Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Ova e najsmesnoto nesto sto sum go gledal do sega vo mojov zivot.NAJSMESNOTO!
Kakva bedotija,kosot ne go vidovme.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I sega sto ke kazes uste ti e smesno :)
Vaka taka vodime i imame solidna prednost protiv edna solidna Gruzija
Да,смешно ми е,водиме поради смешната игра на грузијците и нашите погодени циргузантски шутеви,нека не ве лаже разликава.Војдан,Дамјан,Костовски,Соколов погодија тројки од нигде никаде ,2 пати на крај на напад,тоа се случува еднаш во годината.
Во нападот сме катастрофални,ништо од акциите не успева,константно се оди на игра 1 на 1 или пик&рол.Шутот за 3 моментално е 9/18,тука е разликата.
Грузија многу слаба,не очекував ваква нивна игра,на ниво на некоја маалска селекција.Брзоплети во напад со многу грешки,детски подавања.
П.С
За едно ми е мака,на претходново првенство ретардата Пипан мораше да внесува нови сили,свежа крв,за да не не снајде ова сега.Еднотавно Симоновски,Соколов ,Брчков мораа да играат повеќе.
П.П.С
Самарџиски што е до мене не ни мора да се враќа назад во репрезентацијава.

Да,смешно ми е,водиме поради смешната игра на грузијците и нашите погодени циргузантски шутеви,нека не ве лаже разликава.Војдан,Дамјан,Костовски,Соколов погодија тројки од нигде никаде ,2 пати на крај на напад,тоа се случува еднаш во годината.
Во нападот сме катастрофални,ништо од акциите не успева,константно се оди на игра 1 на 1 или пик&рол.Шутот за 3 моментално е 9/18,тука е разликата.
Грузија многу слаба,не очекував ваква нивна игра,на ниво на некоја маалска селекција.Брзоплети во напад со многу грешки,детски подавања.
П.С
За едно ми е мака,на претходново првенство ретардата Пипан мораше да внесува нови сили,свежа крв,за да не не снајде ова сега.Еднотавно Симоновски,Соколов ,Брчков мораа да играат повеќе.
П.П.С
Самарџиски што е до мене не ни мора да се враќа назад во репрезентацијава.

+21 na kraj od treta uste ti e smesno :D
Razbiram da se kritikuva koiga se gubi ama da se jajt la*na koga se tepa so +20 e to ne sum videl ;)

+21 na kraj od treta uste ti e smesno :D
Razbiram da se kritikuva koiga se gubi ama da se jajt la*na koga se tepa so +20 e to ne sum videl ;)
A kritiki se upatuvaat samo koga se gubi?Najdov pa jas so kogo da debatiram za kosarka :) Ok e ,najjaki sme,ke se plasirame i ke osvoime se.

Sent from my iPhone using Tapatalk

10540358_704565576277782_5256472310161114613_n.jpg

Oвој ни е тренер? Машала. :D

Се надевам нема да се испукаат на пријателскиве... И не се така лоши бе :)

Се надевам повредата на Хендрикс не е сериозна. Опасно изгледаше (без контакт, болки во колено е секогаш опасно). Без него одбраната под кошевите ќе биде патетика.

Ми се допаѓа што развиваат јасен идентитет на офанзивна тројкашка селекција. Со овој тим така ќе имаат најголеми шанси за успех иако одвреме на време може да резултира и во катастрофални резултати кога нема да им оди шутот. Засега доста позитивен впечаток од тренерот. а и воопшто подобро делуваат од очекувањата.

Со оглед дека имаме релативно лесна група се надевам дека ќе може да се продолжи континуитетот на првенства бидејќи инаку ќе имаме огромен проблем ако ни падне ранкингот.

Изненадно добро се покажа Трајковски а и Џикич изгледа добро работи со нив

Се звезда до звезда, али што не сија. Ракометарите декласирани, кошаркарите унакажени, абе само за берење бостан сме :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom