Љубов или „милионче“, што би одбрале вие?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале?

• Вкупно гласачи
    251
Како прво никој не ти дава да бираш тоа :D

И ја не би ги избрал парите сеа, пошо со љубов ќе бидеш демек среќен и мотивиран за живот, полн со енергија и ќе најдам начин сам да си ги заработам. А и да не заработам, голема работа и така не сум навикнат на луксуз и богатство.

Бре, бре, се' мајки Терези и Флоренс Најтингејли по ова форумот, излези на улица сосема спротивна слика гледаш.

Да не се лажеме, кога ќе им искешираш 10.000 банкноти од по 100 евра, над 90% од форумџиите ќе ги грабнат без очи да им видиш.
Каков љубен(а), какви бакрачи.

Кај работите бе да ви ебам :pos: па ќе сте заработеле 1 милион, збориме за евра.

Оваа темата повеќе за во ЧДА е.
И ај да бидеме малце поскромни доста се 500.000.
Ќе си ги ставам во банка, од камата ќе живеам бе еј.

Споредбата е нерезонска. Уствари не знам за што воопшто дисктутирате. Кој уствари утре во real-life ситуација ќе ви каже да избирате од љубов и пари, освен ако не е во прашање напуштањето на партнерот поради печалба или нешто слично, ама и тоа не значи дека љубовта ќе згасне.

ЧДА.

Не го тупете, хипотетички е пишанa ситуацијава, затоа може да се даде само хипотетички одговор. Што навистина би се случило/би направиле е друга работа.

За мене едно милионче. Љубав не ми треба. Сам себе си се сакам хахахаха

Бре, бре, се' мајки Терези и Флоренс Најтингејли по ова форумот, излези на улица сосема спротивна слика гледаш.

Да не се лажеме, кога ќе им искешираш 10.000 банкноти од по 100 евра, над 90% од форумџиите ќе ги грабнат без очи да им видиш.
Каков љубен(а), какви бакрачи.

Зависи кој од каква стартна позоција тргнува. Ако има некого и е заљубен многу бира љубов, ако е сам и не е заљубен бира миљонче. Ако сакаш и сите кои одговориле на темава ќе ги анкетираме, шансите да згрешам во ова се 0,001%.

Таа грешка припаѓа на романтичарите кои сонуваат љубов до гроба.

Кога би раскинале, ни 5 секунди нема да размислат да го земат миљончето.

Јас бирам боља комбинација со љубовта и Норвешка плата, со место на живеење Шпанија. Никад нема да ми затреба миљонот :D

а нешто комбинација да се направи?
љубов со милион евра на пример? :)
можеби не знаете ама постојат и такви среќковци

Многу црно-бело прашање, а не сум фан на таквите прашања.

Дилемата е - Пари или љубов.
Љубов во секој случај, парите може да ја замачкаат реалноста малце, али сами по себе ништо не носат.

Аууу не знам што да коментирам само да кажам накусо кога би имал сопруга не би ја давал на некој друг за милионче, ниту пак на би ставал пред љубов зашто љубовта е вечна без разлика од исходот ,а милиончето е минлива, а сепак сите си имаме проблеми ,а тоа е искушението зашто тоа ми звучи ѓаволски ,,непристоен предлог" и ќе има последици :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom