KSC #381 - Tiny Desk Concerts

• Креатор на темата Креатор на темата Смртта
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 октомври 2023
Мислења
363
Поени од реакции
914
NPR Music е музички youtube канал кој стои позади концептот Tiny Desk Concerts и организира настапи во живо на музички артисти од најразлични жанрови, од светски поп ѕвезди до тотални анонимуси. Концертите имаат "интимна" атмосфера и делува ко да се организирани во книжара. Правилa за натпреваров: одите на каналот, бирате артист и го лепите тука. Има над 1000 настапи од буквално сите жанрови, така што веројатно тоа нема да е проблем.

Последно уредено:
За NRP прв пат слушам, ама на времето заразен бев со KEXP радио станицата во Сиетл, САД. Они имаа речиси идентичен концепт, со концерти во нивното малечко студио, и им гостуваа (веројатно уште гостуваат, не знам) скоро секој кој може да го замислите. Таму и се заразив со исландската музика и бендови како Kaleo, Of Monsters and Men, mum, Sigur Ros, GusGus и многу, многу други. Search-нете некогаш и KEXP, ист е концептот, малку поалтернативна музиката. Верувам ќе уживате.

За тука, пребарував бендови што јас ги слушам, не успеав да најдам никој. Затоа еве, со Sesame Street ќе играм. Што ги ебам, ќе ги сечам!

Кул, не сум го знаел каналов. Може кај нас во Литература да прават нешто вакво :D

Не знаев дека Болвава добро свири и труба , ме бендиса свиркава

^Ми го зема од рака... видеото :ROFLMAO: све некако лејм и геј ми се песниве на каналов. Ќе одев со блуз мај соул рест год. Ама ми падна косоокиов.

Дело напишано во 18 век и денес звучи добро. Имате гратис лекција за музика и емоцијата во неа.

Последно уредено:
Одлична тема, прав човек победил изгледа :D

Еве, чисто да испоштувам, ова комбо ќе го постирам : ))

Back
На врв Bottom