Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Утре во 12 има прес конференција на која ке објаснат се на јавноста. По правилата на нештата Емил Рајкович требало да биде, ама идиотот си даде оставка затоа што му дале нога у грб на полскиот кондиционен тренер (дојде по препорака на Рајкович)

Била контактирана и Марина, али пичката одбила.

Немој Марин пичка да го нарекуваш кој нормален би нафатил да соработува со овие после вакво понашање спрема селектор што не однесе на европски со просечни играчи.

Замисли тандем Србо и Емил:vozbud:.ќе се истепаат меѓу себе

Дечки не ми е јасно што се расправате тука за кошарка, после поразов на копиљаците до 18 од некошркарската нација Данска со скоро 20 разлика, нема што да се дискутира за кошрката во Македонија. Се додека термините политика, татини и мамини синчиња ни се мотаат во кошрката џабе ни е се. Од ебена Данска, па српска средношколска екипа да се собере ќе ги победи нив.

Немој Марин пичка да го нарекуваш кој нормален би нафатил да соработува со овие после вакво понашање спрема селектор што не однесе на европски со просечни играчи.

Пиздата знае дена нема да помине групи и не сака да си го уништи учинокот.

Групата секој нормален тренер би ја поминал :)
Сеа Србо колку е нормален тоа мислам сите го знаете..

Утре во 12 има прес конференција на која ке објаснат се на јавноста. По правилата на нештата Емил Рајкович требало да биде, ама идиотот си даде оставка затоа што му дале нога у грб на полскиот кондиционен тренер (дојде по препорака на Рајкович)

Била контактирана и Марина, али пичката одбила.

„Не знам зошто се спомнува моето име во ситуација кога никој не разговарал со мене. Заре Марковски истакнал дека имало контакт, но тоа е лага. Еве ако навистина имало разговор, нека каже што било понудено, бидејќи нели во тек на разговори мора да има и некаква понуда. Вистината е дека единствениот контакт меѓу мене и него во последните 10 дена е СМС-пораката со која Марковски ми го побара телефонскиот број на Марјан Србиновски“ - изјави Докузовски, а пренесува „Екипа“

„Јас сум член на Стручниот совет при МКФ и еве јавно прашувам дали некој воопшто прашал член на ова тело околу смена на селекторот. При доаѓањето реков дека ќе станам член само ако се работи сериозно, но тоа очигледно не е случај. Во нормални земји Стручниот совет предлага селектор, а федерацијата го прифаќа или одбива предлогот. Овде еден човек сака да води се, па не се консултира ниту со телата со кои треба да има разговор за одредени теми. Мој личен став е дека Александар Џикиќ требаше да остане на чело на репрезентацијата бидејќи создаде и атмосфера и направи резултат. Тој требаше да биде нашиот предводник на Евробаскет 2015“ - додаде Докузовски.

Циганите што го водат мак маскетов на чело со кељавиот хоштаплер продолжуваат со лагите, абе ништо не ги пере од оваа бламажа, НИШТО, со мејл го тргнале Џикиќ :pos:, какви стоки неотесани.

Не знам кај прочитав: "Очекуван пораз од Данска на стартот". :facepalm:
Данска ни продава кошарка, што одат што се трошат не ми е јасно, на чија сметка тој срам функционира?!

„Не знам зошто се спомнува моето име во ситуација кога никој не разговарал со мене. Заре Марковски истакнал дека имало контакт, но тоа е лага. Еве ако навистина имало разговор, нека каже што било понудено, бидејќи нели во тек на разговори мора да има и некаква понуда. Вистината е дека единствениот контакт меѓу мене и него во последните 10 дена е СМС-пораката со која Марковски ми го побара телефонскиот број на Марјан Србиновски“ - изјави Докузовски, а пренесува „Екипа“

„Јас сум член на Стручниот совет при МКФ и еве јавно прашувам дали некој воопшто прашал член на ова тело околу смена на селекторот. При доаѓањето реков дека ќе станам член само ако се работи сериозно, но тоа очигледно не е случај. Во нормални земји Стручниот совет предлага селектор, а федерацијата го прифаќа или одбива предлогот. Овде еден човек сака да води се, па не се консултира ниту со телата со кои треба да има разговор за одредени теми. Мој личен став е дека Александар Џикиќ требаше да остане на чело на репрезентацијата бидејќи создаде и атмосфера и направи резултат. Тој требаше да биде нашиот предводник на Евробаскет 2015“ - додаде Докузовски.

Циганите што го водат мак маскетов на чело со кељавиот хоштаплер продолжуваат со лагите, абе ништо не ги пере од оваа бламажа, НИШТО, со мејл го тргнале Џикиќ :pos:, какви стоки неотесани.

„Ме изненадува рекцијата на мојот другар од школската клупа, Марин Докузовски, дека е лага мојата изјава дека бил контактиран. Јас, Заре Марковски, под морална и материјална одговорност, со доказ на телефонските табулати за разговорите на 7 јули што ги водев од патот кон Скопје кон телефонскиот број на Марин Докузовски, а по налог на претседателот на МКФ, Петар Наумоски, по мојот состанок со поранешниот селектор Џикиќ во Белград, го посетив неговиот дом на улица Рузвелтова во Скопје, во 21,30 часот каде што на моето прашање дали кога и да е би се вратил на селекторската функција, добив негативен одговор.

„Ме изненадува рекцијата на мојот другар од школската клупа, Марин Докузовски, дека е лага мојата изјава дека бил контактиран. Јас, Заре Марковски, под морална и материјална одговорност, со доказ на телефонските табулати за разговорите на 7 јули што ги водев од патот кон Скопје кон телефонскиот број на Марин Докузовски, а по налог на претседателот на МКФ, Петар Наумоски, по мојот состанок со поранешниот селектор Џикиќ во Белград, го посетив неговиот дом на улица Рузвелтова во Скопје, во 21,30 часот каде што на моето прашање дали кога и да е би се вратил на селекторската функција, добив негативен одговор.
После она што го кажа Џикиќ тешко дека на Заре и син негов ќе му верува, слабо изгледа пеце научил како да ги спинува работиве и да ги заташка од неговите ( политички ) ментори.
Марин убаво кажа, нека дефинира Што Понудил, ова не е зафрканција бе, ова е кошаркарска репрезентација која треба да игра на ЕП, у 5 до 12 бркаат на мизерен начин човек кој го креирал патот и до некаде дефинирал некоја негова формула за успех, и сеа глумат лудило, а и самиот факт што изборот паднал на Србо доволно говори колку биле лимитирани во изборот, зашто Србиновски е Се само не адекватен избор за оваа позиција.

еве уште еден поздрав до бандата на ќељавиот мангуп

http://www.sportklub.rs/isprovociran-ovo-je-dzikiceva-istina-o-odlasku-iz-makedonije

и нека знае јадранот ...

Ова што го прави сега само ми го потврдува мислењето дека е алчна пизда. Место да излезе и да каже дека бил контактиран меѓутоа не сака да ја води репрезентацијата, он вика "Ништо не ми понудија".
Не знам што понудиле, но веројатно разговорот им завршил кога Марин одбил да ја води репрезентацијата. Веројатно очекувал да му клечат на колена и да го молат.

За Џикич
U situaciji kada ti neko sve vreme priča da nema novca, normalno je da se brineš da li ćeš da dobiješ ono što si se dogovorio. Zato sam prvo tražio novac unapred.

И самиот потврдува дека дека ги барал парите однапред иако во договорот не било така договорено. Ги уценувал дека ако не му ги дадат однапред нема да дојде во Скопје да тренира никого ни 1 ден.
И да, парите им ги барал во кеш, а не на жиро сметка како што стоело во договорот.

Абе не се нормални Заре и Пеце направија збрка и сега комшијата од горен спрат е крив.
Им побарал пари за тоа што го сработил ,па кој не би и така фрлаат пари на коњи глупу што немаат врска барем си заслужи човекот.

Ова што го прави сега само ми го потврдува мислењето дека е алчна пизда. Место да излезе и да каже дека бил контактиран меѓутоа не сака да ја води репрезентацијата, он вика "Ништо не ми понудија".
Не знам што понудиле, но веројатно разговорот им завршил кога Марин одбил да ја води репрезентацијата. Веројатно очекувал да му клечат на колена и да го молат.

За Џикич
U situaciji kada ti neko sve vreme priča da nema novca, normalno je da se brineš da li ćeš da dobiješ ono što si se dogovorio. Zato sam prvo tražio novac unapred.

И самиот потврдува дека дека ги барал парите однапред иако во договорот не било така договорено. Ги уценувал дека ако не му ги дадат однапред нема да дојде во Скопје да тренира никого ни 1 ден.
И да, парите им ги барал во кеш, а не на жиро сметка како што стоело во договорот.
Pa koj normalen vo vakvi okolnosti, znaci zboram za seriozen trener eve i Marin da ne go stavaat vo takva grupa na treneri, bi prifatil da gi vodi posle Fijaskoto so srbinot ? Ete koj samo bi prifatil, Srbinovski, rekov, cim izborot otisol do Srbinovski dogovolno govori za nivnite opcii i back up plan.

Za Dzikic, pogresno si svatil ili pogresno si protolkuval

Во ситуација кога некој цело време ти вели дека нема пари, нормално е да си загрижен дали ќе го добиеш она што си го договорил. Затоа прво ги побарав парите однапред, а потоа во преписка од емаил-пораки побарав од Петар Наумоски да наведе датум кога тоа би било подмирено. Погодувате, не добив никаков одговор. Постои доказ од нашата комуникација во кој јасно се гледа мојата порака до Наумоски – дека парите без проблем би ги зел и на сметка, а некако што сега сега сакаат да прикажат, дека сум инсистирал на исплата во готово“ – истакнува доскорешниот македонски селектор.

A i ne e NORMALNO eden pretsedatel na federacija samo vo 1 navrat da iskontaktira so trenerot na nacionalniot tim, so drugi zborovi, Pece za kur ne go biva, neka ide neka krade zemjista za bagatelni sumi dur moze, dosta zelena povrsina uporpasti u skopjevo, ne mora i kosarkava da ja doupropastuva.

Prashanjeto e Kade se Parite? zosto od ednas nema? Halk Bank i Turkish Airlines i drugi Makedonski kompanii tolku li malce davat da nemoze da se plati eden Selektor? ili Juniorite da gi kratime na 10 bidejki nema pari za povekje? btw. Albanija i KOsovo se pojavija so 12 deca samo nie so 10 ebati Kosarkarska Nacija sto sme.

U18 izgubi od Danska i Island i toa ubedlivo....Neznam sto da kazam povekje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom