Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Со интернет картичка нарачувам. Значи до сега све добро си одеше нарачувањето. Па после се опорави и пак истиот проблем.

Мене ми изглеа дека банката ти ја блокира привремено картицата можда ради повеќе нарачки од исти сајт у краток период.најубаво е да ги прашаш нив да проверат подетално.
Друго што можеш да пробаш е да нарачуваш директно од сајт од компјутер,не од апликации за мобилен.и ако не ти прифати од првпат,ондак не пробувај уште додатни 3-4 пати,пошо ќе ти ја блокираат картицата.
Ако не бива,вади картица од друга банка.

Мене ми изглеа дека банката ти ја блокира привремено картицата можда ради повеќе нарачки од исти сајт у краток период.најубаво е да ги прашаш нив да проверат подетално.
Друго што можеш да пробаш е да нарачуваш директно од сајт од компјутер,не од апликации за мобилен.и ако не ти прифати од првпат,ондак не пробувај уште додатни 3-4 пати,пошо ќе ти ја блокираат картицата.
Ако не бива,вади картица од друга банка.

А они ми викаат дека некој ми ја хакира. Им викам дека стварно имам проблем а они мим викаат ти ја хакираат картицата. А и на други луѓе истово им се случува. Кај нив па сега се опорави и работи. Кај мене нејќе уште.

Една од предностите да сте во Европската Унија:
fzYpRnY.png

Пратката е од Финска, преку Sweden post. Еве и цени (од Хелсинки (26.03.2014) до град во Бугариjа (31.03.2014) - не е Софија):

NMmEq2s.png
Од Англија пратки ми имаат стигано за 3-4 дена,а види чудо, не сме во ЕУ.

Ројал Меил на највисоко професионално ниво, досега сум немал ниту еден проблем.
Зависит со каква назнака е пратена, мене ми се нема случено за 3-4 дена да стигнат, најбрзо шо ми имат стигнато се 8 работни дена.

Последно уредено:
Обични пратки со Ројал мејл ми стигаа за 3-4 дена од Амазон британскиот. Сега малце успорени се,ама пак е брзо за 7-8 дена.

Од Лондон до Софија ми стигнуваат и за 1 ден. Зависи од многу работи. При сите положби меѓу земји од ЕУ пратките стигнуваат многу побрзо.

Земав нов пасворд од Стопанска за интернет картичката. Како да го ресетирам? Треба во цедето да влезам или на интернет страната на Стопанска?[DOUBLEPOST=1398447037][/DOUBLEPOST]Земав нов пасворд од Стопанска за интернет картичката. Како да го ресетирам? Треба во цедето да влезам или на интернет страната на Стопанска?

здраво за порачка преку интернет во кој случај се задржува и ја царинат .... над колку кила и над колку пари не треба да надминува ?

Здраво.
Порачав саат преку али експрес го следев преку тракинг бројот. Поминаа 20 дена од кога е испратен саатот.
Е сега прашањето ми беше.. Зошто веќе 11 ден на страната на Чајна Пост Маил пишува дека пратката е во Чешка-Прага.
Никако да мрдне од таму.. Дали некој знае што може да биде проблемот, ако воопшто постои?! :)

Здраво.
Порачав саат преку али експрес го следев преку тракинг бројот. Поминаа 20 дена од кога е испратен саатот.
Е сега прашањето ми беше.. Зошто веќе 11 ден на страната на Чајна Пост Маил пишува дека пратката е во Чешка-Прага.
Никако да мрдне од таму.. Дали некој знае што може да биде проблемот, ако воопшто постои?! :)
17track.net провери преку оваа.

Здраво.

Ако ти е во Прага брзо ќе ти стигне. Очекувај ја за 6-7 дена најкасно.

здраво за порачка преку интернет во кој случај се задржува и ја царинат .... над колку кила и над колку пари не треба да надминува ?
Се шо ќе купиш без разлика на тежина, се што ја надминува цената од 45 евра(производ+пошта значит) се царини по закон и се плаќа ДДВ. Шансите да платиш ти се 50%-50%.[DOUBLEPOST=1398548335][/DOUBLEPOST]
Земав нов пасворд од Стопанска за интернет картичката. Како да го ресетирам? Треба во цедето да влезам или на интернет страната на Стопанска?[DOUBLEPOST=1398447037][/DOUBLEPOST]Земав нов пасворд од Стопанска за интернет картичката. Како да го ресетирам? Треба во цедето да влезам или на интернет страната на Стопанска?
Не те разбирам?! За што ти дадоа нов пасворд за Е-Банкинг ситемот од Стопанска или нов CCV2 (пин/код) за Виза Интернет картичката?

Последно уредено:
Се шо ќе купиш без разлика на тежина, се што ја надминува цената од 45 евра(производ+пошта значит) се царини по закон и се плаќа ДДВ. Шансите да платиш ти се 50%-50%.[DOUBLEPOST=1398548335][/DOUBLEPOST]
Не те разбирам?! За што ти дадоа нов пасворд за Е-Банкинг ситемот од Стопанска или нов CCV2 (пин/код) за Виза Интернет картичката?

За E-Banking ми дадоа нов пасворд.

Се шо ќе купиш без разлика на тежина, се што ја надминува цената од 45 евра(производ+пошта значит) се царини по закон и се плаќа ДДВ. Шансите да платиш ти се 50%-50%.
Без разлика на цената секоја пратка што е испратена од визичко лице на примач визичко лице не се плаќа ништо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom