Костовски: Градскиот парк да се вика „Џорџ Буш“!

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Градскиот парк во Скопје да се вика „Џорџ Буш“. Ова е идеја на скопскиот градоначалник Трифун Костовски.

На ваков начин сакал да му оддаде признание на Претседателот на САД за залагањата во Букурешт за прием на Македонија во НАТО и затоа што Америка ја призна Македонија под уставното име.
„Прашањето за именувањето на Градскиот парк во името на Џорџ Буш беше идеја којашто уште пред самитот на НАТО беше како една идеја, а самитот на НАТО само ја потврди таа идеја дека сме на прав пат, бидејќи навистина во неговата личност и во САД имаме вистински пријател“, изјави Трифун Костовски, градоначалник на Скопје.

„Дефинитивно е време кога ние Македонците мораме да почнеме да ги цениме нашите пријатели и да им дадеме адекватно место за нивниот придонес кон Македонија“, додаде Костовски.
ЈАС МИСЛАМ: Најубаво ќе биде ние паркот ХИЛАРИ КЛИНТОН да го крстиме, за да бидиме спремни за догодина! Замисли сега топ вест на ББС: македонците веќе почнаа да ја слават новата председателка на Америка, добиваме на поени ако не! Буш не ни вреди веќе, кој го ебе ќе си отиде по некој месец! Малце вака футуристички гледано! Или пак ако одлучи владата да води проруска политика тогаш може да го именуваме со овој новиот руски преЦедател:raz: .... како му беше името? Мора и ние да се лижиме како оние доле, мора и ние на таа карта да играме малце:majmun1:

a sto praime posle ako dojde Obama na vlast, ke briseme li?

ххаха ако дојде оbama на власт ке ве потцеке на мене :D хаха :kesa:тогаш паркот ке биде оbama

jas mislam da go krstime nasiot ne ureden park dora bakojani mozebi grcite ke go povlecat vetoto ako ne ke mozeme da ja mocame po dora i site grci

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom