Значи сепак било до народотА како ќе те најде дека си напуштил куче? И кој ќе те најде и кој ќе те казни?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи сепак било до народотА како ќе те најде дека си напуштил куче? И кој ќе те најде и кој ќе те казни?
Никој не рече дека е до народот. До службите е, реков погоре. Од комунални служби, до инспектори и ветеринарни станици. Оние кои треба и се платени за тоа. Да не се повторуваме во круг бадијала.Значи сепак било до народот
„Немало проблем“ додека сите џукели бездушно се убивале. Речи си, гласно, јасно, крв сакам, сакам да се настрвувам по крвта на кучињата, не се срами.Свеста на луѓето е иста и непроменета од прв ден на нашето постоење овде, а проблемот со кучуњата експлодираше во последниве 10тина години. Кучкарот што наводно ги сака кучиња, а ги пушта на Воднл откако ќе престанат да му се интересни, нека си ги носи на душа.
Јас сакам само да се спроведе закон, и апстрактни поими од типот на свест, совест, лоша енергија не ме интересираат.
Јас велам дека до народот е. И го докажувам со тоа што законот е половичен, недоволен, и за напуштање има смешни казни.Никој не рече дека е до народот. До службите е, реков погоре. Од комунални служби, до инспектори и ветеринарни станици. Оние кои треба и се платени за тоа. Да не се повторуваме во круг бадијала.
„Немало проблем“ додека сите џукели бездушно се убивале. Речи си, гласно, јасно, крв сакам, сакам да се настрвувам по крвта на кучињата, не се срами.
Автоматски споено мислење:
Јас велам дека до народот е. И го докажувам со тоа што законот е половичен, недоволен, и за напуштање има смешни казни.
Од втората реченица за првиот дел се согласувам... Само УПМ разбери дека не сонуваме за „покољ, убиства на животни и задоволување на крвожедни нарави“.Не знам зошто не сфаќаш, нема решение, ова сега е решение, нема подобро нешто, ова е максимумот кој што нашиот народ, нашата свест, образование, навики, обичаи можат да ги понудат. Со такви луѓе живееме.
Цело време ти објаснувам дека џукелите не се единствениот проблем, само се потенцира како проблем затоа што преку одредени „решенија“ за овој проблем може да сонувате за покољ, убиства на животни со цел да се задоволат вашите крвожедни нарави.
Скроз погрешно. Има решение, само треба да се спроведат постоечките закони и регулативи. Ама таквите како тебе сте првите што рипаат кога треба да се спороведуваат пракси како задолжително кастрирање на сите љубимци од власници кои немаат одгледувачници за кучиња/мачки. Први сте што протестирате против казни за нечипирани кучиња, за шетање кучиња без маски/поводник. Дури и ти да си исклучок од ова, правилото сепак стои. Сите вие заедно повеќе сте проблем отколку решение.Не знам зошто не сфаќаш, нема решение, ова сега е решение, нема подобро нешто, ова е максимумот кој што нашиот народ, нашата свест, образование, навики, обичаи можат да ги понудат. Со такви луѓе живееме.
Врати се назад и види КОЈ рипаше кога требаше да се воведува задолжително кастрирање. Напротив, обичниот народ, не здруженијата за животни, беше против.Скроз погрешно. Има решение, само треба да се спроведат постоечките закони и регулативи. Ама таквите како тебе сте првите што рипаат кога треба да се спороведуваат пракси како задолжително кастрирање на сите љубимци од власници кои немаат одгледувачници за кучиња/мачки. Први сте што протестирате против казни за нечипирани кучиња, за шетање кучиња без маски/поводник. Дури и ти да си исклучок од ова, правилото сепак стои. Сите вие заедно повеќе сте проблем отколку решение.
Ете неколку пати те нудам да понудиш решение. Нула предлози. Само драми за „крвожедност“.
Во тимот има луѓе од анима мундиОрце пред се за ова го гласам, доколку ги реши скитнициве и ѓубрето, доживотно е мој херој.
Ова е за почит. Сега уште има и презиме и децата твои да бидат горди каков родител имаат, да останеш запишан како љубител на крв од уличните џукели.Не се срамам. Сакам крв . Ете, кажав.
Не сум јас уседелица од фб групата на Лајка, па по гзот ваш кучкарски да одам. Нормално дека сакам проблемот да се реши, дали крв, отров или на лавовите во зоолшка, не ме интересира. Најдете си занимации. Љангури по станови е болест.
Полека бе, ќе ми станеш омилен лик.Орце пред се за ова го гласам, доколку ги реши скитнициве и ѓубрето, доживотно е мој херој.