Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
јупиии конечно после два месеци од нарачката и цел месец без никаков апдејт на тракингот патиките стигнале во земјава. Конечно!

јупиии конечно после два месеци од нарачката и цел месец без никаков апдејт на тракингот патиките стигнале во земјава. Конечно!

Од ebay ти беа нарачани? Јас чекам од 2ри дек. патики уште абер немаат, дури како мине времево губам надеж за дали и воопшто ќе стасаат.

Од ebay ти беа нарачани? Јас чекам од 2ри дек. патики уште абер немаат, дури како мине времево губам надеж за дали и воопшто ќе стасаат.

Патиките ми беа нарачани од али експрес на 12 ноември. Од ebay чекам околу десетина пратки сите нарачани околу 15 ноември, само една е стигната, можеби затоа што испраќачот беше од Полска па ми стигна за 10 дена. Овие другиве се од Кина сеуште ги чекам, па ќе видиме до кога. Да се надеваме дека сега после празнициве ќе се раздвижат малку пратките со оглед на тоа што имаше застој ;)

Хаха те барав прееска реков да ти кажам видов о сабајле дека се во мкд ама еве сега гледам дека ги пуштиле пратките по градовите значи понеделник на пошта :D 55 дена точно чекав за пратката .

Кога ќе ги земеш или ако веќе ти се земени да пишиш дали ти наплатија ддв/царина.

Кога ќе ги земеш или ако веќе ти се земени да пишиш дали ти наплатија ддв/царина.

Патиките ми се во пошта, треба да одам да си ги подигнам, кога би требало да платам царина нели би требало истите да бидат запленети на царина? или грешам?
Во понеделник ќе одам да си ги подигнам па ќе пишам како сум поминала со ддв-то/царината.

Патиките ми се во пошта, треба да одам да си ги подигнам, кога би требало да платам царина нели би требало истите да бидат запленети на царина? или грешам?
Во понеделник ќе одам да си ги подигнам па ќе пишам како сум поминала со ддв-то/царината.

Како ти пишит последно Send item to domestic location ? Ако ти е ова немаш никакви давачки , ама ако има Sent to customs .. е тогаш би требало да се кај цариниците .

Како ти пишит последно Send item to domestic location ? Ако ти е ова немаш никакви давачки , ама ако има Sent to customs .. е тогаш би требало да се кај цариниците .

12/16/2013 10:47:00 AM CZECH REPUBLIC PRAHA 120 Insert item into bag (Otb)
12/16/2013 6:50:00 PM CZECH REPUBLIC PRAHA 120 Send item abroad (EDI-received)
1/11/2014 8:34:00 AM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Receive item at office of exchange (Inb)
1/11/2014 12:04:00 PM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Send item to domestic location (Inb)

Значи сум поминала без давачки....фала ти ;)

имам нарачано една маска за телфон од dx.com у номври на 11 или 12 и уште нема стигнато, има некој искуство со купување од странава или да си го отпишам?

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
имам нарачано една маска за телфон од dx.com у номври на 11 или 12 и уште нема стигнато, има некој искуство со купување од странава или да си го отпишам?

Провери си го тракингот.......

Поздрав до сите, едно прашање. На 10.01.2014 год. добив Известување дека имам пратка за која треба да се спроведе царинска постапка од 36$. Фактура, сметка и вредност за призводот им пратив по e-mail истиот ден, па сакам да прашам за колку дена ке добијам потврден одговор.

па нема тракинг тоа е проблемот

Како може да нема... Логирај се на "DX" Потоа во "My account" па "My Orders" и под "Order number" кликни на бројот (кај мене е 18 цифрен) Потоа влези во "Shipments" и тука би требало да има "Tracking Number" ??????????

Има ли некој порачувано накит? За златен ланец колку проценти ке ми земат царина?

Како може да нема... Логирај се на "DX" Потоа во "My account" па "My Orders" и под "Order number" кликни на бројот (кај мене е 18 цифрен) Потоа влези во "Shipments" и тука би требало да има "Tracking Number" ??????????

http://prntscr.com/2j0o4c
2ипол долара е тоа нема тракинг намбер за ефтини работи мислам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom