Култни музички спотови

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Jamiroquai - Virtual Insanity
*мислам и дека доби награда за најдобар спот на MTV таа година

Следниве се спотови што на некој начин биле култни за мене.

Green Day-Warning, прво цеде што го купив во Македонија беше ова. Тоа доволно кажува што овој бенд ми значи-иако ретко кој го знае и албумов и песнава-вечином се фураат на американ идиот мислејќи дека тоа е првото нешто од грин деј кој што постојат од 1988.

Liquido-Play Some Rock

The Ramone-I Wanna Be Sedated

Guano Apes-Open Your Eyes

Nirvana-Heart Shaped Box, влегување во главата на Курт Кобејн(фетуси што растат на дрво, дебел ангел без кожа, плаво девојче со мантија од ККК, старец распнат на кртс со капче од дедо мраз итн... неповторливо)

Papa Roach-Last Resort, не дека е култен ама негде во втора средно цела генерација ја зневме песнава...значи за мене си има своја големина.

Bush-Swallowed, тука го открив мојот број 1 бенд до ден денеска(за жал задоцнив со нивно откривање) и најдобриот поет воопшто(Џим Морисон, Едгар Алан По, Курт Кобејн вода не можат да му носат на Гевин) од гитари, бас, тапани, глас, поезија, аранжман буквално се кај овој бенд заслужува чиста 10 а со оваа песна прв пат ги слушнав.

Soundgarden-Black Hole Sun, мислам дека не треба објаснување за ова!

Silverchair-Tommorow
Децава имаат по 15 години! Се уште сакате да идете во колосеум да се лупате на диџеи што пуштаат плеј и наплаќаат по 100 денари.
Ова е вистински талент, на 15 години да го имаш овој глас, музикалност и талент, а ние овде се радуваме на ноне и на марјан.

Muse-Muslce Museum, погледнете како изгледа американската реалност од друга перспектива.

Foo Fighters-Breakout, дејв грол :love2::love2:

Ова е прв дел :) lol

Chemical Brothers feat. K-OS - Get Yourself High

Beastie Boys - Sabotage

Duran Duran - Rio

Elton John - I'm Still Standing

Grace Jones - Slave To The Rhythm

Queen - Innuendo

Кои спотови оставиле големо влијание на вас? и го потикнале чуство (the ultimate feel good) спот на кратко.
Да не заборавам дека и музиката што ја создаваат ми создава идентично чсутво, многу идеи и инвентивност но пред се онаа "кул аура" :party3:

1. Aphex Twin, или поточно ( Richard David James)

Човеков e легенда, поинвентивна (уникатна) личност во музичката индустрија тешко може да се сретне!

Според мене најдобрите две негови видеа.

2. Jamiroquai, или поточно (Jason Kay) уште еден многу инвентивен и уникатен проект спотови со многу стил. Нешто што е реткост во денешното море од копи пејст проекти/видеа.

3. Orbital, или поточно (Phill и Paul hartnol) Феноменалните браќа, за мене еден од најголмите електронски бендови на сите времиња ако не и најголем! сето тоа надополнето со прекрасни видео записи. Ги имам сите нивни албуми и горд сум на тоа :vozbud:

Безвременско! Орбитал се првите со ваков (фаст форвард) ефект во видео) спотово со душа го чекав на МТВ на времето како и сите други погоре, но сепак овој беше посебен!

4. Beastie Boys, или поточно ( Mike Diamond, Adam Yauch, Adam Horovitz)

Уште еден маестрален проек, за којшто важи све она што го кажав погоре да не се повторувам.

5. Maddona, Стилски како музички проект далеку од мојот вкус, мислам дека не треба преставување. Но сепак легенда во музиката. Никој неможе тоа да го оспори, сепак видеово го постирам повеќе заради феноменалниот спот него заради мојата заинтересианост за нејзината музика.

Fat Boy Slim, или поточно (Norman Cook) што и да се каже излишно е уште една легенда, како проект а и како DJ!

Chemical Brothers, или поточно (Tom Rowlands и Ed Simons) Пак останав без зборови, уште еден голем,многу голем бенд од којшто ги имам сите албуми :vozbud:

Roni Size, или поточно (Rayan Williams) Кога ќе се спомне Drum & Bass неможе да не ви текне на овој проект, олд скул легендарен проект! сопственик на сите албуми исто така :helou:

Тао е тоа за сеа, поантака надполнување :)

Ноут: не заборавајте да ги гледате у хд! и споделете некое видео!

За Chemical Brothers се навистина царој за спотови... како на пр. мојот омилен
и овај е доста добар :)

Не само за спотови, и за музика :)

Дечки, ништо не сте виделе сеуште од Кемикалците. :vozbud:
Излезе нивниот нов албум "Further" , секоја песна од тој албум има соодветен спот, но далеку од овие комерцијални спотови, целиот албум, сите песни и сите спотови се на некој начин поврзани и кажуваат една цела приказна.
Го изгледав целиот ДВД (инаку излезе албумот пред 4-5 дена) и морам да ви кажам не го слушајте албумот без спотовите, НЕВЕРОЈАТНИ се. Најдоброто нешто реализирано, првпат толку прецизно музика да биде преведена во визуелна форма. А новиот албум им е доста поразличен од другите. Во исто време и попсиходеличен и помелодичен. Целосно ви препорачувам да го купите целото ДВД-и, вреди за парите.

Мислам дека е срамота спотовиве на гадов никој да не ги стави у темава:

Друга ствар, спотовите на The Prodigy. Кој од кој по бесни.

LB - момциве ме изненадија..
(квари филм ропакот и гнасниот дуксер)
(имајќи во предвид дека се наши момциве..)

Спотов ми е многу шема И, чисто ради поентата
Хмм, на Горилаз спотовите им се имба, на кемикал брадрз исто, и наравно, апекс твин на чело со кам ту деди, фала Psyside <3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom