Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Нема место за паника. Јас дури би рекол и дека релативно задоволен сум од натпреварот. Првите 3 четвртини играа доста добро и во напад и во одбрана нашите. Шутот не ги служеше баш, ама акциите беа генерално добри и резултираа во одлични шутеви.

Литванците го потврдија тоа и што го очекувам, дека ќе бидат меѓу најсериозните кандидати за медал. Тие се ми се чини единствена репрезентација која нема проблем со откажувања и имаат солидна генерација.

Единствено малку сум загрижен со тоа што изгледаше како Литванците да стегнаа во 4тата четвртина, а претходно да играа доста опуштено. Да се надеваме дека тоа само изгледало така заради големиот пад на играта кај нашите.

Минус за Пипан, затоа што непотребно ги исфорсира главните играчи наместо да има даде шанса на сите. Брчков и Крстевски не изиграа ниту минута. Костовски само безвезе некоја минута на крај.

Атмосферата доста театарска. Имаше одвреме на време обиди баш лево од мене (средина на блок 3), и над мене (јас бев во блок 2).

За танчерките 5+. Дефинитивно ја размрдаа атмосферата.

Не ми беше јасно зошто па баш мораше, на милион луѓе награди да има даваат. Ако за оние првите кои играле во првата репрезентација од пред 20 години ми е јасно, за онаа втора екипа на наградени мислам дека можеше да се најди друга позгодна пригода. Некако беше исфорсирано тоа. А и бесмислено е да не му се даде награда на Докузовски.

Не ми беше јасно зошто па баш мораше, на милион луѓе награди да има даваат. Ако за оние првите кои играле во првата репрезентација од пред 20 години ми е јасно, за онаа втора екипа на наградени мислам дека можеше да се најди друга позгодна пригода. Некако беше исфорсирано тоа. А и бесмислено е да не му се даде награда на Докузовски.
Toa e тоа, да му дадеш награда на човек кој 20 години собирал топки и чистел паркет, а да не му дадеш признание на селекторот кој го направил најголемиот успех. Ама јасно беше, КФМ и Докузовски не се баш во добри односи.

Иначе, и Арсиќ беше во публика.

Наградите беа за играчи и тренери кои сигурно никогаш повеќе нема да играат за репрезентација.Докузовски и Заре сепак би можеле да ја водат Македонија на светското или следното Европско ако се договорат со нив.

Не гледам тука што е толку чудно.

Мене само не ми беше јасен кој беше тој играчот ( лошо му го кажаа името не се слушна) кој немаше дојдено да си ја земе наградата зошто бил на одмор :facepalm: е тоа ти е теле без конкуренција.

Се согласувам дека резултаттот не е важен, на пола сме со подготовките и целта е уигрување. Но јас не приметив нешто да се уигрува особено во напад. Фрлањето за 3 особено кога шутот не ти оди е само немоќ во нападот. Антиќ нека се спушти малку на земја зашто со толку промашувања за 3 нема никаде да стигнеме. Само 1/3 од неговите промашени шутеви за 3 да бидат реализирани со 2 поени прави голема разлика, и токму тие поени ќе бидат решавачки за да се добие или загуби натпреварот. За браќата не трошам зборови :cuc: а од Пеѓа не очекувам ништо повеќе, дури и овие 11 поени од него се премија. Гечо нема шанса толку да падне во формата после одличната сезона за МЗТ, мислам дека со право се чува од некоја непотребна повреда. Пипан ладен како шприцер ниту да подвикне ништо, ич мува не го лази. Господине Алеш подобро сега да се изнервирате отколку во Словенија да се сведе работата на "зашто ми ово радите". И да, во подготовките за Литванија ги губевме пријателските но не на ваков начин, не со ваква катастрофална игра во рекетот.

Ајде ум во глава, имаме време до 4-ти Септември.

Наградите беа за играчи и тренери кои сигурно никогаш повеќе нема да играат за репрезентација.Докузовски и Заре сепак би можеле да ја водат Македонија на светското или следното Европско ако се договорат со нив.

Не гледам тука што е толку чудно.

Мене само не ми беше јасен кој беше тој играчот ( лошо му го кажаа името не се слушна) кој немаше дојдено да си ја земе наградата зошто бил на одмор :facepalm: е тоа ти е теле без конкуренција.

A место Тони Симич наградата ја прими неговиот син :pos:

Се согласувам дека резултаттот не е важен, на пола сме со подготовките и целта е уигрување. Но јас не приметив нешто да се уигрува особено во напад. Фрлањето за 3 особено кога шутот не ти оди е само немоќ во нападот. Антиќ нека се спушти малку на земја зашто со толку промашувања за 3 нема никаде да стигнеме. Само 1/3 од неговите промашени шутеви за 3 да бидат реализирани со 2 поени прави голема разлика, и токму тие поени ќе бидат решавачки за да се добие или загуби натпреварот. За браќата не трошам зборови :cuc: а од Пеѓа не очекувам ништо повеќе, дури и овие 11 поени од него се премија. Гечо нема шанса толку да падне во формата после одличната сезона за МЗТ, мислам дека со право се чува од некоја непотребна повреда. Пипан ладен како шприцер ниту да подвикне ништо, ич мува не го лази. Господине Алеш подобро сега да се изнервирате отколку во Словенија да се сведе работата на "зашто ми ово радите". И да, во подготовките за Литванија ги губевме пријателските но не на ваков начин, не со ваква катастрофална игра во рекетот.

Ајде ум во глава, имаме време до 4-ти Септември.

Искрено не знам што очекувате во овој аспект. Ние немаме играчи за којзнае колку поени да можеме да постигнуваме на положувања и забивања (а точно е дека ни требаат).

Антиќ и Чековски реално не ни имаат некоја си post-up игра. Самарџиски има, ама џабе му е оти нема снага и го туркаат подалеку од кошот цело време. А за Гечевски е сеуште рано нека се уигра прво па ќе видиме, макар што тој нема снага.

Од друга страна МкКејлеб е единствен кој може да оди на влез и на положување. Сите други немаат ниту брзина ниту атлетост за ефентивно да изведат влезови со кош. Илиевски проба ама го залепија и тоа квалитетно.

Реалноста е дека нашите играчи немаат ниту снага ниту отскочност за нешто повеќе во тој аспект. И поарно нека шутираат отворени тројки (поголемиот број беа сосема солидно отворени и чисти удари), отколку некои безвезе скок шутеви од полудистанца (надвор од рекетот). Не се проблем огромениот број на удари од тројка според мене. Проблем е немањето на снага внатре под кошевите. Тоа особено се одразува на дефанзивните скокови.

Ако ги памтите натпреварите на нашиве на трофеј турнирот, пред европското во Литванија, каде што беа ужасни, без акции, без добар шут, изгубени...па стигнаа до 4то :)

Вчера беа одлични, не рачунаме последна четвртина:icon_lol:
Браќава, секоја чест, заедно со Бо беа единствени што имаа кондиција цел натпревар да играат.
Колку само фали кондициониот тренер, мислев дека Чековски ќе ни умреше од умор ако не го сменија(n)
Перо, кога не иде-не иде, ќе се среди има време.
Илиевски едно време двајца го чуваа, страв имаат од него Литванците :vozbud:

Добри акции имаат, се осеќа уште владее таа хемија меѓу нив, само шутот да ни запали и ќе вришти Игорче пак :pipi:

Мечов со Литванија е качен на Јутјуб, од литванската телевизија. Кој сака да анализира еве шанса а не е лошо и Пипан да седне да гледа :icon_mrgr:

Статистика од натпреварот: http://www.fibalivestats.com/matches/8416/08/76/08/9516pljkGyuE/

Дури и за пријателски/опуштен/воигрувачки натпревар пред домашна публика, лошо е. Уште од сега се гледа дека скоро целиот товар ќе падне на браќата Стојановски и на МекКејлеб.
Пореална и поцелосна слика ќе се добие по натпреварите со Шпанија.

Статистика од натпреварот: http://www.fibalivestats.com/matches/8416/08/76/08/9516pljkGyuE/

Дури и за пријателски/опуштен/воигрувачки натпревар пред домашна публика, лошо е. Уште од сега се гледа дека скоро целиот товар ќе падне на браќата Стојановски и на МекКејлеб.
Пореална и поцелосна слика ќе се добие по натпреварите со Шпанија.
Ау статистиката на Перо... Катастрофа...

Ристе Стефанов одбил да прими дрес од МКФ поради тоа што сака пак да игра за репрезентација...

Ако овој пак го облече репрезентативниот дрес јас се откажувам од се. Попрво Марковски или Ѓуровски би ги земал, бар можат да се развиваат. Во МЗТ кога потпиша беше жива дупка, после кај Гејците немаше поен незнам колку утакмици. Згора на тоа уште допингот...

Искрено не знам што очекувате во овој аспект. Ние немаме играчи за којзнае колку поени да можеме да постигнуваме на положувања и забивања (а точно е дека ни требаат).

Антиќ и Чековски реално не ни имаат некоја си post-up игра. Самарџиски има, ама џабе му е оти нема снага и го туркаат подалеку од кошот цело време. А за Гечевски е сеуште рано нека се уигра прво па ќе видиме, макар што тој нема снага.

Од друга страна МкКејлеб е единствен кој може да оди на влез и на положување. Сите други немаат ниту брзина ниту атлетост за ефентивно да изведат влезови со кош. Илиевски проба ама го залепија и тоа квалитетно.

Реалноста е дека нашите играчи немаат ниту снага ниту отскочност за нешто повеќе во тој аспект. И поарно нека шутираат отворени тројки (поголемиот број беа сосема солидно отворени и чисти удари), отколку некои безвезе скок шутеви од полудистанца (надвор од рекетот). Не се проблем огромениот број на удари од тројка според мене. Проблем е немањето на снага внатре под кошевите. Тоа особено се одразува на дефанзивните скокови.

Мене највеќе ме плаши тоа што не се воопшто подготвени на физички план. Бо е очаен, нема снага да направи два влеза во серија, Антиќ исто, Илиевски изгледа од плажа го собрале... За Бо и Перо сигурен сум дека ќе ја дигнат формата, но дали ќе биде на задоволителното ниво ќе видиме. За едно ЕП најбитна е константноста, да можат да издржат повеќе утакмици во серија, и тоа во сите утакмици да влагаат максимално во текот на сите 40 минути, како што беше на претходното ЕП. Али на претходното првенство кондиционен ни беше Бенкардино, а сега го немаме тој адут. Човекот е неверојатен, доктор на науки по својата струка.

Мене највеќе ме плаши тоа што не се воопшто подготвени на физички план. Бо е очаен, нема снага да направи два влеза во серија, Антиќ исто, Илиевски изгледа од плажа го собрале... За Бо и Перо сигурен сум дека ќе ја дигнат формата, но дали ќе биде на задоволителното ниво ќе видиме. За едно ЕП најбитна е константноста, да можат да издржат повеќе утакмици во серија, и тоа во сите утакмици да влагаат максимално во текот на сите 40 минути, како што беше на претходното ЕП. Али на претходното првенство кондиционен ни беше Бенкардино, а сега го немаме тој адут. Човекот е неверојатен, доктор на науки по својата струка.

Пипан ги среди играчите на МЗТ на физички план ненормално јако па не гледам зошто да не може и овие, ма да има доста краток период па ќе видиме.
А и не зависи само од него, не може преку ден да ги трча како коњи а вечерта овие да се пијанчат, така џабе е се,колку што зависи од Пипан толку зависи и од играчите... среќа што заминаа за Шпанија па ќе се кренат колку толку, се надевам. :)

Мислам дека сеуште е рано да коментираме за подготвеноста на физички план. Можно е да биде голем проблем тоа но сега е многу рано да се коментира и да бидиме загрижени. Не треба да бидат физички подготвени сега. Треба да бидат за 15 дена. Хрватите така се заебаа пред 2 години, беа супер на подготовките и комплетно паднаа и физички и во форма на првенството.

А инаку, не треба ние да се преправаме и да очекуваме чуда од МкКејлеб, Антиќ и компанија. Да не заборавиме дека и МкКејлеб и Антиќ и Самарџиски и Илиевски имаа доста слаби сезони за нивен стандард минатата година. Не можеме одеднаш да очекуваме дека ќе играат во животна форма. Од друга страна браќата Стојановски и Чековски имаа добри сезони и тоа е забележително.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom