Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Другари ај малце помош,ме интересира нарачав пред некој ден од ebay процесор :

Intel Core 2 Quad CPU Q9550 2.83GHz/12M/FSB1333 LGA775

И сеа планирам да зеам некој си DDR2 4GB ram od aliexpress или ebay за накај 46-47 долари

Ме интересира,се зачитав за цариниве и срања,која е шансата да ми рокнат царина на овие ствари,отвараат вакви ствари? Искуства некои? Плус има некој од Кореа нарачувано? За колку време ви стигале?

Прилично нов сум на онлајн шопингов па да прашам :) Фала

Последно уредено:
Другари ај малце помош,ме интересира нарачав пред некој ден од ebay процесор :

Intel Core 2 Quad CPU Q9550 2.83GHz/12M/FSB1333 LGA775

И сеа планирам да зеам некој си DDR2 4GB ram od aliexpress или ebay за накај 46-47 долари

Ме интересира,се зачитав за цариниве и срања,која е шансата да ми рокнат царина на овие ствари,отвараат вакви ствари? Искуства некои? Плус има некој од Кореа нарачувано? За колку време ви стигале?

Прилично нов сум на онлајн шопингов па да прашам :) Фала
За компјутери и компјутерски компоненти мислам дека не се плаќа царина а од Кореја имам порачано облека и пристигна за 17 дена перфектно спакувана :)

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

За компјутери и компјутерски компоненти мислам дека не се плаќа царина а од Кореја имам порачано облека и пристигна за 17 дена перфектно спакувана :)

Фала другар :)

Што е финтата пред неколку месеци без проблем си порачував, картичката е на МастерКард од пејонир.

aliexpres.png

Ај некој шо знае tracking страниве као идат,шо значи ова? До кај ми е пратката? Отприлика за колку време би требало да стигне? Еве screenshot:
bczOJl.jpg

Ај некој шо знае tracking страниве као идат,шо значи ова? До кај ми е пратката? Отприлика за колку време би требало да стигне? Еве screenshot:
bczOJl.jpg
Веќе е пристигната во Македонија,ако не ја задржат за царинење би требало веќе утре да ти пристигне на домашна адреса.

Веќе е пристигната во Македонија,ако не ја задржат за царинење би требало веќе утре да ти пристигне на домашна адреса.

Се глеам и на нашава пошта страната,се смени во: Send item to domestic location (Inb)

Така да,ваљда би требало да стигне утре, задутре така?

Се глеам и на нашава пошта страната,се смени во: Send item to domestic location (Inb)

Така да,ваљда би требало да стигне утре, задутре така?
Почекај да ти стигне картонче, ама ставена е во процедура за да ти пратат. Ако имаш време помини до пошта, можно е да ти ја дадат

Здраво,
Доколку нарачам мобилен од Aliexpress околу 300$ е телефонот и е наведено дека е Free Shipping.
Мислите ли дека дополнително кај нас во пошта/царина ќе треба да доплатам ?

Здраво,
Доколку нарачам мобилен од Aliexpress околу 300$ е телефонот и е наведено дека е Free Shipping.
Ако е декларирана вредност на пратката 300 $ сигурно ќе платиш данок од околу
20 %.Договори се со продавачот да ти напише помала вредност на пратката и после тоа се ти е чиста среќа дали ќе го задржат на царина.

Здраво,
Carina Ne. Ama 18% ddv sigurno

Sent from my Xtouch using Tapatalk

Уште 2-3 дена има од рокот за пратката да ми дојде од ebay па ако не ми дојде дали на ebay може да направам за да ми ги вратат парите и како?

Сакам да нарачам од спортс директ облека со вредност околу 70 евра, отрпилика колку ќе ме фати во додатни давачки?

Иам проблем со една нарачка а нет уствари од стопанска добивам порака дека плакањето не е успешно а пак овдека кај шо го порачав производов кажува дека е успешно конкретно од оваа страна бидејки видов дека иматт попусти http://www.skishopvip.com/ немој да ме заебат да останам без производиве

Иам проблем со една нарачка а нет уствари од стопанска добивам порака дека плакањето не е успешно а пак овдека кај шо го порачав производов кажува дека е успешно конкретно од оваа страна бидејки видов дека иматт попусти http://www.skishopvip.com/ немој да ме заебат да останам без производиве
Што бидна? Нарача? Мене ова ми личи на скам сајт. Се врткаа на ФБ реклами од такви сајтови. Алат кој вреди 1000 дочари го даваат за 35 долари со фри шипинг.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom