Култот на Марија

Abe ova se gluposti, naredeni, edna do druga, glava ne se diga...

Marija, Jonce, Zdravko, Kurle, Madle...
POLITEIZAM!

Posle ke vi se smeat Muslimanite i ke ve zafrkavaat, tocno, koj ne bi ve zafrkaval!

Eeee Чорбаџи, za ova li zboruvashe Hristos...
Ne si imal pravo na Biblijata ti, zatoa shto ne si bil del od bratstvata, ne si bil del od nikakva crkva, ne si znael shto e sveti duh, i ne si go poseduval toa...

Eve jas sakav da stanam hristijanin, ama nisho, eve mi kinat volja...

Abe jas znam shto treba za ovakvi tapoglavci, jas znam!

Кон болтуваното:
Е кажи де ефенди, што знаеш? Дај научи ме/не на тоа...

Ne ve ubivam... Ne ve macam... Posle ke kurcat nekoj drugi so vashi iminja... Gjoa macenici ste bile, vashata vi pogana religija ke ve prosvetli, a mozda i ke ve oslepi...

Imam dobri nacini... Aaaaaa, mastika mastika...

Cice Stalin...

Ааааа...
Според тебе, Сталин бил јако хуман, така? А како? Така што збришал 180 000 руски свештеници со цел да ја растури Црквата Христова, како и многумина пред него, ама не му успеа? Што е разликата меѓу непосредно убиство и терање во смрт во Сибир?

Ааааа...
Според тебе, Сталин бил јако хуман, така? А како? Така што збришал 180 000 руски свештеници со цел да ја растури Црквата Христова, како и многумина пред него, ама не му успеа? Што е разликата меѓу непосредно убиство и терање во смрт во Сибир?

E sho ubav odgovor dade, gledash, me poshtedi od pishuenje...

UBIVANJE NA POLITEISTI!

Abe ova se gluposti, naredeni, edna do druga, glava ne se diga...

Marija, Jonce, Zdravko, Kurle, Madle...
POLITEIZAM!

Posle ke vi se smeat Muslimanite i ke ve zafrkavaat, tocno, koj ne bi ve zafrkaval!

Eeee Чорбаџи, za ova li zboruvashe Hristos...
Ne si imal pravo na Biblijata ti, zatoa shto ne si bil del od bratstvata, ne si bil del od nikakva crkva, ne si znael shto e sveti duh, i ne si go poseduval toa...

Eve jas sakav da stanam hristijanin, ama nisho, eve mi kinat volja...

Abe jas znam shto treba za ovakvi tapoglavci, jas znam!

Паааа, ето, и тебе те толерираат. И покрај сите бласфемии кои ги изнесуваш на форумов.

Ајде прекинете...вратете се на темата..се што ќе постирате после ова, а нема да биде во врска со насловот..ќе биде избришено...

Паааа, ето, и тебе те толерираат. И покрај сите бласфемии кои ги изнесуваш на форумов.

Za vas blasfemija e covek da ja kaze vistinata?

Ne ve razbiram.

Kakva vrska ima Isus so ikonite, kakva vrska ima Isus so "bozesvtenata sila na krstot" koj go nosite i se poklonuvate, kakva vrska ima Isus so baknuvanjeto raka na sveshtenicite (FARISEI) demek nekakov avtoritet, kakva vrska ima Isus so prodavanje na Ikoni, kakva vrska ima Isus so zabranata na Biblijata komentiranje delenje mislenja... Eheee da ne napomenuvam iako ne mi e specijalnost ova, mozam da tropam do utre...

I ova li e blasfemija?

За сите твои дилеми, вќе постојат одговори на форумов. Или доцниш со прашањава, или се плашиш од одговорите.

За сите твои дилеми, вќе постојат одговори на форумов. Или доцниш со прашањава, или се плашиш од одговорите.

Abe ne postojat oti nema, koj da gi dade.
Ne me interesira mene logicka akrobacija, i konsekvenci od nekakvi apdejtirani biblii.

Ne moze da bide avtoritet nekoj Sveti Sava ili Sv.Kiril, kurle madle, pred Isus.
Ona shto Isus go prezentira vo Evangelijata (Duri i vo onie na Jehovinite svedoci), e sprotivno na ona shto denes i vo minatoto go praktikuvale Pravoslavnite pa i Katolicite!

Nemash, ke mora vashiot duho-vdahnovuvac so Asya, da proba so inakvi modusi, da promeni neshto, eve gledam gi koristi visoko tehnoloshkite evolutivni stapki, kameri, mikrofoni, ova ona... Da dolovi deka Islamot kaj Albancite vliaje losho i ne e vistinskiot Islam, a za razlika od toa Pravoslavieto e onoj potreben versko-duhoven klimaks...
Nikade ne naogjam odgovor na prashanjata, pa i na prashanjata na Evangelos a.k.a. Чорбаџија.

Nema! Slabo argumentirate nekako...

Хмммм..Очигледно е дека на твојот ментален склоп ниеден одговор не му е задоволителен. Што сега да сториме по тоа прашње? Да створиме одговори по твој кеиф?

Nemash odgovor!

Ne e do mentalniot sklop, nema, nema love... nema money, nema shto da se kaze... Tockata e moja, jas ja stavam!

Ne ve biva, ne znaete vo shto veruvate.

Дај, просветли ме...Штом велиш дека никој ништо не знае, којзнае, може ти си сезнајниот.

Zabetoniran mozok, teshko deka ke probie duri i najsilniot Germanski hilt...

Morav ovakva sporedba!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom