Кои спотови оставиле големо влијание на вас? и го потикнале чуство (the ultimate feel good) спот на кратко.
Да не заборавам дека и музиката што ја создаваат ми создава идентично чсутво, многу идеи и инвентивност но пред се онаа "кул аура" :party3:
1.
Aphex Twin, или поточно ( Richard David James)
Човеков e легенда, поинвентивна (
уникатна) личност во музичката индустрија тешко може да се сретне!
Според мене најдобрите две негови видеа.
2.
Jamiroquai, или поточно (Jason Kay) уште еден многу инвентивен и уникатен проект спотови со многу стил. Нешто што е реткост во денешното море од копи пејст проекти/видеа.
3.
Orbital, или поточно (Phill и Paul hartnol) Феноменалните браќа, за мене еден од најголмите електронски бендови на сите времиња ако не и најголем! сето тоа надополнето со прекрасни видео записи. Ги имам сите нивни албуми и горд сум на тоа
Безвременско! Орбитал се првите со ваков (фаст форвард) ефект во видео) спотово со душа го чекав на МТВ на времето како и сите други погоре, но сепак овој беше посебен!
4.
Beastie Boys, или поточно ( Mike Diamond, Adam Yauch, Adam Horovitz)
Уште еден маестрален проек, за којшто важи све она што го кажав погоре да не се повторувам.
5.
Maddona, Стилски како музички проект далеку од мојот вкус, мислам дека не треба преставување. Но сепак легенда во музиката. Никој неможе тоа да го оспори, сепак видеово го постирам повеќе заради феноменалниот спот него заради мојата заинтересианост за нејзината музика.
Fat Boy Slim, или поточно (Norman Cook) што и да се каже излишно е уште една легенда, како проект а и како DJ!
Chemical Brothers, или поточно (Tom Rowlands и Ed Simons) Пак останав без зборови, уште еден голем,многу голем бенд од којшто ги имам сите албуми
Roni Size, или поточно (Rayan Williams) Кога ќе се спомне Drum & Bass неможе да не ви текне на овој проект, олд скул легендарен проект! сопственик на сите албуми исто така :helou:
Тао е тоа за сеа, поантака надполнување
Ноут: не заборавајте да ги гледате у хд! и споделете некое видео!