Купувам - продавам

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување
Fulda-та ме привлекува ептен, гледам дури и 4000 била, сега може за 3 да се земе. Има доста добри оценки на сајтов за споредби беше веднаш втора препорака после Goodyear, башка и германска (y). Sava-та можда ти била добра за на моторот, ама за на кола не може исто да се заклучи, можда и не е толку добра. А и овие шведските Gislaved не се лоши и се троа поефтини. Nokian исто идат во предвид (y)

http://www.rezulteo-tyres.co.uk/tyres-brands

Fulda-та ме привлекува ептен, гледам дури и 4000 била, сега може за 3 да се земе. Има доста добри оценки на сајтов за споредби беше веднаш втора препорака после Goodyear, башка и германска (y). Sava-та можда ти била добра за на моторот, ама за на кола не може исто да се заклучи, можда и не е толку добра. А и овие шведските Gislaved не се лоши и се троа поефтини. Nokian исто идат во предвид (y)

http://www.rezulteo-tyres.co.uk/tyres-brands

Сакаш 4 зимни гуми да купиш?Или само за погонските тркала?

4 зимски комплет, пошто немам никакви, само едни, летни.

Викаш истово и за летни? мојот избор се истенчи помеѓу овие

Fulda Ecocontrol - EU оценки F / C / 67db
Barum Brillantis 2 - EU оценки E / C / 70db
BF Goodrich Touring - EU оценки F / C / 70db

За тие што бараат гуми ... не е лошо да ги гледате и еу оценките

tread_label_tlm.gif

tread_label_tlm.gif
Затоа сакам Фулда јас за зимски, има Б ознака за вториот критериум, многу повеќе од повеќето гуми што се продаваат кај нас. Ефикасноста беше Е, тоа генерално скоро кај сите марки така се движи, а бучавата е на ниско ниво (првото бранче е обоено само од знакчето).

Untitled-1.jpg

Затоа сакам Фулда јас за зимски, има Б ознака за вториот критериум, многу повеќе од повеќето гуми што се продаваат кај нас. Ефикасноста беше Е, тоа генерално скоро кај сите марки така се движи, а бучавата е на ниско ниво (првото бранче е обоено само од знакчето).
Епа и јас се мислам за фулда, мала разлика во цена со другиве две, небитно тоа ...

tread_label_tlm.gif

Фулдата ти е оригинал германска гума..Барумот е Чешка гума..Мој другар со Пежо вози Барум,по 2 години користење гумата е ептен изедена..Не верувам да има поминато повеќе од 20.000 км..И по цена Фулдата не е скапа гума..Мој совет Фулда..А тие последните Гудрич,тие се во соработка со Мишелин,како нивна некоја нова верзија,гледам на релито ги возат нив,официјален спонзор беше на Себастијан Лоеб и на Маркус Гронхолм,WRC шампионат..

Ај тука да го поставам прашањето, планирам да земам кола до 2500-3000 евра максимум, што би ми препрорачале? Инаку би сакал дизел да биде.

Ај тука да го поставам прашањето, планирам да земам кола до 2500-3000 евра максимум, што би ми препрорачале? Инаку би сакал дизел да биде.
Од мое искуство Голф 4 тди 1.9

1.Фиат Браво/а 1.9 JTD се наоѓа коска за 2000-2200 евра
2.Алфа Ромео 156 ЈТД
3.Голф 3 ТДИ
4.Ситроен Саксо 1.5 Дизел
5.Опел Вектра 1.7 ТД
6.Пежо Партнер
7.Мерцедес 190 Д
8.Форд Мондео 1.8 TД
9.Ауди а4 ТДИ 90 коња
10.Рено Клио 1.5 ДЦИ

Очекувај над 200.000 км..Најмалку..

2.Алфа Ромео 156 ЈТД
3.Голф 3 ТДИ
5.Опел Вектра 1.7 ТД
6.Пежо Партнер
7.Мерцедес 190 Д
8.Форд Мондео 1.8 TД
9.Ауди а4 ТДИ 90 коња
10.Рено Клио 1.5 ДЦИ

Исто Punto 1.9 и Ford Focus ми препорачуваа некои гледам и тие поевтини се, само ме интересира кои од овие што ми ги кажа имаат поевтини делови?

Исто Punto 1.9 и Ford Focus ми препорачуваа некои гледам и тие поевтини се, само ме интересира кои од овие што ми ги кажа имаат поевтини делови?

Пунто гледај само да е само 1.9 JTD..Проверен и добар мотор..80 коња е..Стартен,брз подвижен,и економичен..5.5 троши на отворено,мерено и проверено..За Форд види некоја страна поназад,или во друга тема беше,ептен го плукаат,демек нечинел ова-она..А не се такви,моторите им се добри..Се зависи како ќе ти се погоди,како е одржуван и како е возен..Фиат возам,деловите не се скапи бар за мојот просечен македонски џеб маслото е малку поскапо Селениа 2250 денари 5 литра со замена,филтерот за масло е 180 денара,за нафта се малку поскапи,оти се специфични 400 денара го платив УФИ..За Форд незнам,што е како е околу деловите..

Пунто гледај само да е само 1.9 JTD..Проверен и добар мотор..80 коња е..Стартен,брз подвижен,и економичен..5.5 троши на отворено,мерено и проверено..За Форд види некоја страна поназад,или во друга тема беше,ептен го плукаат,демек нечинел ова-она..А не се такви,моторите им се добри..Се зависи како ќе ти се погоди,како е одржуван и како е возен..Фиат возам,деловите не се скапи бар за мојот просечен македонски џеб маслото е малку поскапо Селениа 2250 денари 5 литра со замена,филтерот за масло е 180 денара,за нафта се малку поскапи,оти се специфични 400 денара го платив УФИ..За Форд незнам,што е како е околу деловите..
Ок фала многу.

2.Алфа Ромео 156 ЈТД
3.Голф 3 ТДИ
5.Опел Вектра 1.7 ТД
6.Пежо Партнер
7.Мерцедес 190 Д
8.Форд Мондео 1.8 TД
9.Ауди а4 ТДИ 90 коња
10.Рено Клио 1.5 ДЦИ

Му ги наброја сите можни класи освен џип :pos: Додуша не кажа каков тип на возило сака, ама мислам дека за 3000 евра нема што да гледа Саксо, Голф 3 или пак Мерцедес, подобро да земе најдобро што може за тие пари, а за 3000 се наоѓа многу подобро од Саксо и Голф 3. Јас можам да тврдам за потрошувачка, за голф 4 и тди моторот сите знаат дека е штедлив, јас имам поминато 400 км со 1500 ден, комбинирано. и делови за голф 4 имаш буквално колку сакаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom