Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
24667_1281186942110_1003159388_30670877_6552412_n.jpg

Некој може ќе добие рак на мозок од што те чита тебе.
Ај и тебе да те успиеме.
Едвај чекаш да се фатиш за некоја баналност за да можеш да си ги просипаш небулозите и уште и "филозофираш" на вештица како напишала огромен пост а ништо не кажала кога во две третини од твојот опишуваше која боја на хулахопка носиш,колаво паркинг место му зафака колата на "преинтелегентниот дечко",како не му е гајле за твојата "ценета"нога и колку метра си морала да пешачиш додека не ти се случил имагинарниот напад од волците-пардон-кучињата.
Реков,лекот не ти е овде!

А

И филозофке (ти имам веќе кажано дека не ти спои никот веќе нели :)) и јас да можам би ги продавала кучњнцата по 300 евра. Тоа ми е гаранција дека утре нема типот да го фрли на улица кучето, ретко некој е толку глуп. И одамна немам некој видено да падне толку ниско на форумов ко ти на темава.

Вака сеа да објасниме нешто.300 и повеќе евра ти се кучиња со родовник,со шампионско потекло.

Одгледувачот како прво треба да ги вакцинира кучињата,едно кутре да вакцинираш е еве да кажеме 20 евра.Потоа иде педигре да извадиш тоа се уште 20 евра.Со тоа кутре тој ти дава педигре,кутрето е прочистено од глисти,рането со квалитетни и скапи храни,со пасош,чипирано и слично.

Друго е тоа дека мајката треба да се храни многу повеќе од нормалното додека е трудна.Јаде храна што чини 5 евра кило,а јаде еден килограм дневно.Потоа додека е трудна треба да е на разни витамини Кафотрани,SA 37 кои исто така се доста скапи(едно пакетче кафортан чини 25 евра)

Трета работа е тоа дека треба да плати за парење,потоа доаѓа кинолошки судија на увид,да во увиди леглото.

За да може на кутрињата да им се извади педигре кучката мора да биде оценувана на изложби.Влез на на исложба ти е 20 или 25 а и повеќе.Каде е тука превоз до таму(може изложбата да е и во друга држава).

Има премногу труд вложено во сите тие работи,па тие 300 евра од кутре се колку толку да се покријат трошоците.

И така да Филозовка немора да збори за нешто што нема поима!

Некој може ќе добие рак на мозок од што те чита тебе.
Ај и тебе да те успиеме.
Едвај чекаш да се фатиш за некоја баналност за да можеш да си ги просипаш небулозите и уште и "филозофираш" на вештица како напишала огромен пост а ништо не кажала кога во две третини од твојот опишуваше која боја на хулахопка носиш,колаво паркинг место му зафака колата на "преинтелегентниот дечко",како не му е гајле за твојата "ценета"нога и колку метра си морала да пешачиш додека не ти се случил имагинарниот напад од волците-пардон-кучињата.
Реков,лекот не ти е овде!

Да не имаш некој друг проблем случајно?
Гледам сите постови ти се арогантни. Секој си искажува свое мислење на темава.
За мене успивањето на кучињата е решение. И никој не може да ме убеди во спротивното. Денес поминувам во населба гледам црни џукели на куп лаат, се чешаат, се мириса околу нив, којзнае какви паразити имаат. Па и почнаа да се јадат меѓусебе. Тоа не се кучиња. Тие се доказ на нечовечноста кога било потребно да се реагира за да не се најдат во ваква ситуација. Сега веќе е касно. Такви џукели не смеат да се движат низ улиците. Ако сте љубители посвоете ги слободно мислам дека нема да сакате ни да ги погледнете. Во спротивно не туку се повторувајте по 100 пати. Не знам кој е тој човек што сака да се вратат такви гнаси на улиците.

Што,да не сакаш да ми го решиш случајно!?
На арогантни постови давам арогантни одговори!
Да не имаш некој проблем случајно?

Да не имаш некој проблем случајно?

Јас имам проблем со глутницата на последна 45ка. Утрово уште поспан, а мојот нов телефон цела наука додека да упалиш камера и не ги снимав. И тоа беа некои мешавини од шарпланинци, 2 примерока, 2 малку помали кучиња и уште 4-5 средна големина.
Тоа што беа грди, се подразбира, овај нали.

Моја среќа што живеам во сосема друг крај.

За мене успивањето на кучињата е решение. И никој не може да ме убеди во спротивното. Денес поминувам во населба гледам црни џукели на куп лаат, се чешаат, се мириса околу нив, којзнае какви паразити имаат. Па и почнаа да се јадат меѓусебе. Тоа не се кучиња. Тие се доказ на нечовечноста кога било потребно да се реагира за да не се најдат во ваква ситуација. Сега веќе е касно. Такви џукели не смеат да се движат низ улиците. Ако сте љубители посвоете ги слободно мислам дека нема да сакате ни да ги погледнете. Во спротивно не туку се повторувајте по 100 пати. Не знам кој е тој човек што сака да се вратат такви гнаси на улиците.

За тебе убивањето на кучињата е решение. Твое мислење е тоа ама барем не биди хипокрит и не се криј позади убавото зборче успивање. Така и Евреите се „успивани“ на времето. Биди искрен и кажи дека за тебе е во ред да се УБИЈАТ 8000 живи суштества кои се нарекуваат најдобар чоевеков пријател.

Да не се црни подобри ли ќе беа :)? Освен тоа има и луѓе бездомници што се такви како што ги опишуваш, смрдат, гладни се и имаат паразити. Дали и тие треба да се терминираат според тебе? И луѓе во невоља при тешка глад стануваа канибали, не си знаел ли?

Се согласувам дека не смеат да бидат на улица, треба да се приберат и да се згрижат, колку толку ама не смеат да се масакрираат! Пошто ако нив сакаш да ги масакрираш тогаш треба и за сите останати на улица исто да важи вклучувајќи ги и луѓето без дом!

И тебе ќе те прашам истото што ја прашав Филозофка (и не добив одговор :)).

Колку проценти е еден кучешки живот помалку вреден од еден човечки?

Јас имам проблем со глутницата на последна 45ка. Утрово уште поспан, а мојот нов телефон цела наука додека да упалиш камера и не ги снимав. И тоа беа некои мешавини од шарпланинци, 2 примерока, 2 малку помали кучиња и уште 4-5 средна големина.
Тоа што беа грди, се подразбира, овај нали.

Моја среќа што живеам во сосема друг крај.
И што ти направија?
Те испокасаа?
Ако имаш проблем јави се во Вардариште и ќе ти го решат нели и онака немаш проблем да се испоубијат пошто шират "разни"болести.шугави се и грди.
Штета што не си ги сликал,ќе се доакав јас да те спасам од напаста-овај да те ослободам од проблемот.

Малку офтопик еден виц:
Зошто Куманово не и објавува војна на Кина.
Немаат гајле за убивање на милјарда кинези, туку како после ќе ги закопаат?

Така и со кучињата. Кој ќе закопува 8000 кучиња?!

Туку ми текнува на времето, митингарејќи низ скопјево, забележав дека многу луѓе сакаат да ги истребат кучињата. Повторувам, граѓаните користеа глагол „истреби“.

Кучељупците никаде ги немаше, беа зафатени носејќи ги кучињата да какаат во парк, можеби... не знам.

И што ти направија?
Те испокасаа?
Ако имаш проблем јави се во Вардариште и ќе ти го решат нели и онака немаш проблем да се испоубијат пошто шират "разни"болести.шугави се и грди.
Штета што не си ги сликал,ќе се доакав јас да те спасам од напаста-овај да те ослободам од проблемот.

Немам гајле јас, секое куче бега откако ќе се размафташ со ранецот. Имам искуство пешачејќи Илинден-Миладиновци во раните утрински часови, враќајќи се од ноќна смена. Но што ако некој паничар го нападнат, првин срцев удар или нешто слично ќе го стрефи, па после повредите од кучињата.

Патем, ретко ме носи натаму патот, денес инцидентно испадна да одам натаму. Туку, арно ме потсети, одамна не сум фотографирал ништо, ќе земам каноништето мое, а тоа знае да извади и крлеж на телото на кучето.

Абе,знаев јас дека си ти храбар дечко:wink:

Срцев удар некој може да го стрефи и од кола што вози брзо и може да го акне па никој нема да забрани да се возат коли настрана што милиони жртви има од истите секоја година.

Туку земи ти канонот па пушти некоја слика па послем заедно да го студираме крлежот.

Колку проценти е еден кучешки живот помалку вреден од еден човечки?
Одговор: 100%

Прашање до тебе
Како тоа само ние се најдовме најпаметните во цела Европа па само нашите улици вријат од агресивни болни џукели?
И како другите земји го решиле проблемот, што мислиш ти? Дали кај нив кучињата магично исчезнале?
И кој вид на магија при тоа била употребена?:pos2:

Прашање до тебе
Како тоа само ние се најдовме најпаметните во цела Европа па само нашите улици вријат од агресивни болни џукели?
И како другите земји го решиле проблемот, што мислиш ти? Дали кај нив кучињата магично исчезнале?

Па можеби заради истите луѓе кои не мислеле на време па сега сакаат ко нојот со глава у песок со убиство на 8000 суштества да си ја измијат совеста заради грешките во минатото. Кучињата се на улица пред се заради човечка глупост и апсолутно не е решение грешката да се поправа со масакр.

Но гледам според тебе е решение бидејќи нели кучешки живот е 100% помал од човечки. Мене ми е тоа многу идиотски ама што да правам, толку ти е дадено не си ти крива :toe:.Гледаш мене еден кучешки живот ми е побитен од живот на еден криминалец или убиец. Што прајме сега, кого прв ќе почнеме да терминираме?

За магијата, тоа ти е толку глупаво прашање што нема ни да ти одговорам. Можеш и сама да погуглаш и да најдеш решение како да се згрижат 8000 кучиња и без магија.

Ама нормално за твоето ниво на свест и магија ќе биде потребна да сватиш некои работи!

Зимаш една зелена искината хулахопка која претходно е распарана со кучешки заб,внаре ставаш земја земена од гроб на самоубица помешана со измет од пес ама пази мора да биде окер боја или дреч жута,попрскуваш со 4/5капки крв и добро замесуваш ја стваш во хулахоп и изговараш "е'не габија ќе-ел ќелб ел габи-гариб".
Ова треба да го изговориш на полна месечина и да запалиш 4 црни свеќи.Откако ке го завршиш ритуалот,зимаш хулахопот и го ставаш под седиште на некој "преинтелегентен" дечко во кола и треба да се вози 13 дена низ сите места каде што има кучиња скитници.
Додека вози нека изговара "мевт лил-кел" и малце нека биде подотворен прозорот,ама само малце да не му се залета некое куче низ прозор па да се расипе магијата.
Четрнаесетиот ден зимаш магијата од под седиште и ја фрлаш во река со лева рака.
Откако ќе го направиш сево ова,утре дента сите кучиња ке зивршат смаоубиство фрлајќи се во Вардар.

Па можеби заради истите луѓе кои не мислеле на време па сега сакаат ко нојот со глава у песок со убиство на 8000 суштества да си ја измијат совеста заради грешките во минатото. Кучињата се на улица пред се заради човечка глупост и апсолутно не е решение грешката да се поправа со масакр.
Види за чудо тие луѓе што сакаат да си ја измијат совеста се таквите како тебе, истите тие самонаречени кучељупци чуваат кучиња за после кога ќе им се родат малите доколку не можат да ги продадат ги оставаат пред некој контејнер, па сега ти види кој си ја мие совеста тука,и зошто има толку кучиња по улиците, а тоа со магијата беше иронија морам да се спуштам на примитивно ниво за да ме разберат некои членови како Nephthys што веруваат во магии.:jaj:

Пардон!
Ме спомна некој?!
ах,филмоловка...
Слуша!
Немој да ме провоцираш зашто такво магииче има да ти направам наместо кучиња-вукодлаци ќе те напаѓаат!

На страна што на хаубата на "генијалецот" секое утро магично ке се појавуваат кучешки гомца,па нема да може да издржи типот од нервози што му се сквернави "лимузината" и ќе ти раскине!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom