Култни музички спотови

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Хмм, на Горилаз спотовите им се имба, на кемикал брадрз исто, и наравно, апекс твин на чело со кам ту деди, фала Psyside <3

Да у право си Горилаз, Продиџи, Менсон, па и Корн прават топ спотови, поготово оној за Фрик он а лиш, ама се убив од пишување у моментот па ме мрзеше уште да набројувам. Иначе но проблемо! за музика е увек кул да се дискутира! :)

oд околинава наша, толку едноставен, а толку интересен.

фаворит последно време...запзаете го буцето :)

таткото на сите спотови.

Дечки, ништо не сте виделе сеуште од Кемикалците. :vozbud:
Излезе нивниот нов албум "Further" , секоја песна од тој албум има соодветен спот, но далеку од овие комерцијални спотови, целиот албум, сите песни и сите спотови се на некој начин поврзани и кажуваат една цела приказна.
Го изгледав целиот ДВД (инаку излезе албумот пред 4-5 дена) и морам да ви кажам не го слушајте албумот без спотовите, НЕВЕРОЈАТНИ се. Најдоброто нешто реализирано, првпат толку прецизно музика да биде преведена во визуелна форма. А новиот албум им е доста поразличен од другите. Во исто време и попсиходеличен и помелодичен. Целосно ви препорачувам да го купите целото ДВД-и, вреди за парите.
го спуштив албумот исто ги излгедав сите спотови на јутјуб... но сепак не се тие старите ептен им е полесен стилот на оваа вистина попсиходеличен и подобри мелодии но сепак мек... не е истото што го имаа претходно :)

Работен во Америка од наш, Македонец за исто наш бенд, Bei The Fish. Прекраснотии, немам зборови уште првиот пат кога го видов (кај Жаре во 1 на 1)

Заборавив прееска да ги додадам неколкуте спотови од легендата FBS (Champion Sound & Gangster Trippin').

Bonus: Chemical Brothers - Star Guitar

Ако не сте ги гледале видеава ОБАВЕЗНО гледајте ги. Нема да зажалите. :)

Најс! кип дем камин :)

Oд веќе ставениве и мој избор би биле Come to Daddy, Right Here, Right Now, The Box и Smack My Bitch Up.

Од Prodigy има многу забегани, еве еден избор од мене.

Во спотов владее целосна параноја.

Прилично језива атмосфера.

Овој ми е останат во глава уште во детството, користење на time manipulation. :)

го спуштив албумот исто ги излгедав сите спотови на јутјуб... но сепак не се тие старите ептен им е полесен стилот на оваа вистина попсиходеличен и подобри мелодии но сепак мек... не е истото што го имаа претходно :)
Хех, одамна помина времето на Big-Beat-от од Dig Your Own Hole, или пак на хаус химните од Surrender или "наркоманската" музика од одличниот Come With Us. Кемикалци отсекогаш биле "ahead of their time". Али ај да не ја направиме темава дискусија за Кемикалци.

Обожавам спотови како "Star Guitar". Ај постирајте ако има други такви спотови во кои ритамот и звуците на песната се целосно префрлени во спотот.

"Do the Evolution" Pearl Jam

Многу добро се уклопува спотот со песната, одлична песна и анимиран спот, до каде не однесе еволуцијата...

Контраверзно,морбидно а сепак прекрасно!

Како можев Мајкл Џексон и Трилер да го заборавам...:tapp::tapp::tapp:

Морав да го ставам овој од Џос Стон. Музиката не ми се допаѓа, воопшто, ама спотов ми остави таков впечаток...уф. Прекрасни бои, прекрасни амбиенти, прекрасно светло.
[video]http://www.youtube.com/watch#!v=IhUmko2z_ds&feature=related[/video]
Warrior's dance исто. Штосна работа.
Nothing left ми остава некое морничаво, вознемирено чувство, се проверувам и мене да не ми се десило нешто такво, се допирам со рацете по вратот..
Massive attack имаат добри спотчиња исто...погоре ја ставиле Teardrop...Intertia creeps ќе ја ставам јас :)
На Еванесенс исто од време на време знаат да им направат добар спот...
Сега за сега толку ми текнуваат...

Сега за сега толку ми текнуваат...

Добар избор си направила, но сепак...Мassive Attack - Inetria Creeps >>> врв :)

Добро што ме потсети да ги пуштам! не сум ги слушал асално одамна :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom