Љубов од интерес (брак за документи)?

Wolf Pack напиша:
Вие сите го имате промашено принципалот на брак за виза :razmislu:
Еден дечко шо познавав за малку ќе се оженеше за една разведена од 50 и нешто години, не за да биде со неа, него да си земе документите и да остане. Колку не ви е јасно у шо е поентата стварно ич не можам да ве разберам. Додека го бркаа immigration тој се мислеше да се земе со таа старката, не мора ни да се пипнат бе луге, не па да спијат заедно, стварно не разбирате шо значи брак за виза???
Си запозна тој една друга меѓувреме (додека го гонеа) и се засакаа со таа и се венчаа. Сеа се во брак (вистински) и се сакат, си имат 2 деца и нокому ништо. А да се земеше со старката едноставно ќе земеше папирите и легално ќе се разведеа. Зар е компликувано све овоа?

More starkite sakaat mlado meso... ne bidi ti tolku siguren deka ke bilo "nikomu nishto," a koj nema kvaliteti da izganja legalen status bez zenenja/mazenja, ne mu e nikoj kriv shto voopsto svesno dosol i ostanal ilegalec. Jas da sum imigration, na glava ke im visam, ko shto sega im visat, i ako vidam razvod odma posle 3te godini zemam odma papiri i ajt tie finti na drugo mesto. Ama toa jas samo, posto sum zlocko. :poos:

Ne ne, ne si zlocko, taka treba da e, ama toa se sistemski finti shto lugeto gi uchat i jako zloupotrebuvat.

Pa nie na "diaspora" diskutirame dali nie da gi zememe, a "ovie" od drugata strana, pa diskutiraat dali da ne zemat nas.

Acid, kako tebe sum zapoznala mnogu, i ... sho mislish nie tuka vo Diasporata poglupavivme i ke zememe sve shto ni se nudi?
Pa ako e ubava, inteligentna, so crna kosa i dolgi noze ne treba da se vrakja za MK i da si bara mazh, ke si najde i vo nejzinata zemja.

A ja cat pat sum gledala svadbinski kastei i mislev : a be ovoj za zedol samo zaradi papiri, ili ovaa go zela samo za papiri....

jadno, be mnogu jadno.

Desert, de de pa i ti ne mu se ljuti odma na Acid, i od kade on "sve shto se nudi," od kaj si sigurna deka on ne e "najdobroto shto se nudi.'?

Nejse, bil be od vas shto ste u dijasporata nekoj vo Crown Point Indiana ili Paterson, NJ? Pa covece bozji, jas na dvete mesta se najdov po ednshka, nesakajki zalutav, pa jadniot drugar sto bese so mene nemozese da se otkaci od tetkici koi mu gi nudea kerkite od koga razbraa deka e toj novo pecen od Makedonija.
Nikoj nemoze da me ubedi deka nasite starosedelci ovde ne gi pritiskaat svoite kerki i sinovi da sto i da praat, kakov sakaat da zemat samo da bide makedonec/ka i toa po moznost od Makedonija. Toa e FAKT. Isto ko shto se ceka mama da se penzionira vo fabrikata za da kerkata ja zameni, isto taka se ceka da uleta nekoj nov pastuv od Makedonija. Ne smeat da se zaljubat, ne daj boze pomislat na brak so nekoj koj ne e Makedonec.

Od tuka se i iskoristeni. Sto mislite vie, od kade im na lugjeto vo makedonija sansa da iskoristuvaat i zemat nekogo za papiri, ako toj nekoj sam ne se ponudi?
Na leto vo Makedonija ko ke naletaat Cryslerite so new jersey ili indiana tablicki, zoshto idat? Zoshto idat fraerite bogati u svoi 40ti vo makedonija bez zeni? Zoshto citam pola sela Debarski se ozenile vo stranstvo? Od sto ne se "davaat za se shto se nudi?" Ma daj.
Jas licno imam naletano na nas covek ovde, koj mi ima doneseno sliki od kukjata mu, da gi odnesam ako mozam so mene vo Makedonija i ako imam nekoja drugarka zainteresirana za fin, bogat Makedonec vo USA, da i gi dadam i da pustam nekoj zbor za nego. Deckoto si imashe i izraboteno plan, kako ona ke dojde, nema da sedi so nego tuku ke i najde smestaj u komsiluk, i deka oni neli ke se zaljubat, nema da bide toa samo za brak, tuku ke se rodi ljuboF.
:poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: :poos: ili mozda :cry: :cry: :cry:
Ama neznaat shto gi ceka vo taa Makedonija, i ne im e razbirlivo zoshto nekoj bi gi zemal samo za papiri... a zoshto da te zeme koga samo toa go nudish, pazi "bogat, fin, dobro situiran nas u Amerika, bara devojka u mkd." I za shto da te zeme be drugar mi, za tvojata sposobnost da ja sarmiras? :poos:

Aj da ne prodolzuvam, premnogu prikaski imam na temata, ke treba da se samo zapalam
:viol1:

OBDN, ne znam kako e kaj vas vo SAD, vo pravo si makedonskite roditeli, kako i srpskite, grckite itn ne pritiskaat da se zememe so nashi, no eve jas zboruvam za tie koi gi znam, a tie ne se samo nashi, nego Srbi, Bosanci, itn i tie vikaat, pa ako nash barem nekoj koj e izrasnat tuka, a ne od MK "importiran". Zoshto? Pa ke treba da uci jazik, bez jazik teshko se naogja rabota, pa ne ke moze da se vklopi vo opshtestvo, ednostavno kazhano toj "noviot" covek vo familijata se svakja kako teret a ne kako poklon. Mnogumina sepak se zhenat/ se mazhat, pa kaj nekogo stvarno uspealo, kaj mnogumina ne. A krivicata se bara kaj dvete strani. Moite, fala na gospod, velea samo da e asalen i ne musliman pa na sve ke se privikneme.

