- Член од
- 5 ноември 2010
- Мислења
- 4.841
- Поени од реакции
- 3.873
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали кучето е чистено од глисти? Ако не е ПОД ИТНО кај ветеринар да го измерите и да му дадете апченца да се исчисти. Храна во овој период ако си во можност давај сува храна, можеш во почетокот да ја мешаш со јогурт ма да немаш потреба веке има заби. Само ако веке земаш храна земи некоја поквалитетна, и тебе ти треба Puppy формула.Ретриверчето има 2,5 месеци ама многу ми е слабо и се митари ???
Некој викаат само кучешка храна и ништо друго, додека други викаат давај му паштети јогурт и се друго ???
Кучешката храна одвај ја јади онака со сила...
Што да му давам за јадење и колку пати на ден ?
И нешто помош околу влакната ???
Тие зрнцата кафеави да ги мешам со нешто оти многу му се јаки ?
Давај му готвена храна...Ретриверчето има 2,5 месеци ама многу ми е слабо и се митари ???
Некој викаат само кучешка храна и ништо друго, додека други викаат давај му паштети јогурт и се друго ???
Јас земам од Фауна, едно кутивче е 400 денари (бело кутивче со германски овчар и шарено маче на сликата) и во него има 50 таблети.Ај те молам кажи ми каде можам да го набавам Калциум Мултивит.
Ретриверчето има 2,5 месеци ама многу ми е слабо и се митари ???
Да прашам дали после година дена, треба ( и што ) додатоци во исхрана, витамини, минерали, кафортан да му давам на Питбулот? Или само добра храна?
Иначе алергичен ми е на пилешко, и од дехидрати му давам Цибау риба и ориз, 270 ден. кило, дали е квалитетна таа марка и дали се исплати?
Lu јас не би се сложила со тоа дека калциум треба да се дава до година и пол...
Тоа е мислење на одгледувач! Тој ти кажал за доберман, но тоа не важи за сите раси! Германските раси и помасивните кучиња во принцип созреваат покасно, мегутоа повторно тоа не е правило.Мене Јордан за Доберманите ми кажа дека им се дава калциум до 1,5 година, додека не се оформи убаво костурот.
kako se dozira kafortanot tri tableti na sekoj 5 kg sekoj den taka?Тоа е мислење на одгледувач! Тој ти кажал за доберман, но тоа не важи за сите раси! Германските раси и помасивните кучиња во принцип созреваат покасно, мегутоа повторно тоа не е правило.
Јас како студент, мислам дека нема потреба до толку долго време да се дава калциум од проста причина што глобално земано кучето својот костур го формира до 1 година, растот што следува после таа година не е толку интензивен што значи дека ако ти не го добиеш растот во битниот период,џабе ти е се понатаму. А исто така ке ти кажам дека прекумерното дозирање со калциум штети и тоа доста.
Не знам,немам искуство со кафортанот, никогаш не сум давала а и искрено не сум му некој фан, мислам дека Лу пишуваше некаде за дозирањето а и на самата кутија сигурно пишува.kako se dozira kafortanot tri tableti na sekoj 5 kg sekoj den taka?