлика помеѓу секс и водење љубов, дефинитивно постои разлика .

Ова ти нема врска :)
Ако мајсторски ме работи било каков фраер ќе сакам да ме работи пак тој истиот. Ако не ме работи добро нема да сакам пак. Просто е ко грав.

А јас знам со кој сум и кога ен сум блиска со него :) Башка од каде е тоа дека е уживантски само ако е релаксирано? Некои го сакаат поинаку :))

ае, као шо професионалка мож да те изработи, никоја неможе ...

...тоа е факт, али да ја бациш, онака...мало сутра...недаваат мамата...сфе даваат ама тоа не...башка они се увек позитивни и со пун забавен репертоар...штета шо не се за по дома.:uvo:

пс,Анастасија...зелкоооооооооо ни една, не глуми не си таква цура...вага неможе да се онади без чуства...невозможно и не терај инат сфе...:tv:

Ова ти нема врска :)
Ако мајсторски ме работи било каков фраер ќе сакам да ме работи пак тој истиот. Ако не ме работи добро нема да сакам пак. Просто е ко грав.

А јас знам со кој сум и кога ен сум блиска со него :) Башка од каде е тоа дека е уживантски само ако е релаксирано? Некои го сакаат поинаку :))

За нема-врска делот, се заебаваф :) Понатаму во постот си напишав шо мислам.

А во другиот домејн, пак не би навлагал... Џек Лемон и Мерлин Монро го сакаат тоа жешко :smir:

А Џек Лемон бил стварно интересен актер..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom