Кромид и лук

• Креатор на темата Креатор на темата Fir_Maked
  • Време на започнување Време на започнување

Кромид или лук?

• Кромид

Гласови: 91 26,7%
  • Лук

Гласови: 24 7,0%
  • Ни едното, ни другото

Гласови: 70 20,5%
  • Двете

Гласови: 156 45,7%

• Вкупно гласачи
    341
CopyOfDeath напиша:
Ја си гнетам и лук и кромид кога ми се јаде но сепак има пасти за заби и лентички за освежување на здив:cuc:
Abe dzabe ti se i lenti i da mies zabi koga dusata ke ti mirisa:) jas za toa koga ne iskacam jadam.

Ееееебббееееееееееееее.....кромидари едни!!!

Кромид јадам у салати и уз скара. Таму кај што паше.
Лук, само у готвено, пошто се губи непријатниот мирис, а останува шмекот. Ретко жив, иако е многу добар за имунитет. Ме ебе после желудникот. Некад у кл’чаник, ако знаете што е. И у салати некои. Сам, сам за себе ептен, ептен ретко.

Пинџур без лук не чини, таратур исто. Не сакам да се претера со количеството кое ке биде додадено во јаденјето, но сметам дека во помали количини може само да го подобри вкусот а сосема малку или воопшто да не мириса здивот.
Кромидот го сакам пред се во свежа состојба како задолжителен додаток во различни салати. Не сакам кромид кој има плосната форма и жолта лушпа, користам исклучиво кромид со црвено-лилакова лушпа и топчеста форма кој е вкусен, сочен и не лути, а и мирисот му е пријатен и не е премногу интензивен.

-А Кумановску љуту траву зашто не сте гу ставиле у списак за гласање?

Mandrak напиша:
Пинџур без лук не чини, таратур исто. Не сакам да се претера со количеството кое ке биде додадено во јаденјето, но сметам дека во помали количини може само да го подобри вкусот а сосема малку или воопшто да не мириса здивот.
Кромидот го сакам пред се во свежа состојба како задолжителен додаток во различни салати. Не сакам кромид кој има плосната форма и жолта лушпа, користам исклучиво кромид со црвено-лилакова лушпа и топчеста форма кој е вкусен, сочен и не лути, а и мирисот му е пријатен и не е премногу интензивен.
A da crveniot kromid e mnogu vkusen i mnogu go sakam.

А сте јаделе пржен кромид со печурки?
Мммммммммммм....

Fir_Maked напиша:
Ne i prvpat slusam za takvo nesto?

Пробај!
Нема поубаво нешто од тоа. Лесно се подготвува. Земаш кромид, два, три зависи колку планираш да јадеш и колку си гладен. Добро го сецкаш и го ставаш во тава во која веќе има загреано масло. Го ставаш цел кромид во тавчето и го мешаш од време на време. Знаеш дека е готов тогаш кога ќе видиш дека почнал на црвенее и мекнее. Тогаш му ги додаваш печурките и заедно ги мешаш додека не видиш дека се добро испржени. Мх, мх, мх! Си ги сервираш во чинија и ги јадеш со леб и павлака.:icon_lol::pos::wink:

The`bItCh напиша:
Пробај!
Нема поубаво нешто од тоа. Лесно се подготвува. Земаш кромид, два, три зависи колку планираш да јадеш и колку си гладен. Добро го сецкаш и го ставаш во тава во која веќе има загреано масло. Го ставаш цел кромид во тавчето и го мешаш од време на време. Знаеш дека е готов тогаш кога ќе видиш дека почнал на црвенее и мекнее. Тогаш му ги додаваш печурките и заедно ги мешаш додека не видиш дека се добро испржени. Мх, мх, мх! Си ги сервираш во чинија и ги јадеш со леб и павлака.:icon_lol::pos::wink:
A sea me pogodi jas i gotvenje. Nego go pravat li ovoj specijalitet po restorani, kafani?

Fir_Maked напиша:
A sea me pogodi jas i gotvenje. Nego go pravat li ovoj specijalitet po restorani, kafani?
Го прават ако им речиш да ти го направат, инаку дома можеш сам да си го зготвиш лесно е.:wink:

Batistuta напиша:
И тоа на планина - најдобра комбинација :wink:
мх, мх, мх, мх.. тој што нема пробано не знае што пропуштил!:wink:

и едно и друго, особено во пролет. остај се..затоа сум толку многу пред компјутер.. него не му смета:)

B.Lj.A.K.!:pov: :pov: :pov: Ni toa ni toa. Organski ne gi podnesuvam nitu dvete,

The`bItCh напиша:
Пробај!

ja sum go jadel ova i stvarno mi prai kejf.

inace kromid u salati i uz skara obavezno a lukot samo u mandjite na baba mi. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom