Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Што бидна? Нарача? Мене ова ми личи на скам сајт. Се врткаа на ФБ реклами од такви сајтови. Алат кој вреди 1000 дочари го даваат за 35 долари со фри шипинг.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Најверојатно е такво нешто со оглед дека не ми дозволи банката да напрам плакање што знам овој ликов викаше пратил то шо порачав али не платив ја ни денар пишуваше дека и тракинг број ке има а нема ништо ни од тоа а не ни стигнало ништо до сеа така да што знам веројатно нема ништо од ова а и сеа читам дека скам сајт е така да можат да се ебат

Здр Дечки ми треба малку помош.
Имаме некои домашни производи што и во странство ни барат да им продаваме.
Но сега немам идеа како може да ги пратиме, некоја информација за некоја пошта што носи во европските земји,и со добра цена?
Позз

Здр Дечки ми треба малку помош.
Имаме некои домашни производи што и во странство ни барат да им продаваме.
Но сега немам идеа како може да ги пратиме, некоја информација за некоја пошта што носи во европските земји,и со добра цена?
Позз
Во Македонски пошти праша ли?

Еден период убаво работеше поштата изгледа мене малер ме фати сега.
Од 25 порачани артикли од aliexpress само 12 стигнаа. Поштата повторно почнува да прави зафрканции,а пред некој да каже кинезите се криви во тоа не верувам бидејќи тие луѓе се 100 пати пододобри од нашите продавачи и чесно и поштено си работат.

Имам еден колега исто му се случуваше и му стигнаа информации дека поштарот му ги крадел пратките...... поштарот беше доведен во фаза на послушност после тоа поштарот и пратките за кои треба сам да си ги подигнеш на него дома му ги носеше,а изгледа само тоа е лекот за нашите мангупи.

уште важи за до 50 евра не се плаќа ништо додатно или има нешто сменето?

Zdravo,

da ve prasam , Јas sakam skii da si kupam od UK, pa edinstveno preku DHL e opcija, gi najdov evtino pa da prasam da ne me izgorat preku DHL, popustot trae do vecer a deneska DHL ne rabotat da gi prasam podetalno.

Znaci skii so vrzuvaci gledav po tarifnik ko baagi e 0% ali nisto ne se znae kolku ke carinat, ali mene mi od DHL za nivnite uslugi da ne naplatat 5000 den pa so ddv i carina ke ispadne poskapo od skiite.
Kolku bi kostalo od prilika preku DHL dali znaete?

Zdravo,

da ve prasam , Јas sakam skii da si kupam od UK, pa edinstveno preku DHL e opcija, gi najdov evtino pa da prasam da ne me izgorat preku DHL, popustot trae do vecer a deneska DHL ne rabotat da gi prasam podetalno.

Znaci skii so vrzuvaci gledav po tarifnik ko baagi e 0% ali nisto ne se znae kolku ke carinat, ali mene mi od DHL za nivnite uslugi da ne naplatat 5000 den pa so ddv i carina ke ispadne poskapo od skiite.
Kolku bi kostalo od prilika preku DHL dali znaete?
Ќе те изгорат и ќе испадне поскапо од скиите.

Имам припетено кога сакам нешто да земам од ebay обично патните трошкови преко DHL коштаат многу повеќе него што кошта самиот производ.

Кога веќе се зборува за DHL оваа страница https://www.varusteleka.com/en има фиксна тарифа од 20 евра за до Македонија,а можеби е сменето не сум 100% сигурен но сепак добро е да се провери.

Искуство со Boohoo ? Ме занима стигаат ли стварите преку мк. пошти или некоја од брзиве Dhl,Tnt..?

Некои совети како да се избегне царина? Знам дека ако ти го пратат како поклон не доаѓа царина, но дали би прифатиле од продавницата од кај што нарачуваш да ти пратат така? Има некој вакво искуство?

Некои совети како да се избегне царина? Знам дека ако ти го пратат како поклон не доаѓа царина, но дали би прифатиле од продавницата од кај што нарачуваш да ти пратат така? Има некој вакво искуство?

каков поклон какви бакрачи, изумреаа тие работи, не пие никој нафта

Sent from my iPhone using Tapatalk

позз другари, имам проблем. проба да наручу нешто од aliexpress ама искочи ми дека телефонски број не ми е регистриран, треба ли да иду до банку да ги кажу да ми га регистрирав број или ја нешто треба да направу

поззз

Можат да напишат само дека цената е испод таа 50 евра и неможат да ти зимаат царина,а тоа дали е поклон или не незнам дали функционира.

Можат да напишат само дека цената е испод таа 50 евра и неможат да ти зимаат царина,а тоа дали е поклон или не незнам дали функционира.

и тоа џабе
бараат скрин од продуктот и фактура од банка колку ти е наплатено
у принцип помали пратки не проверуваат али ако е поголема кутија обавезно

Sent from my iPhone using Tapatalk

Од алиекспрес и од ебај иам порачувано така многу пати само контактираш со продавачот напише мала цена и си тераш работа.
До сега сум немал никакви проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom