Кошаркарски актуелности

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Radical Boy напиша:
Петровски не оди во Струмица 100000000%
ja ne go pustam iako sam rece deka nema da odi!!! prva opcija mu e mzt vtora rabotnicki za strumica nema mesto :toe:

Нема да игра во МЗТ 100 проценти бидејки сум убеден дека струмица би му давала дупло како што ке му дава мзт оваа сезона ..

iLe напиша:
Нема да игра во МЗТ 100 проценти бидејки сум убеден дека струмица би му давала дупло како што ке му дава мзт оваа сезона ..

хахахахаха, струмица му давала 3000 евра а? Ке си го прашам!

Јане ми кажа лично не идам во Струмица или Пелистер миљарда посто. Фени не го бара, епа видете кои му се останатите опции

Radical Boy напиша:

Јане ми кажа лично не идам во Струмица или Пелистер миљарда посто. Фени не го бара, епа видете кои му се останатите опции

ја мислам дека помеѓу мзт и работнички ќе се бара клубот каде што ќе игра следната сезона јане

"ПРЕСВРТ" ВО ПЛАНОВИТЕ

"Вардар Осигурување" се враќа во Вардар

Вчера беше неофицијално, денеска ќе биде официјализирано. АД "Вардар Осигурување" - Скопје и официјално ќе биде новиот-стар спонзор на екипата на Вардар 2000.

Се очекува тоа да биде објавено на денешната прес-конференција која ќе ја организираат "вардарците" поради овој голем настан со почеток во 12. часот, во просториите на "Еуроимпекс"

Со тоа "паднаа во вода" сите претходни шпекулации кои говореа дека "довчерашниот" главен инвеститор на Вардар ќе се "пресели" во МЗТ Скопје, и тоа во "пакет" со најголем дел од играчите и стручниот штаб.

Потег кој во многу ја менува вистинската "слика" за новиот Вардар, веројатно со суфиксот Осигурување.

Пред с$ она финансиската која ќе им овозможи на "црвено-црните" да тргнат во акција на формирање на респектабилна екипа, која ќе има што да каже и во следната сезона во која, сега само се потврдува, ќе ја брани Куп-титулата освоена оваа сезона на турнирот во Битола.

Претходно, цели три сезони " Вардар Осигурување" беше доминантен спонзор на "вардарците". Три сезони се обидуваа "црвено-црните" да ја прекинат доминацијата на Фершпед Работнички. Тоа им појде од рака дури во оваа сезона, кога победија на финалниот турнир од Купот на Македонија и го освоија првиот трофеј во историјата на клубот.

Мали дилеми околу евентуалното продолжување на соработката со "вардарците" претставуваше "продажбата" на АД "Вардар Осигурување" на словенечкиот "Триглав".

Но со најавата за новиот спонзорски договор дефинитивно нема никакви пречки за г. Стојан Клопчевски и понатаму да инвестира во македонската кошарка.

www.sport.com.mk

iLe напиша:
od kaj si be ti tolku siguren deka nema da igra vo mzt???? da ne ti e prv bratucet

aerodromka напиша:
od kaj si be ti tolku siguren deka nema da igra vo mzt???? da ne ti e prv bratucet

море во денешно време ни во братучед неможеш да бидеш сигурен и да му веруваш :pos::pos::pos:

DoolroX напиша:
море во денешно време ни во братучед неможеш да бидеш сигурен и да му веруваш :pos::pos::pos:
i toa sto vikas ne rzmisliv jas :pos2: :pos2: :pos2:

Еве ја да ги надополнам Радикал и Аеродромка....зошто ја мислам дека Јане не оди во Пелистер и Стрмуца и зошто Јане би играл за Работнички и Мзт....
Како прво мислам и ја да би бил да негово место не идам во Струмица и Битола...
Како второ останува затоа што знае од кој е највеќе почитуван...од кој е највеќе подржуван во секој негов чекор
И како трето и најважно...Знае дека неможе без Фемили кој секој натпревар се тука....и го бодрат него и целата екипа на Мзт...не верувам дека би отишол во Работнички....мислам дека ке остане во Мзт!

Radical Boy напиша:

Случајно МЗТ да не му дава 1500 евра на Петровски ... за да му дава Струмица 3000

iLe напиша:
Случајно МЗТ да не му дава 1500 евра на Петровски ... за да му дава Струмица 3000

Сите екипи му нудат по 1500, немој да тресеш глупости дека струмица му давала дупло. Струмица да имаше да понуди 3000, ке си го задржеше Гоцевски, а само глуп чоек би идел во Струмица ако за истите пари би играл во Рабонички при помалку конкуренција. Не го рачунајте, јас ви гарантирам дека Јане Петровски има поголема веројатност да игра во Уникаха Малага од колку во Струмица

абе ако му понудиле струмица стварно 3000 евра он ќе беше сега на пат за струмица (негде кај велешка патарина) :pos: никоја будала нема да се мисли за толкава сума на пари ако едните му понудиле 1500, а другите 3000 зашто разликата е огромна и не само во струмица туку да е толкава сумата би прифатил 100% да игра и за врњачка бања (незнам дали има ваков тим али сфаќате што сакам да кажам). затоа сигруно горе - доле иста е понудата од сите заинтересирани чим уште не одлучил кај ќе игра

ох бре не ме разбирате абе јас не реков дека му давала струмица 3000 евра туку казав дека ке му дава дупло од колку што му дава мзт а радикал даде пост 3000 и пола е 1500 па прашав дали му дават 1500 што нема шанси да дават иначе струмица му дава 100 проценти повеке одколку што ке му даде МЗТ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom