- Член од
- 9 февруари 2016
- Мислења
- 1.738
- Поени од реакции
- 4.177
Многу паметно решение, истово и јас го предлагав за нашите скитници.Ало Данска, се слушаме ли?
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу паметно решение, истово и јас го предлагав за нашите скитници.Ало Данска, се слушаме ли?
![]()
Јас само би оставил опција за евентуалните душебрижници (активистите од невладините, и останатите штетници). Евентуалните приговарачи на ова да можат:Многу паметно решение, истово и јас го предлагав за нашите скитници.
Не постои финално решение, цело време се раѓаат нови и нови кучиња од домашните миленици кои потоа се пуштаат надвор. Прашање е на свест, немаме свест и образование кај народот. Ова е САМО еден од последиците на неписмен народ, гледајте малку кај живеете.како еден не се најде да понуди финално решение за џукелите
Кажи ми како стојат работите во поголемиот дел од западот? Дали и таму како овде по градовите има цели глутници џукели кои секојдневно напаѓаат луѓе? Под џукели мислам на скитници ако мора да еуфеминизираме за да се разбереме.Ако сте за финално решение од поинаков аспект, безмилосно, кое ќе вклучува РЕДОВНО заловување и убивање на животните, или пак само убивање на улиците како што било пред 50 години, никоја не ве спречува да излезете СО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ и да промовирате такво решение.
Но никој не излегува јавно да се искаже за такво нешто затоа што знае дека е срамота и греота прво да помисли на такво нешто, а не пак да промовира и да се залага.
Во поцивилизираните европски градови се еутанизираат не повеќе од 10% од заловените животни. Не зборувам за Бугарија, Романија, каде се убиваат и повеќе, туку за западните држави, каде што процентот е низок, 5 до 10% од И ТАКА малиот број заловени животни.Кажи ми како стојат работите во поглемиот дел од западот? И таму има глутници џукели кои напаѓаат а некогаш и убиваат луѓе? Под џукели мислам на скитници ако мора да еуфеминизираме за да се разбереме.
Воспоставениот метод е познат на сите. Заловување. Чување во установа во одреден временски период во кој власникот може да си го најде изгубеното/избеганото куче, или некој што сака може да го посвои кучето. После тој период следи еутаназија.
Еве кажи ти подобро решение. Непходен услов во било кое решение: Да нема џукели на улиците.
Не зборуваме за желби и што сакаме, без разлика дали ти или јас. Или било кој. Зборуваме за наоѓање решение.Значи јас не сакам да се трошат даночни пари на кучињата, да не се испуштаат од селата и од домовите, ама и не сакам да се убиваат затоа што тоа не е решение. Сакам да си бидат свесни луѓето. Да си ги стерилизираат домашните мачки и кучиња, ама не сме на тоа ниво.
Постои регулатива за ова а зошто истата не се спроведува прашај ги таквите како Герасимовски (или тие од неговата и од другите партии, што се на посоодветни функции).Да си ги стерилизираат домашните мачки и кучиња, ама не сме на тоа ниво.
Не знам зошто не сфаќаш, нема решение, ова сега е решение, нема подобро нешто, ова е максимумот кој што нашиот народ, нашата свест, образование, навики, обичаи можат да ги понудат. Со такви луѓе живееме.Не зборуваме за желби и што сакаме, без разлика дали ти или јас. Или било кој. Зборуваме за наоѓање решение.
Те прашав за предлог како да се реши проблемот? Не сакаш решение со еутаназија? ОК, понуди подобро решение. Но резултатот да биде како во државите каде нема џукели по улиците, не па цели глутници од џукели кои напаѓаат луѓе.
Колку е казната за напуштање куче?Не е до жителите ниту нивната свест. Има закон од 60тина страни, никој од службите кои земаат фини плати не го почитува. Дури и во Законот за комунални дејности стои дека во тие дејности спаѓа и ерадикација на животни скитници.
Луцкасто е да се фрла вина врз некој (граѓаните) кој нема моќ ништо да стори на терен ниту е платен и организиран за тоа.
А како ќе те најде дека си напуштил куче? И кој ќе те најде и кој ќе те казни?Колку е казната за напуштање куче?
Види, најди ја и ќе видиме дали до спроведувањето е проблемот или до законите и свеста на народот.