Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки имам порачано сако од Али Експрес може ли некој да ми објасни што значи ова:
2013-12-20 11:04, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb) koj е следниот чекор што треба да правам?

Дечки имам порачано сако од Али Експрес може ли некој да ми објасни што значи ова:
2013-12-20 11:04, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb) koj е следниот чекор што треба да правам?

Понеделник да појдиш на пошта да си ја подигниш пратката :D

Или ќе ти стигне на врата пакетче или само ливче каде што ќе пишува од каде да ја подигнеш

Ти стигнаа ли? Јас од 26ти чекам...
2 порачки само стигнаа. Двете најбитните уште ги чекам :/

Се надевам утре ќе биде тој ден, редно време е.

Летото еднаш порачував преку dealextreme и ми стигна за 2 недели, а еве втор пат порачувам и еден месец до утре уште нема абер да ми стигне (а на страницата во мои пратки ми вика дека е full shipped). Кој порачува почесто нека помогне

Јас чекам во моментов 2 порачки од таму. Ми се случи порачка не ми стигна 2 месеци. Ги контактирав customer support (live chat) и ми дадоа инструкции се... Ке ти кажат што да провериш на кој да му пишуваш итн.

Мене ми ги вратија парите бидејки наводно пакетот се изгубил некаде по пат.

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Им се јавив на овие од царина и ми велат дечко оцаринет си...Тоа значи дека помина телефонот? и дали ке ми дојде тука во пошта или во ск да одам да го зимам

12/23/2013 6:24:00 PM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Return item from customs (Inb)
12/23/2013 6:54:00 PM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Send item to domestic location (Inb)

Им се јавив на овие од царина и ми велат дечко оцаринет си...Тоа значи дека помина телефонот? и дали ке ми дојде тука во пошта или во ск да одам да го зимам

12/23/2013 6:24:00 PM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Return item from customs (Inb)
12/23/2013 6:54:00 PM MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE Send item to domestic location (Inb)

Во градот твој ќе дојде , картонче ќе ти стигне дома наменето како вредносно писмо , и на него ќе има цени 150-.... првово е за транспорт од царина до градот твој второто ќе е колку те оцариниле двете суми заедно и 100 денари плус земи за поштата таму нешто за уплатниците ќе ти требаат.

Во градот твој ќе дојде , картонче ќе ти стигне дома наменето како вредносно писмо , и на него ќе има цени 150-.... првово е за транспорт од царина до градот твој второто ќе е колку те оцариниле двете суми заедно и 100 денари плус земи за поштата таму нешто за уплатниците ќе ти требаат.

уф уф треба да спремам едно 700-800ден :(:(

У п *ичку матер нека идат поштава... од ebay.com порачувам на 4 Декември, ми стигна денеска (25 Декември).

Од DX.COM порачано од 7 НОЕМВРИ (испратено истиот ден), до ден денеска... сеуште НИШТО НЕМА!

Пред тоа, исто порачано повторно од DX.COM на 7 НОЕМВРИ (испратено истиот ден), стигнаа на 17-ти Декември. Но баш тоа што најмногу ми треба, го нема. У к *урац!!!

И кој е крив сеа???

У п *ичку матер нека идат поштава... од ebay.com порачувам на 4 Декември, ми стигна денеска (25 Декември).

Од DX.COM порачано од 7 НОЕМВРИ (испратено истиот ден), до ден денеска... сеуште НИШТО НЕМА!

Пред тоа, исто порачано повторно од DX.COM на 7 НОЕМВРИ (испратено истиот ден), стигнаа на 17-ти Декември. Но баш тоа што најмногу ми треба, го нема. У к *урац!!!

И кој е крив сеа???

Имаш тракинг броеви ?

Гледам има Tacking Number на производите во my orders, али празно е. Зошто служи тоа?

Не знам зошто е , немам порачувано од DX досега , од алиекспрес знам даваат тракинг број за секоја пратка било да е 1$ или 100$ .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom