Костовски: Градскиот парк да се вика „Џорџ Буш“!

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А градската фонтана да се вика Моника Левински, раскопаните улици заеднички да се преименуваат во кањон Колорадо... итн (ова како помошен предлог)

А Бардовци да се прекрсти во 'Трифун Костовски',за да оддадеме почит и рефлексија за неговите потези како градоначалник?

Не ми е јасно тој смрад како има лице да се појави во јавност .Јас предлагам депонијата Дризла да се прекрсти во "Трифун Костовски" за тоа што Скопје го претвори во депонија а улиците во швајцарско сирење.

стариот е луд. јас имам предлог-партизанска да се вика метју нимиц.

Јас сум за. Нека се вика Џорџ Буш. И онака, сепак, само за парк станува збор.
Ама Трифун треба да размисли и за средување на паркот, не само за преименување.
Па и не е баш „само“ парк. Градскиот парк за Скопје е исто што и Hyde Park за Лондон.

Еве, нека го преименуваат педер паркот, тој е помал.:)

Супер-парк да не е? :)

Оправдано е Русинка да нема симпатии кон Буш, туку да тежнее кон преименување на паркот во Путин-парк.

Ама...

Никој толку отворено не застанал зад Македонија како Буш (макар и да било од интерес, сепак ни годи), а вие сте против именување еден парк по човекот. Подобро Џорџ Буш, отколку Гзим Острени за некоја година...

Уште гледам па ги интервјуираат луѓево на Канал5. Од сите интервјуирани кои рекоа дека ова е добар потег, еден паметњакович се наоѓа и вика: "Па мислам дека не е во ред. Треба да го прашаме Буш дали се согласува".
Знаеш, онака, иде Грујо на ручек кај Буш и му вика: "Џорџ, сакаш да именуваме парк по тебе"? :pljus:

Трифун е убедливо најлошиот градоначалник на Скопје. Без разлика дали некој го блокира или тој не знае да си ја работи работата. Не го негирам тоа. Исто така, напоменав дека треба да го среди паркот наместо да му го менува името. Ама веќе кога е даден предлогов, јас го поддржувам.

Никој толку отворено не застанал зад Македонија како Буш (макар и да било од интерес, сепак ни годи), а вие сте против именување еден парк по човекот. Подобро Џорџ Буш, отколку Гзим Острени за некоја година...

А да не го менуваме воопшто името, нема таква варијанта? :shok:

Градскиот парк за дел од скопјани значи повеќе од клуб Картел, и реименувањето е само уште една од смешките на нашата вечна транзиција. Предлогот е дебилен и јас не го поддржувам.

Па и не е баш „само“ парк. Градскиот парк за Скопје е исто што и Hyde Park за Лондон.

Пример - Костас Караманлис :pos2:
:helou:

Aj da ne preteruvame...misalm bravo za poddrskata od SAD ama sea ulici,parkovi nema potreba od takvo nesto.

Јас би сум го преименувал... Зошто да не, кога човекот е едниствен кој ја поддржува Македонја? Негова беше иницијативата да се признае Македонија под уставното име од С.А.Д.... Па како почит можиме да го викаме паркот Џорџ Буш. Посекако по 100-тина години, ке се најди некој нов Трифун ке го преименува :)

Остајте го певачот, му подметнале 80% дробен кафетин во крекот.

...на срцево, имам тетовирано, еден парк, се вика Буууш(о)...:pipi:

Нека го преименуваат за нас секогаш ќе биде Градски парк

A gradskata kanalizacijia da ja krsime Karamanlis ili nekoja deponija da bide Bakojani

А Бардовци да се прекрсти во 'Трифун Костовски',за да оддадеме почит и рефлексија за неговите потези како градоначалник?

Не ми е јасно тој смрад како има лице да се појави во јавност .Јас предлагам депонијата Дризла да се прекрсти во "Трифун Костовски" за тоа што Скопје го претвори во депонија а улиците во швајцарско сирење.
риспекАт за мислењава:vozbud::vozbud::vozbud:
абе аманте...дајте нешто по мене именувајте...:vozbud::vozbud::vozbud:
дека е во мода сега то...не за друго...:smir:

Главниот парк во Република Македонија да носи име на било кој што не е Македонец е чист апсурд. Ваквите потези и иницијативи се дел од причините зошто го губиме идентитетот.

Улица можеби ама градскиот парк не смее. Тоа само ќе стави сомнеж врз нас. Можеби некакво преименување во некој од историски значајните личности на нашата историја кој што се МАКЕДОНЦИ.
Ах Трифуне кога ли ќе научиш да ги играш валканите политички игри?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom