Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    625
Ја не реков дека треба бесни и агресивни кучиња да се пуштаат на улица.
Реков дека таквите треба да се успијат.
Се гледа дека не си го ни прочитал постот во целост а ме цитираш.
Блам.

А демек само бесните напаѓаат, "здравиве" не напаѓаат

Реков и агресивни.
Ај пред да се решиш да ми реплицираш,прочитај ме барем за да не се провалуваш.
Екога ке ме прочиташ,смисли нешто,напиши па затни ме ако си толку паметен и имаш да кажеш нешто конструктивно.

Ако си убава ќе те зјапам следниот пат кога ќе одам во Кастро :baeh:

Еве еден текст од Утрински весник. Одамна пред да почне оваа акција на шинтерите.

А за тоа бесно-небесно (дури сино, да ти е мило да го гледаш), ризикот здраво улично куче да заболи од болест е голема.

Ја не реков дека треба бесни и агресивни кучиња да се пуштаат на улица.
Реков дека таквите треба да се успијат.
Се гледа дека не си го ни прочитал постот во целост а ме цитираш.
Блам.

Тоа и ние го збориме иначе. -.-

Под ние мислам на подржувачите за успивање на агресивните кучиња скитници.

Не е,од причина што беснило немало кај нас со години.
Македонија не спаѓа во ризична група на земји,тоа го знам зашто мачката ја донесов овде со мене во Доха а претходно мораше да и се направи анализа на крв дека има антитела во крвта од вакцината против беснило-тогаш и ми ги дадоа информациите дека немал овде беснило со години.Секој ветеринар ќе ти го каже истото.
И пак бе човек не ме негираш со линков.
Јас не реков дека нема вакви случаи,јас реков дека секое куче кое ке се реши да се пушти од вардариште треба да се провери дали е агресивно и дали има шанси да нападне човек,тоа се многу едноставни методи.
Не сум за да се пуштаат на улица доколку има место каде ке бидат;згрижени,најадени и каде нема да бидат успивани со сјај за миење садови во срце.
Реков дека бирам од двете зла она кое е помало а тоа е оние кои не се агресивни да бидат пуштени од местата каде што се уловени и каде што некој им давал храна и се грижел за нив.
И нема голем ризик да се разболи,најлошо што може е да добие е шуга која не се пренесува на човек и која се лечи за 2 месеци доколку некој земе и го однесе на ветеринар.
Јас моите кучиња и мачки ги имам собрано од улица,не биле ниту бесни-ниту болни,шугаво некое од нив било ама се олечило.
Thats it!

It's a dog for god's sake!!!
Нефтис, изгледа на темава сте само ти, Димитри и Маца_Кака’. Патем Димитри има аватар агресивно куче.
Едноставно нели... не знам што ви е вам луѓе, да не сте единци у фамилија (освен Маца), па сте немале со кого да си играте. Вашите родители не ви „купувале“ братче/сестриче, па морате сета таа љубов да ја исфрлите на површина кон кучињата.

Кога сме кај групите, групата на кучељупците има нешто над 8.000 членови. На толку се претпоставува бројот на кучиња скитници во Скопје. Секој член нека посвои по едно куче и готово, решен проблем.

Бај д веј, авторот на групата е мноооогу лејм кога станува збор за компјутери. Сликите на ѕидот се скриншотови, подоцна уредувани во MS Paint. Ооо Неписменех.
А доколку откријам кој е. Лично ќе се потрудам да ја извади од таму фотографијата со мене.

Дали мислиш на самото куче на сликата,или општо на целата раса во која тоа припаѓа?

Кучето не е агресивно воопшто со луѓе,а и да е агресивно јас одговарам за неговите постапки.Дали сеа ќе дојде да општиме и за тоа дека секое агресивно куче треба да биде успиено?

Инаку не сум единец имам сестра.

Едноставно неможете да убедите некој тоа дека It's a dog for god's sake.

Имам јас право да пишувам на оваа тема,и да сум против убивање на тие кучиња пошто чувам такви,и расни и улични.

А ти Тончи си чувал животно? да почуствуваш љубов и внимание од такво суштество?
Веројатно не:smir:
Таа љубов,подршка, внимание,заштита што ке ја има од куче, маче, па и од помалите животни од ниту еден човек неможеш!

Секогаш сум имала друштво за играње ама секогаш животните ми биле поинтересни. Иако ме делеле како мала од секакво животно јас пак по сите трчав да ги погалам и ги прибирав дома.

И да се приберат 8000 кучиња за неколку месеци ке се наполни пак градов зошто идиотите пак ке ги оставаат малите кученца пред контињери.

И кучето на Димитар личи на агресивно но нема НИЕДНО куче да нападне без причина...и поголеми се шансите да ти зарже и залае (дека Македонсците тоа го сметаат за напаѓање) е пудличка или помало него такво расно куче питбул или што и да е :).

А ти Тончи си чувал животно? да почуствуваш љубов и внимание од такво суштество?
Таа љубов,подршка, внимание,заштита што ке ја има од куче, маче, па и од помалите животни од ниту еден човек неможеш!

Секогаш сум имала друштво за играње ама секогаш животните ми биле поинтересни. Иако ме делеле како мала од секакво животно јас пак по сите трчав да ги погалам и ги прибирав дома.

И да се приберат 8000 кучиња за неколку месеци ке се наполни пак градов зошто идиотите пак ке ги оставаат малите кученца пред контињери.

И кучето на Димитар личи на агресивно но нема НИЕДНО куче да нападне без причина...и поголеми се шансите да ти зарже и залае (дека Македонсците тоа го сметаат за напаѓање) е пудличка или помало него такво расно куче питбул или што и да е :).

Добро бе светице една извини молиииииимте!!
Знаеш ти колку деца бездомници има во домот за сирачиња во Скопје а?
Знаеш ли колку деца бездомничиња шетаат голи и боси по улицине?

Не ми се прави многу хумана зашто не ти пали воопште таквите као тебе чуваат кучиња за престиж, со тие пари со кои што го храниш своето животно можеш да нахраниш дете.

Има право Тончи зашто не земете сите 8000 членови што се во тоа идиотската лицемерна група да посвоите по една мало куче пошто очигледно преферирате кучиња пред мали бебиња и деца.
Зашто се истакнувате вие сте лицемерни, подли и крајно нехумани, како може некој човек да ги сака и жали животните повеќе од луѓето :tapp: дали е тоа нормално?

Колку само пари се трошат само за престиж, одгледување на тие животни, нивно хранење тимарење и парење со иста раса па и некоја пара да се земе зашто да не имав јас комшија еден што многу "сакаше" кучиња а всушност ги размножуваше и ги продаваше расни боксери за 300 евра, тоа ли е хуманост и љубов кон животните ма дај молимте чисто лицемерие!

Како не ти е срам и тебе и на сите тие што чувате расни кучиња зашто не земете да посвоите бездомно куче да ве видам, каква е разликата помеѓу расно и бездомно ако ги сакаш кучињата ќе ги сакаш подеднакво и расните и џукелите а не само расните? Те молам објасни ми зашто ич не ми е јасно

Таа љубов кон кучињата е замаскирано помодарство и снобизам, но не оној снобизам кој што го окаректиризира човековиот животен стил туку ванаби снобизам.

Слушај квази-филозофке ако ти е тебе толку стало до тие деца по домовине земи си и ти едно две три и чувај си ги.А оние голи и боси по улица облечи ги и најади ги пошто гледам дека не спиеш од секирација за нив.
Ова не ти е тема ни за сираци ни за бездомници,ти реков-пропагандата терај си ја на некоја друга тема овде испаѓаш смешна,проста и неписмена.
Банални мисли од некоја која сака да го убие секое живо куче кое шета по градов.
Комплекси се лечат на психијатар-не по форуми.
Ај мрш.

Де, де, немој со такви емоции, пополека :helou:.

Сирачињата се за жива греота ама не е темата за нив нели, туку е за кучињата бездомници. Така да спомнување на деца без родители е многу низок удар и не ти личи воопшто. Сите луѓе бездомници треба да се згрижат и не памтам дека некој рекол дека треба да се убијат како што некој заговара за кучињата. Свесна си и самата дека примерот со децата ти е неумесен!

Има право Тончи зашто не земете сите 8000 членови што се во тоа идиотската лицемерна група да посвоите по една мало куче пошто очигледно преферирате кучиња пред мали бебиња и деца.

Затоа што не е нивна задача да земат куче туку е обврска на владата или градот, кој во чива надлежност е тоа. Сосема друг проблем е ако органите на власта не си ја завршиле работата, така да не го префрлај проблемот на друга адреса.

Зашто се истакнувате вие сте лицемерни, подли и крајно нехумани, како може некој човек да ги сака и жали животните повеќе од луѓето :tapp: дали е тоа нормално?

Не знам дали е нормално ама може :).Јас повеќе сакам паметно (па и глупо да е) куче од еден човек криминалец на пример па никој не заговара сите криминалци да се убијат туку напротив во цела Европа се забранува смртна казна. Колку проценти е еден кучешки живот помалку вреден од еден човечки? Си мерела?

Колку само пари се трошат само за престиж, одгледување на тие животни, нивно хранење тимарење и парење со иста раса па и некоја пара да се земе зашто да не имав јас комшија еден што многу "сакаше" кучиња а всушност ги размножуваше и ги продаваше расни боксери за 300 евра, тоа ли е хуманост и љубов кон животните ма дај молимте чисто лицемерие!

Како не ти е срам и тебе и на сите тие што чувате расни кучиња зашто не земете да посвоите бездомно куче да ве видам, каква е разликата помеѓу расно и бездомно ако ги сакаш кучињата ќе ги сакаш подеднакво и расните и џукелите а не само расните? Те молам објасни ми зашто ич не ми е јасно

Не е темата дали и кој какво куче ќе чува дома туку како да се згрижат кучињата на улица, каде да се однесат за да имаат колку толку нормален живот. Тоа е и целата поента на дискусијата.

Освен тоа не заборавај дека кучињата се на улица заради човечки фактор и апсолутно не е во ред проблемот да се реши со нивен масакр заради човечка негрижа и глупост во минатото.

Не ми се прави многу хумана зашто не ти пали воопште таквите као тебе чуваат кучиња за престиж, со тие пари со кои што го храниш своето животно можеш да нахраниш дете.

Таа љубов кон кучињата е замаскирано помодарство и снобизам, но не оној снобизам кој што го окаректиризира човековиот животен стил туку ванаби снобизам.

Абе психопат еден!
Јас чувам куче за престиж? Ооо ти не си видела со каква љубов и внимание го чувам и не е со педигре. А земав такво зошто моите не сакаат кучиња а ова неможеа да го одбијат коа го донесов без нивна дозвола. Ке го парам и ке го давам на некои што сакаат кучиња и нормално не за 100 евра.

Чувам и маче, папагал и ке земам морско прасе и тие пари што ги давам за нив НИ МАЛЦЕ не жалам!
И децана бездомни што не земеш ти ма да ги посвоиш ако ти е толку жал за нив! Сите што го сожалувате секој ден барем да им купите храна нема да се толку гладни и на семофори да киснат.
Јас ли сум крива на нивните родители што на улица родиле 283725353 деца.
Па и они ме плукале, пцуеле, крадат од минувачи, сите за нив се касандра т.е шекерезад без малце почит.
Кучето е оставено не по своја вина туку по вина на некој човек што го оставил покрај некој контињер и барем оно ке те испочитува кога ке му дадеш парче леб.

И верувала или не сакам животни претерано многу!
Нешто што најмногу сакам е да поминувам време со нив и да им помагам па веројатно и ветеринар ке сум.

И дефинитивно најдобрата мисла а и има група за тоа

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/pages/Kolku-povee-luge-zapoznavam-tolku-povee-si-go-sakam-kuceto-/277874632455?ref=ts

Колку повеќе луѓе запознавам, толку повеќе си го сакам кучето.. :) 4.317 обожаватели
сите овие се лицемерни? ма даааај едно куче ти заржало и одма си помислила ке ти гризне од салцето.

И групава треба да гласи Колку повеќе ја запознавам Фолозофка, толку повеќе го сакам Рики (моето куче):back:

Ме мрзи да барам по албумите во дневна со стари фотографии имам фотки од мене и Шеќерка, кученце што беше фрлено во полето оред 20 години, ама го прибравме дома и го чувавме 13 години кога умре од старост. Исто е и со сите кучиња после Шеќерка. Не ја биравме да биде Леси, пошто тогаш таквите кучиња беа во мода, ко што се денес самоједите.

Патем, многу сакам мачки, порано си играв со мачките по дома. Сега за жал дома одам само за спиење.

Друштво, жими газот. Колку време те чекав да ти дадам сликички од животинско царство. Еј се залетав од Миладиновци кон Гоце Делчев за да ти дадам сликички, без никаков надомест, башка што трошев пари на мобилен за да е договориме, и време за превоз и чекање пола саат и све. Извини, ама ако некој другар вака ми прави, јас него понатаму не го дружам.

Е тука треба да биде водена кампањата од страна на ПЕТА, Срце за животните и сродните. А не за да се саботира она што го работат градските служби. Свесноста на луѓето, и рационалното размислување и дејствување. Ова ми личи на ефтина политичка пропаганда, и ми се гади. Злоупотреба на кучељупци за остварување на сопствени цели.

Зборував за расата во глобала. И во глобала таквите кучиња ги шетаат батки со ланци на врат, у стилу види ме, не ме гледај бе, опасен сум!!!

Абе психопат еден!
Без потреба од понатамошна дискусија

Без разлика колку ги сакате животните (во темава кучињата) ФАКТ е дека напаѓаат! Вчера ми се случи повторно да неможам од дома да излезам. Врие по улиците и редно е да се превземе нешто. И јас ги сакам и мене ми е жал ама и истовремено ми е страв. Од тие причини пред да ме нападнете со "Ако ти е жал прибери некое дома" си кажувам дека да немам фобија од кучиња со драга воља ќе приберам некое.
Па дали сте вие луѓе свесни што се случува кај мене на улицата???
ЧОПОР од кучиња!!!
Неможам јас секоја вечер пари за такси да давам за да не ме нападне некое како што беше случај пред некоја година. Кога ќе се сетам на случката нозе ми се тресат! Напаѓаат, не се вакцинирани! Знаете ли колку зарази можат да пренесат? Знаете колку пари е после да платите за да не се рашири инфекција???
Една женичка гангрена фати од куче скитник. Тоа хумано ли е? Или е хумано да се препукавате на темава кој е похуман?
Ма дај ве молам! Можете да ги сакате и да ги жалите. И јас ги сакам и ги жалам, но редно е нешто да се превземе затоа што ситуацијава станува неподнослива. Ова досега не се случувало чопор од кучиња да ми трчаат низ улица и да неможам да излезам.
Затоа ќе ве замолам престанете со препукавања кој од кој е похуман. Во сите нас има човечност но во некои ситуации мора да се превземе нешто!

Абе психопат еден!
Јас чувам куче за престиж? Ооо ти не си видела со каква љубов и внимание го чувам и не е со педигре. А земав такво зошто моите не сакаат кучиња а ова неможеа да го одбијат коа го донесов без нивна дозвола. Ке го парам и ке го давам на некои што сакаат кучиња и нормално не за 100 евра.

Чувам и маче, папагал и ке земам морско прасе и тие пари што ги давам за нив НИ МАЛЦЕ не жалам!
И децана бездомни што не земеш ти ма да ги посвоиш ако ти е толку жал за нив! Сите што го сожалувате секој ден барем да им купите храна нема да се толку гладни и на семофори да киснат.
Јас ли сум крива на нивните родители што на улица родиле 283725353 деца.
Па и они ме плукале, пцуеле, крадат од минувачи, сите за нив се касандра т.е шекерезад без малце почит.
Кучето е оставено не по своја вина туку по вина на некој човек што го оставил покрај некој контињер и барем оно ке те испочитува кога ке му дадеш парче леб.

И верувала или не сакам животни претерано многу!
Нешто што најмногу сакам е да поминувам време со нив и да им помагам па веројатно и ветеринар ке сум.

И дефинитивно најдобрата мисла а и има група за тоа

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#!/pages/Kolku-povee-luge-zapoznavam-tolku-povee-si-go-sakam-kuceto-/277874632455?ref=ts

Колку повеќе луѓе запознавам, толку повеќе си го сакам кучето.. :) 4.317 обожаватели
сите овие се лицемерни? ма даааај едно куче ти заржало и одма си помислила ке ти гризне од салцето.

И групава треба да гласи Колку повеќе ја запознавам Фолозофка, толку повеќе го сакам Рики (моето куче):back:

Девојче ај смири нерви.
Кучивања по улици ги има само кај нас. Во никоја нормална држава не се среќаваат кучиња скитници по улици. Проблемот мора да се реши, со успивање, односно прво се даваат на посвојување како до сега и ако се најдат сопственици уште подобро. Нормално за сите нема да се најдат и останатите во никој случај не смеат да се вратат на улица. Бидејќи улицата и кучињата асоцираат на болести, зарази, напади, што и по вакцинирање и сето тоа што се прави во стационарот повторно ќе дојде до израз откако ќе ги вратат.
Е сега има други проблеми претежно доаѓа до израз нашата граѓанска и општа култура. Во никој случај сопствениците не смеат да ги вратат кучињата назад на улица како што досега сме среќавале вакви примери. Контејнерите и храната што се фрла е дополнителен проблем.
И на крај куче од улица јас никогаш не би го посвоил, поради многу причини.
ПС. Не знам дали само јас приметувам ама во Скопје се изретчија кучињава во последно време :)

А и убаво ви рече Tonchie посвоете си сите 8000 по едно куче од улица и да го решиме проблемот. Или веројатно не би здомила куче од улица... Како повеќето нормални луѓе, барем спорд мене.

Зборував за расата во глобала. И во глобала таквите кучиња ги шетаат батки со ланци на врат, у стилу види ме, не ме гледај бе, опасен сум!!!

А добро зашто сите ги ставаш во исти кош?Или според тебе несмееме да чуваме такви кучиња?

Од каде тоа дека се агресивни?

Господе боже колку сте чудни значи,од маалски муабети заклучуваш дека се агресивни?Свашта

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom