Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто цело време повторувате дека не требало други играчи да им го земат местото на овие кои настапија во квалификациите, кога и нема шанса да се деси такво нешто. Џикиќ според мене покажа низ овие квалификации дека не смета сериозно на Димчевски, Брчков и Јанески, првиве двајца не ни добија некоја шанса, Јанески влагаше ептен кога имаа проблеми со лични центрите, така да тие што би се вратиле (Антиќ, Самарџиски и можеби Николовски) нема да им земат место на тие што навистина изиграа низ овие квалификации и ни донесоа пласман на Европско. Гечевски и Илиевски се пензионирани дефинитивно, Чековски 99% е конечна одлуката за пензија.
Единствената дилема веројатно е Хендрикс/Бо и иако Мекејлеб е поквалитетен индивидуално, посебно во напад, јас би сакал да ги видам во тандем Антиќ и Хендрикс. Ако ништо друго, бар одбраната со овие двајца би ни била на ниво како во Литванија, ако не и подобра.
Горјан Марковски *
Кире ќе го боли некој заб...

Секоја чест за момциве.Иако не ја пратам кошаркава во последно време симнувам капа и јас.Добро би било да се врати сега Бо.Мислам дека ќе земеме некоја медаља.:)

Секоја чест за момциве.Иако не ја пратам кошаркава во последно време симнувам капа и јас.Добро би било да се врати сега Бо.Мислам дека ќе земеме некоја медаља.:)
Бо не може да се врати пошо имаме друг странец сега а тоа е Хендрикс!

[quote="vivakastro, post: 6808261, member: 66081"]Секоја чест за момциве.Иако не ја пратам кошаркава во последно време симнувам капа и јас.Добро би било да се врати сега Бо.Мислам дека ќе земеме некоја медаља.:)[/quote]

Од една страна викаше ‘‘Секоја чест за момците‘‘,а од друга страна бараш да се врати играч кој што не бил со нив на квалификациите. :) На страна да го ставиме тоа што Бо не може да се врати,но дали навистина сметаш дека некој што цело лето се одмарал по плажите заслужува минутажа да му земе на некој што цело лето го поминал во припреми и утакмици на кои што гинел за државата и дал 200% од себе за Македонија да оди на ЕП ? Нека викнат некој кој што не добил покана за настап во квалификациите,нека земат некој играч од младинските категории,нека земат играч од кај сакаа ама враќање на самопрогласените ѕвезди не признава по никоја цена...па ако треба и сите утакмици да ги загубиме со 50 разлика. (ова со носењето на нови играчи кои не биле повикани би го оправдал само ако некој од овие што беа повикани сега е повреди)

Секоја чест за момците и нека учат сите репрезентативци од нив како се брани државниот дрес.

Што има врска тоа дали се пласирале преку кваификации или директно,важно е домаќинот да има обезбедено ЕП бидејќи нема веќе слободни места.
ок не ги набројав добро

Шо стана со педериве соседи од југот ?! Ќе играат и они ваму ?! Не следев многу. Европско со Македонија и Педери се зголемува за поголема доза возбуда.

Шо стана со педериве соседи од југот ?! Ќе играат и они ваму ?! Не следев многу. Европско со Македонија и Педери се зголемува за поголема доза возбуда.
Пласирани се со вајлд карта.

Инаку честитки за дечките, покажаа муда и сега да навиваме за подобар пласман од 21-то место во Словенија. :icon_mrgr:
П.С. Коментаторот е врв! Не е битно која минута кога му нарипаа на Соколов и овој се дере: „НЕ ДАВАЈ ДАРКОО!“ :pos:

[quote="vivakastro, post: 6808261, member: 66081"]Секоја чест за момциве.Иако не ја пратам кошаркава во последно време симнувам капа и јас.Добро би било да се врати сега Бо.Мислам дека ќе земеме некоја медаља.:)

Од една страна викаше ‘‘Секоја чест за момците‘‘,а од друга страна бараш да се врати играч кој што не бил со нив на квалификациите. :) На страна да го ставиме тоа што Бо не може да се врати,но дали навистина сметаш дека некој што цело лето се одмарал по плажите заслужува минутажа да му земе на некој што цело лето го поминал во припреми и утакмици на кои што гинел за државата и дал 200% од себе за Македонија да оди на ЕП ? Нека викнат некој кој што не добил покана за настап во квалификациите,нека земат некој играч од младинските категории,нека земат играч од кај сакаа ама враќање на самопрогласените ѕвезди не признава по никоја цена...па ако треба и сите утакмици да ги загубиме со 50 разлика. (ова со носењето на нови играчи кои не биле повикани би го оправдал само ако некој од овие што беа повикани сега е повреди)

Секоја чест за момците и нека учат сите репрезентативци од нив како се брани државниот дрес.
[/quote]
За некој како Бо,сметам дека заслужува и да биде дел од репрезенатацијата.Сметам дека него и не му е толку битно.Се тепа он да игра за нас и да се радува на крај за четврти места.Но дека човекот е неверојатен талент,тоа не може да му се оспори.

Ретко се раѓаат такви играчи со огромна желба и мотивираност.
Мене навистина ми е жал што кратко траеше играта на Бо за нашата репрезентација.
Можеби од една страна е добро што го нема веќе Бо,бидејќи кога го имавме он играше 90% а нашиве само 10%.
Вака веројатно ќе се помачат и малку сами,па ќе биде оваа репрезентација можеби и малку поразиграна.

U-16 репрезентацијата се пласираше на 9-тото место на ЕП Б Дивизија. Иако пласманот е лош, мора да се напомене дека оствариа 6 победи и 2 порази, и најмалце тројца играчи имаа одлични ефекти. Пред се Ненад Димитриевиќ кој има речиси дабл-дабл учинок по натпревар и Петар Огњеновиќ кој има дабл-дабл по натпревар.

U-16 репрезентацијата се пласираше на 9-тото место на ЕП Б Дивизија. Иако пласманот е лош, мора да се напомене дека оствариа 6 победи и 2 порази, и најмалце тројца играчи имаа одлични ефекти. Пред се Ненад Димитриевиќ кој има речиси дабл-дабл учинок по натпревар и Петар Огњеновиќ кој има дабл-дабл по натпревар.
И Ефремов ако не се лажам имаше добри резултати.

Димитријевиќ во најдобрата петорка на првенството, има некој потенцијал во детето. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom