„Не знам зошто се спомнува моето име во ситуација кога никој не разговарал со мене. Заре Марковски истакнал дека имало контакт, но тоа е лага. Еве ако навистина имало разговор, нека каже што било понудено, бидејќи нели во тек на разговори мора да има и некаква понуда. Вистината е дека единствениот контакт меѓу мене и него во последните 10 дена е СМС-пораката со која Марковски ми го побара телефонскиот број на Марјан Србиновски“ - изјави Докузовски, а пренесува „Екипа“
„Јас сум член на Стручниот совет при МКФ и еве јавно прашувам дали некој воопшто прашал член на ова тело околу смена на селекторот. При доаѓањето реков дека ќе станам член само ако се работи сериозно, но тоа очигледно не е случај. Во нормални земји Стручниот совет предлага селектор, а федерацијата го прифаќа или одбива предлогот. Овде еден човек сака да води се, па не се консултира ниту со телата со кои треба да има разговор за одредени теми. Мој личен став е дека Александар Џикиќ требаше да остане на чело на репрезентацијата бидејќи создаде и атмосфера и направи резултат. Тој требаше да биде нашиот предводник на Евробаскет 2015“ - додаде Докузовски.
Циганите што го водат мак маскетов на чело со кељавиот хоштаплер продолжуваат со лагите, абе ништо не ги пере од оваа бламажа, НИШТО, со мејл го тргнале Џикиќ

, какви стоки неотесани.