Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Ало Данска, се слушаме ли? :unsure:

Gxhr-weWwAEuMoa
Многу паметно решение, истово и јас го предлагав за нашите скитници.

Орце најавува дека ќе се ослободиме од нив. Се надевам што поскоро.

Многу паметно решение, истово и јас го предлагав за нашите скитници.
Јас само би оставил опција за евентуалните душебрижници (активистите од невладините, и останатите штетници). Евентуалните приговарачи на ова да можат:
- прва опција, да си ја земат џукелата дома ако веќе не сакаат џукелата да се дружи со лавот
- втора опција, самите да идат кај лавот наместо џукелата... онака искрено да поразговараат за можноста за преминување во вегани :unsure:

1755647917351.png

Жена нападната од пет кучиња во нејзината населба во Union City почина откако помина две недели во болницата Grady.

Donna Nguyen, стара 62 години, одела кон банката кога нападот се случил на 1 август.

Нејзиниот свршеник, Rodney Bunn, ја опиша тежината на нејзините повреди, велејќи дека таа се борела за својот живот, но претрпела сериозни оштетувања на рацете, нозете и стапалата.

„Ја сакав од сѐ срце,“ изјави Bunn за Channel 2’s Tom Regan.

Nguyen помина две недели на одделот за интензивна нега во болницата, во бессознание и приклучена на респиратор.

Докторите го информирале семејството дека бројните каснувања од кучињата предизвикале широка инфекција и постоела можност да ги изгуби рацете.

Нејзината состојба се влошила, што го натера семејството да ја донесе тешката одлука да го исклучи апаратот за одржување во живот.

Четири од петте кучиња биле успиени. Bunn верува дека сопственикот на кучињата треба да биде одговорен за нападот.

„Верувам дека треба да биде обвинет,“ рече тој. „Мора да има одговорност за тоа што тие кучиња направија.“

Fulton County Animal Control моментално го истражува смртоносниот напад на кучиња. Обидите да се добие ажурирање за истрагата засега не успеале.

Погребот на Nguyen е закажан за среда.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom