Ковчегот со 10 божји заповеди

• Креатор на темата Креатор на темата Bobi28
  • Време на започнување Време на започнување
a dali nekoj od vas ja ima 4itano biblijata?? nekoj pred toa imase kazano deka bile 3-bozji zapovedi no toa ne e to4no tie bile 2 i kako taka e zapisano i vo biblijata..a kovcegot nikoj neznae kade moze da bidi a najgolema e verojatnosta da e nekade zakopan vo nekoja grobnica,piramida ili pak kako sto tekovte moze da bide i vo etijopija.. nikoj neznae bidejki kovcegot ednostavno is4eznal

toj sto ke go vidi ke bide unisten. Ne :nenene:.kofcegot kako sto sum slusnal jas bilo napraveno vo vnatresnosta od nekoe mnogu retko drvo koe go sobiral i podolgo vreme go cuval elektricitetot,a od nadvoresnosta bil napraven od zlato.E sea kovcegot bil pokrien so svila e taa svila se triela od zlatoto t.e.od kovcegot postojano i kovcegot postojano bil naelektriziran a elektricitetot sobiran vo drvoto i koa nekoj ke go doprel go udiral el.shock tolku jak koj mozel da go ubie.P.S.bar taka bese na diskaveri

Пред врата на таа црква седи еден човек и нон стоп седи пред црквата и го посетуаа туристи и му даваа јадење све му носа бидејќи доброволно седи и ја чува црквата ... до душа никој не влага тамо поше е црква не ќе влезе некој да крши и цело време седи :) таке знаем ...

Ама со знаем не веруем дека е тамо ковчегот ... !! :)

Сум чул дека е во Данска, или на некој дански остров, во манастир, и дека темпларите го однеле таму, исто и Светиот Грал.

Сум чул дека е во Данска, или на некој дански остров, во манастир, и дека темпларите го однеле таму, исто и Светиот Грал.

јас знам дека е во Етиопија ,во мал христијански храм таму и покажуваат доказите . дека е однесен , али кој знае ...

а иначе кој ги знај заповедиве? :) не ми текнуваат сите па да не се страмам реков :)

procitajteja znak i pecat od graham hankok,vo nea ima se vo vrska so kovcegot,kako stignal do etiopija i takvi stvari.

Ковчегот постои. Во последната документарна серија која ја гледав имаше една емисија со наслов "Што кријат стените под Ерусалим" во која се вели дека ковчекот е сместен во една од пештерите под градот на ридот Морија, на местото каде порано бил храмот а денеска е останат само еден зид од истиот. Тоа е оној истиот зид на кој Евреите и денеска се молат. Ковчекот таму бил пренесен од некој пророк (сега не можам да се сетам на името) кој добил наредба од Бога да со засолни ковчегот се до моментот кога луѓето повторно би требало да го видат и да поверуваат во Бога а тоа би се случило во моментот кога Бог би прекинал да ги чека луѓето да влезат во покајание.
Мислам дека во 50тите години и имало некое истражување и дека го пронашле затрупаниот влез во пештерата но дека другите верски заедници (муслиманите и Евреите) кои имаат храмови на ова место се спротивставиле на идејата да се продолжи со ископувањето бидеќи имало можност да ги сруши и нивните објекти.

Мислам дека оваа оваа документарна емисија може да се погледне и овдека:
http://video.google.com/videoplay?docid=8923126273935429673

Денес гледав на А1 тв како американски индијана џонс го открил ковчегот со 10 божји заповеди дали верувате во тоа дека е пронајден во етиопија и дека уштее е таму.:jaj:

Не бре кава Етиопија,глупости постојат други докази околу ковчегот со десете божји заповести.

Ковчегот постои. Во последната документарна серија која ја гледав имаше една емисија со наслов "Што кријат стените под Ерусалим" во која се вели дека ковчекот е сместен во една од пештерите под градот на ридот Морија, на местото каде порано бил храмот а денеска е останат само еден зид од истиот. Тоа е оној истиот зид на кој Евреите и денеска се молат. Ковчекот таму бил пренесен од некој пророк (сега не можам да се сетам на името) кој добил наредба од Бога да со засолни ковчегот се до моментот кога луѓето повторно би требало да го видат и да поверуваат во Бога а тоа би се случило во моментот кога Бог би прекинал да ги чека луѓето да влезат во покајание.
Мислам дека во 50тите години и имало некое истражување и дека го пронашле затрупаниот влез во пештерата но дека другите верски заедници (муслиманите и Евреите) кои имаат храмови на ова место се спротивставиле на идејата да се продолжи со ископувањето бидеќи имало можност да ги сруши и нивните објекти.

Мислам дека оваа оваа документарна емисија може да се погледне и овдека:
http://video.google.com/videoplay?docid=8923126273935429673

Значи мудрецот Соломон го градел храмот на светињата во пештера,глупости нови на квадрат.

За да ја сватите оваа мистерија секој треба да разбери дека се работи за изграден храм во чест на светиња над светињата,значи нема пештери,инаку Морија е поврзан со шаторот каде стоеле десет божји заповести,додека се градел храмот во чест на светињата на светињата.

Не бре кава Етиопија,глупости постојат други докази околу ковчегот со десете божји заповести.

Значи мудрецот Соломон го градел храмот на светињата во пештера,глупости нови на квадрат.

За да ја сватите оваа мистерија секој треба да разбери дека се работи за изграден храм во чест на светиња над светињата,значи нема пештери,инаку Морија е поврзан со шаторот каде стоеле десет божји заповести,додека се градел храмот во чест на светињата на светињата.

Те молам изгледај ја емисијата до крај. Јас не реков дека Соломон го изградил храмот во пештера, туку дека ковчегот е пренесен во една од пештерите под ридот Морија каде бил во прво време бил шаторот а покасно на истото место е изграден и храмот.

Те молам изгледај ја емисијата до крај. Јас не реков дека Соломон го изградил храмот во пештера, туку дека ковчегот е пренесен во една од пештерите под ридот Морија каде бил во прво време бил шаторот а покасно на истото место е изграден и храмот.
mozno e bratce, se veli deka povtorno ke bide podignat solomonoviot hram, za da vleze vo nego antihristot,se e spremno za negovoto povtorno podigane ,no problm e dzamijata al aksa, zatoa evreite baraat dokazi za da dokazat deka bas tuka bil izgraden svetiot hram na kralot solomon, mozno e da gi pronajdat i kovcegod na svetiot zavet, kako klucen dokaz da se otrgne dzamijata al aksa od tuka ,za da se podigne povtorno istoriskiot svet hram na evreite, denes vrsat otkopuvana barajki dokazi koi bi dokazale pozzz

Јас искрено не верувам дека е во Етиопија..:toe: До сега војските ќе го земеле..
А би можел да биде во Ерусалим..

Абе сега дали постои или не, можеме само да нагодуваме. Јас верувам дека постои и дека никој незнае каде е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom