Кромид и лук

• Креатор на темата Креатор на темата Fir_Maked
  • Време на започнување Време на започнување

Кромид или лук?

• Кромид

Гласови: 91 26,7%
  • Лук

Гласови: 24 7,0%
  • Ни едното, ни другото

Гласови: 70 20,5%
  • Двете

Гласови: 156 45,7%

• Вкупно гласачи
    341
inaci ja ne jadam ni kromid ni luk toa se edinstvenite 2 raboti sto ne gi jadam :)

И двете само лукот во облик на маринада за со риби (после тоа цел ден седам дома)

само кромид, некад со скара ако има. а лук не.

Nejadam ni kromid ni luk posto posle imam strasni kiselini,iako e dosta zdravo.

Ja jadam samo kromid a lukot nekako poise mi smrdi!

Гласав за лук иако јадам и кромид, ама лукот посебно го обожавам, особено вкусот и се што е поврзано со лук. Мммм, баш прееска си правев некоја измишљотина од јадење кое се состоеше од тиквици, свежи печурки, интегрален ориз, маслинов зејтин, малце вино, зачини, се тоа во тава на рингла и едно 5-6 чешниња лук прсти излижав.:vozbud:

јадам!но не многу често!ми се случува два-три пати месечно кога навечер не излегувам да јадам!пошто навистина е незгодно да ти мириса устата на кромид или лук!

Па јадам и тоа и тоа,ама си планирам да не излегувам од дома тој ден.Ги јадам свежи,не варени или пржени, во комбинација со салата или туна.После јадење џвакам маганос во гоооолеми количини и маслинки.
И да повторам СЕДАМ ДОМА :toe:

gi jadam i dvete no ne vo golema koli4ina

Одамна успеаа да ме убедат дека се здрави за јадење,па ги јадам и двете а после џвакам кафе за убивање на мирисот:)

Jadam i kromid i luk,posebno oti se zdravi.Podobro se vari hranata so niv,a i lukot stiti od mnogu bolesti.Za taratur so mnogu luk spremna sum duri i da otkazam za ispaganje navecer!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom