Продадов некоја работа на ибеј и сега незнам дали е платена или не дали може некој кој се разбира да ми помогне ?
http://prntscr.com/5i8t79
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сликава ти кажува дека чекаш да ти платат, најдобро е да му пишеш на купувачот колку побрзо плати ќе можеш побрзо да му ја пуштиш праткатаПродадов некоја работа на ибеј и сега незнам дали е платена или не дали може некој кој се разбира да ми помогне ?http://prntscr.com/5i8t79![]()
Не е до купувачот,сега трансверот треба банките да го реализираат.Процедурата трае 1-3 дена во зависност од банкитеСликава ти кажува дека чекаш да ти платат, најдобро е да му пишеш на купувачот колку побрзо плати ќе можеш побрзо да му ја пуштиш пратката
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Има некој искуство со нарачки од АSOS?
Нарaчав итем, пред 30 дена и сеуште не ми е стигнат![]()
Има некој искуство со нарачки од АSOS?
Нарaчав итем, пред 30 дена и сеуште не ми е стигнат![]()
Денеска им пишав дека ми касни. Има и код за пратење, но кога ке го внесам кодот ми дава одговор дека поштата ќе ми го испораќа до дома и не е возможно пратењето.Тоа итемот има tracking или? Им прати маил дека ти касни нарачката?
Абе океј. Ама од маилот што им го добив требаше да ми биде стигната веќе на 28 ноември. Испорачана од кај нив беше.Празници, огромен број пратки се во прашање ќе мора да се стрпиш малце секоја година е вака. И јас чекам неколку пратки од ибеј и али по околу 30 дена се нарачани
што значи ова?Прво, купување од алиекспрес ти е ризично, особено refurbished телефони.
Второ, ако ти го отворат кај нас ќе си платиш +18 % ддв плус нешто ситно поштарина
Трето, никако нарачување преку DHL
Има уште доста ако сакаш контактирај ме по пп, што телефон планираш да земаш и од каде ќе ти ускокнам со некој совет
што значи ова?
Да стигат, но праќаат со ДХЛ затоа размисли добро дали ти е се исплаќа да нарачаш.Да не знај некој дали стига во Македонија нарачка од sportsdirect ?
Оти му се јавив по телефон и таа операторката му рече дека не достсвуватДа стигат, но праќаат со ДХЛ затоа размисли добро дали ти е се исплаќа да нарачаш.
Е сеа ќе ви кажам мене што ми се случува деновиве ... Имав нарачно кинески телефон копија на галакси с5 ( Овој трет ми е што го нарачувам, два поминаа без проблем ) стаса писмо од царина фино лепо дека имам стока за царинење и праќам ја на меил податоци и по некое време добив повик дека телефонот е фејк и дека треба да се уништи и дека нема никакви шанси да го добијам бла бла .... Тоа беше пред два дена, а денеска си добив уште еден повик дека ако си платам на рака 50 евра на чичковците кој што работат таму телефонот поштарот ќе ми го донесе дома ... Јас се откажав од таа идеа оти мислам дека од Алиекспрес ќе си ги добијам парите назад ... Но битно е да знаете како функционираат овие работи кај нас ...
Оти му се јавив по телефон и таа операторката му рече дека не достсвуват.Инаку колку во превод ќе ми земи ДХЛ?