Tuka vo Germanija ne si tolku daleku od MK, so avion za dva saati, pa mozhebi i zatoa drugo se svakjaat rabotite. I najcesto se mesha tuka niz bivsha YU, Makedonci nema tuka mnogu.

Ваква работа, некогаш може да испадне многу добро, односно како што веќе спомнавте, да прерасне во права љубов (зависи од околностите и приликите), меѓутоа според оние случаи кои до сега сум ги видел, може мајчино млеко да пролукаат и двајцата партнери. Ќе гледаш да избегаш само, ни виза ќе ти се гледа ни ништо.
Прво (зборам сега за Белгија) моментално контролите за бракови склучени со странци се многу појачани и построги, а второ, ретко се наоѓа сигурен човек за таков брак, затоа што во случај да ве откријат дека имате брак од интерес и двајцата има да наеб*те ко жути мрави А цените се разлучни - од 3 до 10 илјадарки...на евриња мислам :wink:
А инаку заборавив да кажам...не би се женел за виза. :wink:

najgadno e bez razlika dali zensko ili masko od tuka zapocne vrska so nekoj nas dole i sea se cudi dali ovoj(ovaa) e so mene samo za da dobie viza ili navistina me saka :?

Не би си отишол од Македонија да ми нудат милиони или менаџерско место во Ротшилд, не па некоја шугава рошла да ја земам само поради "папири"!

Бев лани отсутен еден месец од татковината - спиздев!

Не фала, странција не е за мене.

Мистичен напиша:
Не би си отишол од Македонија да ми нудат милиони или менаџерско место во Ротшилд, не па некоја шугава рошла да ја земам само поради "папири"!

Apsolutno si vo pravo Misticen...kako ovde sto ima zivot nigde nema...zboruvam za covek koj sto ima stabilna rabota i sl...a tamu negde vo Kengurija/Avstralija(ne daj boze) ili Amerika...so pistol da me teraat ne odam...da rintam ko konj i da ziveam ko rob...ne fala....a inace vo vrska so temata...devojki daj bidete realni...fakt e deka za zal 80% od vas devojkite izgoreni ste da zaminite/se omazite stranstvo..taka da...nemojte da kazuvate mnogu prikaski...jas ne bi zaminala za viza i sl... :twisted:

Ptolomej напиша:
Мистичен напиша:

Apsolutno si vo pravo Misticen...kako ovde sto ima zivot nigde nema...zboruvam za covek koj sto ima stabilna rabota i sl...a tamu negde vo Kengurija/Avstralija(ne daj boze) ili Amerika...so pistol da me teraat ne odam...da rintam ko konj i da ziveam ko rob...ne fala....a inace vo vrska so temata...devojki daj bidete realni...fakt e deka za zal 80% od vas devojkite izgoreni ste da zaminite/se omazite stranstvo..taka da...nemojte da kazuvate mnogu prikaski...jas ne bi zaminala za viza i sl... :twisted:
a kao istotaka 80% od mazite ne se izgoreni da mu ja dzomnat nakaj stranstvo, nego samo zenite????

Ме интересира од каде факт и од каде баш 80% од девојките сме биле изгорени да заминеме?
Јас пак мислам дека жена ако замине во странство, повеќе би било од љубов отколку за виза. И што правиме сега?

Zlobnice...ne rekov jas deka i mazite ne sakaat istoto da go pravat..ama fakt e deka kaj zenskite e pogolem procentot za taa rabota...Fortune...od kade mi e procentot...od toa sto gledam kako razmisluvaat poveketo devojki sto gi znam...i ne mi se slozil deka samo od ljubov bi zaminale

Se obiduvate za raboti za koi ne se generalizira, da vadite generalizacii. Ne ide toa taka drugari.
Vtoro, individualni razmisli, i mislenja ne znaci deka se tocni i vo pravo, taka da ne e problem da si kazete sto vie mislite, i kako vie na neshto gledate, no sosem drugo e da opisuvate necij tugj zivot, i bez da go poznavate. Dali nekoj rinta ko rob i zivee ko konj Ptolomej se somnevam deka mozesh da znaes. Mnogu povekje robovi i konji ima vo Makedonija - na shto jas velam za zal, i voospto ne mu se divam. Taka da...

I malku si se zbunil ako mislish deka tie shto se mazat ovde za papiri r'ntaat, najcesto toa sednuva na stari, tugji pari, i prai se samo ne r'mba ko konj - taka da i tie misli koi gi imash od vtora raka probaj da gi imash tocni pred da opisuvas kako e toa tamu u Kengurija :)

Nikad! :ne: A poznavam milioni i milioni sluchaevi ( i mashki i zhenski ) koi go napravile toa. 99% od tie lugje prashajte gi posle edna godina kako im e. :zid: Ako nekoj saka da zamine vo stranstvo postojat mnogu drugi nachini osem ovoj. Po vtor pat koga zaminav vo stranstvo ushte od prviot den mi se chini mi najdoa mazh! :lud: Koga pobegnav od taa "okolina" na "mestenje brakovi" usthe na dva tri pati imav ponudi da se omazham samo za da si go sredam statusot. :ne: Na krajot so mnogu trud, srekja a bogami i golema pomosh od Gospod, uspeav sama da si go sredam statusot, da si najdam dete na mesto i da si se omazham od ljubov. :ojea:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom