Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
2014-12-01 16:10, Despatched to overseas (Country code: MK)
Баш ме интересира дали директно ќе ти стаса во мк или ќе отиде во Прага и кога ќе стаса ако не ти е проблем да ме известиш а ако стаса мојата пред твојата ќе ти кажам :)

прв пат нарачувам преку нив, обично преку china post стигаат за 20/25 дена, а најбрзо ако сакате преку hong kong, за 15 дена е тука :-)

2014-11-21 17:15
Despatched to overseas (Country code: MK)

Ај некој што нарачувал преку сингапур во последно време нека каже мислење уште колку ќе си почекам.. иначе од 11.11 ми е нарачана праткава :)
2014-12-01 16:10, Despatched to overseas (Country code: MK)
Баш ме интересира дали директно ќе ти стаса во мк или ќе отиде во Прага и кога ќе стаса ако не ти е проблем да ме известиш а ако стаса мојата пред твојата ќе ти кажам :)

Мене преку сингапур ми стигна за 15 дена после диспачед но не се апдејтира на страната кога пристигна во Македонија.

Што се дешава со алиекспресов бе ми пиушува Suspicious order ? Кинезот ми пишал нешо у порака
Hello, friends, we send shipping delay (already sent shipping), so we need compensate you 3USD, you can send partial refund disputes (you can choose a partial refund disputes), we wait compensate you, thank you

Ми пишале само дека ми е замрзната нарачката поради некој проблем,ништо по конкретно

Local Date and TimeCountryLocationEvent TypeExtra Information
12/5/2014 10:42:00 AMMACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF)SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGEReceive item at office of exchange (Inb)
12/5/2014 12:10:00 PMMACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF)SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGESend item to customs (Inb)

ОВа од денес од нашава пошта... на 17track ми извади право дека стигнала во македонија после despatched..

Ми пишале само дека ми е замрзната нарачката поради некој проблем,ништо по конкретно
Ќе ти ги вратат парите сто посто ... Во принцип стига меил дека е побаран доказ од селерот за испратената пратка и во рок од 3 дена ако не достави доказ ги враќаат парите ... Така да не му ја мисли многу ти си заштитен ....

Local Date and TimeCountryLocationEvent TypeExtra Information
12/5/2014 10:42:00 AMMACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF)SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGEReceive item at office of exchange (Inb)
12/5/2014 12:10:00 PMMACEDONIA (THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF)SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGESend item to customs (Inb)

ОВа од денес од нашава пошта... на 17track ми извади право дека стигнала во македонија после despatched..

Значи и твоево стасало за 15 дена ... Е сега не сум сигурен за каква пратка се работи но ова Send item to customs мислам дека ќе се царини .... Кога ти го праќаат во локалната пошта треба да пишува Send item to the domestc location ....

Последно уредено:
Се работи за хелихоптер (дрон) на 11.11 испадна 43$ со попустите.. па не знам дали ќе бараат царина да плаќам, и како идат тие работи.. дали ќе ми се јават од царина или ја треба да ги барам :-)

Се работи за хелихоптер (дрон) на 11.11 испадна 43$ со попустите.. па не знам дали ќе бараат царина да плаќам, и како идат тие работи.. дали ќе ми се јават од царина или ја треба да ги барам :)

За тие пари не би требало да имаш царина но со нашиве никогаш не се знае, мене ми имаат мавнато 18 посто ддв на 27 долари .. Од лично искуство знам дека за тој статус: Send item to customs мене обавезно ме маваат 18 посто .. Провери го вечер статусот на пратката можеби ќе го сменат на Send item to the domestc location. Битно ти не треба ништо да правиш денеска .. утре поштарот или ќе ти ја донесе пратката или едно писменце .. Ако е писмо не е на арно :D . Како и да е со нашиве никогаш не се знае а утре сабајле ќе знаеш на што си .. Ако случајно ти стаса писмо дека имаш пратка за царинење ќе се јавиш на бројчето шо го пишува и од таму се ќе ти објаснат ...

Абе иначе поминати се тие 3 дена ама не разбирам што е финтата со тоа сумљива нарачка,која сумљива жити се капут нарачав,него ми го враќаат ли кешот или ? у статус ми стои Suspicious order

Абе иначе поминати се тие 3 дена ама не разбирам што е финтата со тоа сумљива нарачка,која сумљива жити се капут нарачав,него ми го враќаат ли кешот или ? у статус ми стои Suspicious order
Не им е сумљив капутот туку селерот, од кога ќе ја испратат пратката кинезите доставуваат документ до алиекспресс дека нарачката е испратена ... Е во твојов случај не доставиле такво нешто и сега сумљаат во него а не во капутот :)

А за кешот ќе ти го вратат ама и за тоа ќе бидеш известен на меил ... Ќе ти стаса уште еден меил со содржина дека селеров не доставил никаков документ бла бла и нарачката ќе ја финишираат од алиекспресс и парите ќе ти бидат вратени за недела дена до денар....

И мене ми се има случено истото. Нарачав елеци но поради недоставен доказ за испорака ја замрзнаа пратката и по неколку дена ми ги вратија парите а продавачот го тргнаа од страната. И уште еднаш ми се случи истото и сега гледам да се продавачи (или продавници) кој имаат ѕвезди т.е. позитивен фидбек од потрошувачи што е гаранција дека некој добил пратка.

Е ова уште го немав видено на тракингот, порачано со холандска пошта, стигнато е во Холандија а оттаму препратено на 10 декември 2014. а денес е 7 Декември, уште од вчера е овај апдејт...
:tapp::cuc::pos:

RS171412268NLGo to official website
2014-12-10 11:20
NETHERLANDS (THE), AMSTERDAM C POST NL PRODUCTIE B.V., Send item abroad (EDI-received)

2014-12-06 07:05
NETHERLANDS (THE), AMSTERDAM C POST NL PRODUCTIE B.V., Insert item into bag (Otb)

NETHERLANDS (THE), AMSTERDAM C POST NL PRODUCTIE B.V., Receive item at office of exchange (Otb)

Origin Country - Cache Time:2014-12-07 09:44 - Go to official website
2014-12-03 03:29
The item is ready for shipment

2014-12-03 03:28
The item is pre-adviced

Што се дешава со алиекспресов бе ми пиушува Suspicious order ? Кинезот ми пишал нешо у порака
Hello, friends, we send shipping delay (already sent shipping), so we need compensate you 3USD, you can send partial refund disputes (you can choose a partial refund disputes), we wait compensate you, thank you
Сметката му е замрзната/блокирана и не може си да ги земе парите ни кога ќе ја примиш пратката бидејќи најверојатно има правено далавери како 90%кинези па ти кажува да се сложиш со неговото барањез а стопирање и дали да те рефундираат одеднаш или во 2-3 пати[DOUBLEPOST=1417985264][/DOUBLEPOST]
Е ова уште го немав видено на тракингот, порачано со холандска пошта, стигнато е во Холандија а оттаму препратено на 10 декември 2014. а денес е 7 Декември, уште од вчера е овај апдејт...
:tapp::cuc::pos:

RS171412268NLGo to official website
2014-12-10 11:20
NETHERLANDS (THE), AMSTERDAM C POST NL PRODUCTIE B.V., Send item abroad (EDI-received)

NETHERLANDS (THE), AMSTERDAM C POST NL PRODUCTIE B.V., Insert item into bag (Otb)

NETHERLANDS (THE), AMSTERDAM C POST NL PRODUCTIE B.V., Receive item at office of exchange (Otb)

Origin Country - Cache Time:2014-12-07 09:44 - Go to official website
2014-12-03 03:29
The item is ready for shipment

2014-12-03 03:28
The item is pre-adviced
На 10-12 има транспорт и тогаш ќе биде транспортирано[/quote]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom