Кромид и лук

• Креатор на темата Креатор на темата Fir_Maked
  • Време на започнување Време на започнување

Кромид или лук?

• Кромид

Гласови: 91 26,7%
  • Лук

Гласови: 24 7,0%
  • Ни едното, ни другото

Гласови: 70 20,5%
  • Двете

Гласови: 156 45,7%

• Вкупно гласачи
    341
Mmmmmmmm preska bev na vecera...
si naracav sopska, jadam jadam, gledam ne ide....koga vidov nemalo kromid....
si naracav posebno kromid, posle si pomesav so salatata abe meraciiiiiii mh mh mh....
majka mi vika...
eve Biljano ti stigna kromidot, uzivaj si vo nego, samo podaleku od nas :pos::pos::pos::pos:

A za toa se pozdravi so mene od kilometar! hehe shala na strana do site uzivaci na kromid i luk posle jadenje pola paketce orbit...

ThA-BiTcH напиша:
Mmmmmmmm preska bev na vecera...
si naracav sopska, jadam jadam, gledam ne ide....koga vidov nemalo kromid....
si naracav posebno kromid, posle si pomesav so salatata abe meraciiiiiii mh mh mh....
majka mi vika...
eve Biljano ti stigna kromidot, uzivaj si vo nego, samo podaleku od nas :pos::pos::pos::pos:

Epa ubavo ti rekla.:pos:
Nema veze-RESPECT za kromidot:cuc:,i jas toa mnogu si postuvam!

maslinovo maslo,sitno izdrobeno lukce i tenko iseceni lepcinja predhodno potpeceni u rerna....mmmmmmmm meraci

hehe ja sum edini sho glasashe za luk a

smizlicka напиша:
maslinovo maslo,sitno izdrobeno lukce i tenko iseceni lepcinja predhodno potpeceni u rerna....mmmmmmmm meraci

mislam deka mu fali i malce crven piper ali samo malce ili se lazam...:lud:

Deneska razbrav deka ne se izlaga vecer i sum se najal pitulici so lukce-epten dobro mi dojde ama sega site begaat od mene

BusHav напиша:
Deneska razbrav deka ne se izlaga vecer i sum se najal pitulici so lukce-epten dobro mi dojde ama sega site begaat od mene
Sto ti e gajle ako begaat vazno ti si se najal ubavo:)

хехе

Ја искрено речено сум стар Драчевец и многу си го сакам кромидот зш сум си гурман и ме бидува за подготвување на јадења
а лукот го ставам во секое главно јадење ама за секое јадење си има посебен начин на приготвување

Omnivora

За (туѓите) вкусови не се расправа. :pishtoldz

А мене ми се по вкус и лукот и кромидот, да цитирам еден пријател: „каиљ сум лукот и во баклава да го ставам“. :icon_lol:

Еве го мојот список „со што ми оди свеж кромид“
туна
сардина
марула (млад, т.н. кромитче)
цвекло
скара (кромитче)
мусака
леб и сирење (и млад и стар)
чушки и френки
сендвичи
кебапчиња
........
Дава повеќе живот на се` добро.

А пак свеж лук:
сланина
пушена сланина
пинџур (половината лук се готви со зајрето, остатокот свеж се клава на крај)
сос од френки за со шпагети
скара (лукче)
тартор (имам старовремски рецепт, ако сака некој, нека се јави)
рендан морков
свинско
телешко
овчо
јагнешко
риба
шкембе чорба
.....
Лукот го јадам до бесвест (буквално, оти после ми паѓа притисокот).

За да не се десоцијализирам, во работни денови лук и кромид јадам само навечер, једва чекам да недеља доѓе.

Партнерот? Нема проблем, и она јаде.

Наздравје!

Млад лук и кромид онака во свежа форма конзимирање вкако прилог на месо и сл.
Инаку кога јадам нешто со лук ондак темпирам така што да не им сметам на другите пошто на некои им се гади не за друго.
Инаку и кромид и лука ми имаат специфичен и убав вкус.
Инаку како мал најомилена комбинација ми било свеж кромид главица да си јадам и да гледам бушава азбука на телевизија.

Па види вака, кромид ти е класика, кој не јадел кромид, Јосиф Броз Тито започнал кариера јадејќи кромид, исто така и Ајнштајн ги решавал проблемите јадејќи кромид, му доаѓал кликерот кога ќе каснел кромид. :pos: :pos:

И јас јадам кромид (алал да му е на чоекот што го измислил името КРОМИД), али да кажам јадам кромид, онака уз кепабчиња, уз некое јадење со месо, али го јадам кромидот во денови кога нема да излегувам од дома, за да не корнам после по градов на кромид (закон името) :pos:

П.С. А знаете кој автобус иде за Драчево? Четрс-кромид. :pos: :pos:

Jas glasav za dvete bidejki i dvete gi jadam, ama pocesto jadam kromid od luk. A vo posledno vreme odamna i kromid nemam jadeno.

браво за тебе... двете ги јадеш? стварно бравос....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom