Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Да, ама зависи и со што храна го храни кучето.
Со понеквалитетните храни - обавезно калциум.
А Цибау е ОК храна, али не е нешто ептем екстра.
Не, изгледа не се разбираме. Јас калциум давав и со про план во критични периоди на раст и менување заби,тоа обавезно! Но, после година дена со било каква храна да храниш калциумот нема да ти помогне,како што ти кажав растот во 97% е завршен.

utre sakam da odam da zemam hrana za kucenceto neznam so da zemam za pocetok i da vidam dali kaj nas go ima kafortanot da zemam i toa. me sovetuvaa da zemam 1000 tabletki i da gi prime site za odreden period i gotovo da ne mu davam veke

Не, изгледа не се разбираме. Јас калциум давав и со про план во критични периоди на раст и менување заби,тоа обавезно! Но, после година дена со било каква храна да храниш калциумот нема да ти помогне,како што ти кажав растот во 97% е завршен.
Епа можда за другите раси е до 1 година, али за Доберманот до 1,5 треба, исто за да се зајакне подобро р'скавицата на ушите.
utre sakam da odam da zemam hrana za kucenceto neznam so da zemam za pocetok i da vidam dali kaj nas go ima kafortanot da zemam i toa. me sovetuvaa da zemam 1000 tabletki i da gi prime site za odreden period i gotovo da ne mu davam veke
Прочитај ја темата „Храна за кучиња“ во неа имам објаснето за Кафортанот и за храната.
И нема такво пакување на Кафортан со 1.000 таблети, имаш пакувања од 180, 600 и 2.000 таблети.

Епа можда за другите раси е до 1 година, али за Доберманот до 1,5 треба, исто за да се зајакне подобро р'скавицата на ушите.
Ама во овој случај се работеше за пит :D

Нема веза, разменуваме мислења, точно е дека јас неможам да говорам за Доберманот како ти, затоа што постојат финеси како и во секоја раса, мегутоа јас зборував воопштено. Секој што повеке го интересира за одредена раса најдобар одговор ке дојде од долгогодишни и успешни одгледувачи.

И ајде Среќен Божик, се заборавивте со зборување. Честитката е за тебе и сите што ја следат темата :)

Прочитај ја темата „Храна за кучиња“ во неа имам објаснето за Кафортанот и за храната.
И нема такво пакување на Кафортан со 1.000 таблети, имаш пакувања од 180, 600 и 2.000 таблети.
togas dve paketcinja od po 600 da mu dadam i moze li predlog za nekoja hrana koja po tvoe mislenje e dobra.
da ne zvaes nekoja onlajn prodavnica kaj nas da poracam kafortan i da mi go dostavat do doma za da poracam vo slucaj da nema kaj nas vo kavadarci

Мојот нов Германски Овчар - GO BRIGITA

148536_141929479295136_1296145523_n.jpg
Супер кутре,од која оддгледувачница е? (ако е од одгледувачница? :) )

togas dve paketcinja od po 600 da mu dadam i moze li predlog za nekoja hrana koja po tvoe mislenje e dobra.
da ne zvaes nekoja onlajn prodavnica kaj nas da poracam kafortan i da mi go dostavat do doma za da poracam vo slucaj da nema kaj nas vo kavadarci

Пробај да порачаш преку сајтот Миленици.

Квалитетна храна, кај мојот Доберман Brit Care се покажа фантастично, али сепак се зависи од организмот на кучето, ако кај мене оваа храна се покажа фантастично, не значи дека и кај тебе ќе го има истиот ефект.
Пробај повеќе дехидрати и види кој најмногу ќе му одговара, затоа и прочитај ја темата Храна за кучиња.

Инаку еве го постот за Кафортанот од темата „Храна за кучиња“

Јас го зедов најголемото паковање од 1.000 грама (2.000 таблети) и тоа паковање кај Перо Божиновски (он е увозник за Кафортан во Македонија) кошта 4.400 денари, али јас бидејќи се знам со Перо, мене ми го даде за 4.000 денари.
На пример во пет шопот Амазон најголемото паковање на Кафортан (2.000 таблети) кошта 5.500 денари.

Ајде сега малку математика:
Мојата Доберманка има скоро 8 месеци и моментално тежи 33 / 34 килограми.
Кафортан се дозира 3 таблети на 5 килограми телесна тежина ... значи кога ќе има 35 килограми ќе треба да и давам 21 таблета на ден, а сега бидејќи има 33 / 34 килограми јас и давам по 20 таблети на ден ... значи цела доза дневно ја прима.
Најголемото паковање има 2.000 таблети и кога ќе поделиш 2.000 таблети : 20 таблети на ден = 100 денови.

Е сега она тек уште ќе расте и кога ќе порасне ќе има околу 40 килогами - максимум 45 килограми ... па така со килажата и дозата на Кафортан расте.
Па така според моите пресметки најголемото паковање на Кафортан (1.000 грама) со 2.000 таблети ќе ми трае околу 3 месеци.

Е сега нормално дека постои солуција и немора да се земе најголемото паковање на Кафортан од 1.000 грама, постојат и помали паковања кој што се:
- Паковање од 90 грама (180 таблети) кошта 600 денари.
- Паковање од 300 грама (600 таблети) кошта 1.500 / 1.600 денари
- Паковање од 1.000 грама (2.000 таблети) кошта од 4.000 денари па нагоре во зависност од каде ќе го купиш.

Мене највеќе ми се исплати најголемото паковање :)

Vcera bev da kupam hrana za kuceto I kafortan tableti za bridita I pobarav sovet od veterinarot I mi rece deka ako sum go hranel kuceto so kvaliteten dehidrat ne moralo da mu ravam kafortan bidejki ako ima mnogu kalcium moze isto taka da dojde do iskrivuvanje na koskite I mi preporaca hrana fermina ili farmina taka nekako bese I deka bila kvalitetna I nemoralo kafortan da mu davam pa ve molam za vas sovet . Sakam kuceto da go razvivam najdobro sto moze.

Vcera bev da kupam hrana za kuceto I kafortan tableti za bridita I pobarav sovet od veterinarot I mi rece deka ako sum go hranel kuceto so kvaliteten dehidrat ne moralo da mu ravam kafortan bidejki ako ima mnogu kalcium moze isto taka da dojde do iskrivuvanje na koskite I mi preporaca hrana fermina ili farmina taka nekako bese I deka bila kvalitetna I nemoralo kafortan da mu davam pa ve molam za vas sovet . Sakam kuceto da go razvivam najdobro sto moze.
Најверојатно за фармина ти рекол, ама која поточно?

Sent from my LT22i

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom