Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам што се плашите да порачате нешто ако е ептен ефтино, тие што наликуваат преваранти и во случај да се преваранти сепак парите ги добиваш назад.
Еднаш по случај имав 500 денари на сметка, и си порачав фармерки од Али, продавачот да ти имал 0 рејтинг и 0 ордерс, и по 2 дена на Али ми пишаја, дека порачката е суспендирана и ако во рок од 48 сати продавачот не ги аплоадира документите како доказ за испорака на производот дека ќе си ги добијам парите назад, и си ги добив.
Системот на Али е ептен комплициран и тешко да те матни некој, оти за да можи Али да ја дозволи порачката, продавачот треба да аплоадира слики од производот со документ врз него т.е ваша адреса, трекинг код, и кога е испорачан.
Поголема шансата е да ве заебе некој на Ибеј или вие него, него ли на Алиекспрес.
Имаат посветен супорт систем, и во рок од 24 часа добиваш одговор на буквално се од страна на Али, ако мавниш Диспјут, одма интервенираат, бараат фотки и видео и ако си во право си добиваш кеш назад, и тн и тн.

Може набрзина да ми објасните како да нарачувам од AliExpress? :(

Откога си го порачал додека стигне во Македонија ќе почекаш 2,5-3 месеци

Една од предностите да сте во Европската Унија:
fzYpRnY.png

Пратката е од Финска, преку Sweden post. Еве и цени (од Хелсинки (26.03.2014) до град во Бугариjа (31.03.2014) - не е Софија):

NMmEq2s.png

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: M-1
fzYpRnY.png

Пратката е од Финска, преку Sweden post. Еве и цени (од Хелсинки (26.03.2014) до град во Бугариjа (31.03.2014) - не е Софија):

NMmEq2s.png

Ако добро те разбрав нарачано е од финска,и плаќаш и поштарина,така да добра ти е предноста,поштарината упола од цената на производот:D.ај сеа нарачај од кина за да стигне у бугарија и спореди колку ќе чекаш :D.од кина до италија чекав 30дена.
И нема врска предност за ако си у европска унија.пред 3 години ми пратија лаптоп од англија до македонија,ми стигна за 6 дена.пратка од мк за англија стигна за една недела.

VJDW9.jpg

Да прашам, ова confirm order recieved е кога веќе ми стигнал производот на врата, тогаш се стиска? И кога се користи ова dispute? И што ако пратката не стигне во рок од 1 месец или колку и да е рокот на delivery на посочениот производ ?

VJDW9.jpg

Да прашам, ова confirm order recieved е кога веќе ми стигнал производот на врата, тогаш се стиска? И кога се користи ова dispute? И што ако пратката не стигне во рок од 1 месец или колку и да е рокот на delivery на посочениот производ ?
Кога ќе ја провериш пратката дали е таа, дали е оштетена тогаш направи Confirm. А Dispute e ако пратката не била в ред за да се договорите со продавачот.

Кога ќе ја провериш пратката дали е таа, дали е оштетена тогаш направи Confirm. А Dispute e ако пратката не била в ред за да се договорите со продавачот.
Добро а ако не стигне во определениот рок? Постои некако да исконтактираш со продавачот?

Добро а ако не стигне во определениот рок? Постои некако да исконтактираш со продавачот?
Пак dispute ќе отвориш ама запази да го отвориш во рокот кој ти одбројува на нарачката. Ако не отвориш dispute во тој рок намаш после право, ден пред да заврши рокот, а не е стигната нарачката отвори dispute.

Имам проблем. Неможам да нарачувам преку интернет. Поточно од Алиекспрес и апликации од телефонот. На телефонот ми вика не ти е точен кодот (тој првиот со 16 бројки што е), а исто неможам и на Алиекспрес да порачувам. Се јавив во Стопанска и ми викаат тој сивиси кодот грешно го пишуваш (а јас го пишувам тој 123 со зацрвенето што е). И добро, го пишувам тој код сивиси и после 2-3 порачувања пак проблем. Пак не можам да порачувам. :mad::mad:
Имал некој ваков проблем? И дали знаете како би го решил?

Имам проблем. Неможам да нарачувам преку интернет. Поточно од Алиекспрес и апликации од телефонот. На телефонот ми вика не ти е точен кодот (тој првиот со 16 бројки што е), а исто неможам и на Алиекспрес да порачувам. Се јавив во Стопанска и ми викаат тој сивиси кодот грешно го пишуваш (а јас го пишувам тој 123 со зацрвенето што е). И добро, го пишувам тој код сивиси и после 2-3 порачувања пак проблем. Пак не можам да порачувам. :mad::mad:
Имал некој ваков проблем? И дали знаете како би го решил?

Со обична картичка од Стопанска не може, но со интернет картичка ќе можеш да нарачуваш.

fzYpRnY.png

NMmEq2s.png
Од германија пратките ми стигнуваат за 1-4 дена а не сне во Еу

Многу ми е мерак што не сме во европа а кога купувам онлајн од Германија или Холандија пакетот ми доаѓа за еден ден а до домашна адреса вкупно 4 дена односно 2-5 дена.(y)[DOUBLEPOST=1398281638][/DOUBLEPOST]
Многу ми е мерак што не сме во европа а кога купувам онлајн од Германија или Холандија пакетот ми доаѓа за еден ден а до домашна адреса вкупно 4 дена односно 2-5 дена.(y)
Од кај нарачуваш и колку плаќаш за shipping ?

Од кај нарачуваш и колку плаќаш за shipping ?
Купувам онлајн автомобили во размер.
45.jpg
Шипингот ми е 25 од Германија односно 26,50 од Холандија во двата случаи пратките се испратени со дхл

Со обична картичка од Стопанска не може, но со интернет картичка ќе можеш да нарачуваш.

Со интернет картичка нарачувам. Значи до сега све добро си одеше нарачувањето. Па после се опорави и пак истиот проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom