Квалификации за СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2022

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе да му се сневиди од толку натпревари Спорт клуб се одлучи за Чиле со Уругвај пренос да врши, едниот испаднат другиот пласиран.

Криво ми е за Мали, неколку години се блиску до пласман и никако. Пак овие гадниве Тунижани на СП. :sick:

Какви лудило се дешавало на овој натпревар, кака радост е ова замислете, уствари остај шо ќе замислувате :(

А какво преценето дно се Алжирциве..
Испаднаа во групи на КАН, овде баражот не можеа да го поминат.

Криво ми е за Мали, неколку години се блиску до пласман и никако. Пак овие гадниве Тунижани на СП. :sick:

И мене... Тунис е една од најдосадните репрезентации. Се пласираат скоро секое светско а никогаш немаат направено ништо, колку за декор се таму. Баш сакав да видам нова репрезентација како Мали.

Нигеријците па од нервоза го демолирале стадионот синоќа. Полицијата со солзавци ги растерала.

4d63cbbd5500eeca274989bb174879bb.gif
Ццц срамота у пм.

Јас на ова племето од Нигерија би им забранил секаква интернационална утакмица во наредните 20 години и исфрлање од секое Афричко натпреварување додека не се научат само да шлакаат раце на стадион.

Во интернационалниот бараж се среќаваат Костарика - Нов Зеланд и подобриот од Емирати - Австралија со Перу.

Во интернационалниот бараж се среќаваат Костарика - Нов Зеланд и подобриот од Емирати - Австралија со Перу.
лагано Костарика и Перу...

Перу ќе играат бараж за светско со скор од 7 победи 3 нерешени и 8 порази. :icon_lol: :facepalm:

И ако се пласираат ќе бидат единствени од Јужна Америка кои се пласирале после првите три кола со само еден освоен бод.

Ждрепката е утре во 17 ч. Ќе има и пренос на МТВ.

прв шешир: Катар, Бразил, Белгија, Франција, Аргентина, Англија, Шпанија, Португалија

втор шешир: Мексико, Холандија, Данска, Германија, Уругвај, Швајцарија, САД, Хрватска

трет шешир: Сенегал, Иран, Јапонија, Мароко, Србија, Полска, Ј. Кореја, Тунис

четврти шешир: Камерун, Канада, Еквадор, С. Арабија, Гана, Велс/Шкотска/Украина, Коста Рика/Нов Зеланд, Австралија/ОАЕ/Перу

Кој кур се овие Сад да бидат у втор шешир ? Јапонија и Јужна Кореа поголем континуитет имаат од нив.

Катар, САД, Иран, Перу
Група со една ѕвезда, Али Карими. Т.е. и тој се пензионираше.

Ај што директно се квалификуваат, па мора ли и во прв шешир да се домаќините? Распореди ги таму по коефициент.

Епа домаќини се, таман работа уште во група да се сретнат со некој од првиот шешир.
Барем тоа да му олесни фифа, не дека нема да го јадат потаму од некој, ама познавајќи ја фифа колку е корумпирана и самото ова светско ништо чудно да ги истуркаат малку

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom