Кошарка Рио 2016 - машки турнир

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои златото?

• САД

Гласови: 46 55,4%
  • Шпанија

Гласови: 1 1,2%
  • Франција

Гласови: 3 3,6%
  • Литванија

Гласови: 3 3,6%
  • Австралија

Гласови: 4 4,8%
  • Србија

Гласови: 24 28,9%
  • Аргентина

Гласови: 2 2,4%

• Вкупно гласачи
    83
:aplauz:
9, можеби 10 медали.Од тоа 5 злата најмалку.
Фудбалска сила.
Добија војна, најразвиена држава со Словенија во екс-ју.
Сето тоа со популација нешто поголема од 2 Белграда.

Не е лошо за напатени лузери. Што ли ќе беа случајно победници да се......како Србите да речеме. :eek:
koj kreten treba da bides vo is muabet kako poim za drzaven uspeh sila ili neznsm sto prvo da zboruvas za medali pa da se prefrlis deka dobile vojna koja vojna e dobiena debil debilosan si ebaa majkata sami megu sebe za sto vekovi i uste nemozat da se opravat dobro ovie hrvative imaat primorje a i strateski i bea bitni na evropa pa gi butnaa tsmo a ovie drugite kraj so kraj use nemozat da vrzat ali bitno putin im e ko isus hristos.Edinstven uspeh i na dvete zemji im se ovie zlatni generavii sportisti koi za uslovite koi im se pruzat da postignuvas vakvi uspesi kapa dole pravi spartanci

Кој циркус се Србите. Еднаш во една деценија ќе освојат нешто, и ќе направат невидена драма од тоа. Твитови, статуси, курци, палци...

Посмешен, подраматичен и посељачки народ нема на планетата. А најмизерно од се се македонските Срби. Не мислам на Србите кои живеат во Македонија, туку на Македонци кои се поголеми Срби од самите Срби. Одгледани на идиотски митови и Пинк култура, за нив се што доаѓа од Србија е најјако.

Малку сме офтопик, ама морав да реагирам на овој пост и искрено жал ми е што мора со вакви теми да се трга вниманието од спортот. Ајде малку демографија. Куманово и околните општини околу него грубо земено нека имаат 150.000 жители, од кои околу 100.000 се православни. Во овој регион според пописите има околу 10.000 Срби, но голем е бројот и на Срби кои што се пишуваат како Македонци, пред се поради функции (знам за двајца доктори и еден градежен инженер кои го имаат направено ова), но и поради икс причини (еве баба ми, на пример, која беше Србинка се пишуваше како Македонка на пописот, не сум сигурен зошто). Второ, има голем број на мешани македонско-српски бракови во овој регион, повеќе од 50% Кумановци имаат роднини во Србија и нормално е да има дополнителен број на луѓе со симпатии кон Србија поради ова. Трето, дел од Македонците имаат економски бенефиции поради Србија (Многу шверцери пари направија со шверц со Србија кога беа под ембарго, а има и ден денес луѓе кои преживуваат со ова. Има доста српски фирми со претставништва во Куманово и нормално е дека покрај бизнис соработката со Срби нашиве ќе стекнат симпатии). Четврто, голем дел од Македонците од Куманово излегуваат во Врање, Лесковац, Гуча, Ниш, таму запознаваат Срби, муваат Србинки и поради тоа покасно навиваат за Србија. И петто, можеби и најважно, голем дел од македонските деца од Куманово навиваат за Србија поради спортски причини - нивната држава скоро редовно не оди на големи натпреварувања, а Србија е мора да признаеш сила во спортот, посебно кога ќе се земе во предвид успех спрема бројот на жители, економската ситуација во земјата и односот на Америка и западна Европа кон Србија. Па може да се каже дека и дел од луѓето навиваат за нив затоа што се “андердог“, од исти причини како што навиваа за Лестер.

Така, доаѓаме до ситуација да грубо земено околу 50.000 православци (или околу 50%) од Кумановско навиваат или имаат симпатии за Србија. И тоа не ви дава за право да плукате кон Кумановци како целина, Кумановците на ниеден начин не и прават лошо на оваа држава, дури напротив. Македонците си слават успеси на Македонија во Куманово, како што беше случајот со кошаркарите, Србите си слават кога Србија има успеси.

И немој брат баш ти да зборуваш за самобендисаност, од она што го видов досега на форумов на само 2 теми (оваа и кладилница) нема по самобендисан член од тебе. :smirce:

Што се однесува до кошарката, одлично темпирање на форма, сосема заслужено финале и тоа без двајца битни играчи како Бјелица и Марјановиќ. Против Американците пружија добра партија, све и да не ја повторат во финалето и да изгубат со 30 разлика тие го остварија своето, народот се гордее со нив и повторно покажаа на светот каква кошаркарска нација се.

Малку сме офтопик, ама морав да реагирам на овој пост и искрено жал ми е што мора со вакви теми да се трга вниманието од спортот. Ајде малку демографија. Куманово и околните општини околу него грубо земено нека имаат 150.000 жители, од кои околу 100.000 се православни. Во овој регион според пописите има околу 10.000 Срби, но голем е бројот и на Срби кои што се пишуваат како Македонци, пред се поради функции (знам за двајца доктори и еден градежен инженер кои го имаат направено ова), но и поради икс причини (еве баба ми, на пример, која беше Србинка се пишуваше како Македонка на пописот, не сум сигурен зошто). Второ, има голем број на мешани македонско-српски бракови во овој регион, повеќе од 50% Кумановци имаат роднини во Србија и нормално е да има дополнителен број на луѓе со симпатии кон Србија поради ова. Трето, дел од Македонците имаат економски бенефиции поради Србија (Многу шверцери пари направија со шверц со Србија кога беа под ембарго, а има и ден денес луѓе кои преживуваат со ова. Има доста српски фирми со претставништва во Куманово и нормално е дека покрај бизнис соработката со Срби нашиве ќе стекнат симпатии). Четврто, голем дел од Македонците од Куманово излегуваат во Врање, Лесковац, Гуча, Ниш, таму запознаваат Срби, муваат Србинки и поради тоа покасно навиваат за Србија. И петто, можеби и најважно, голем дел од македонските деца од Куманово навиваат за Србија поради спортски причини - нивната држава скоро редовно не оди на големи натпреварувања, а Србија е мора да признаеш сила во спортот, посебно кога ќе се земе во предвид успех спрема бројот на жители, економската ситуација во земјата и односот на Америка и западна Европа кон Србија. Па може да се каже дека и дел од луѓето навиваат за нив затоа што се “андердог“, од исти причини како што навиваа за Лестер.

Така, доаѓаме до ситуација да грубо земено околу 50.000 православци (или околу 50%) од Кумановско навиваат или имаат симпатии за Србија. И тоа не ви дава за право да плукате кон Кумановци како целина, Кумановците на ниеден начин не и прават лошо на оваа држава, дури напротив. Македонците си слават успеси на Македонија во Куманово, како што беше случајот со кошаркарите, Србите си слават кога Србија има успеси.

И немој брат баш ти да зборуваш за самобендисаност, од она што го видов досега на форумов на само 2 теми (оваа и кладилница) нема по самобендисан член од тебе. :smirce:

Што се однесува до кошарката, одлично темпирање на форма, сосема заслужено финале и тоа без двајца битни играчи како Бјелица и Марјановиќ. Против Американците пружија добра партија, све и да не ја повторат во финалето и да изгубат со 30 разлика тие го остварија своето, народот се гордее со нив и повторно покажаа на светот каква кошаркарска нација се.

Pa i ne e bas taka.

1) Neka si naviva koj za kogo saka.

2) Za srekja se pomal e broj na Makedoncite od Kumanovo, na koi sto im tecat ligi po Srbija. Sega tesko ke najdes Makedonec od Kumanovo koj povekje se pali na Srbija nego na Makedonija.

3) Najgolemite Srbi i srbomani, od mladite se okolu lokalnite delii/grobari.

4) No pogolem e brojot na onie Makedonci sto ne se nacionalno inferiorni.

5) Normalno deka Srbite ke navivaat za Srbija.

6) Izleguvanje, muvanje i sl., nema nikakva vrska so srbomanstvoto. Ako bese taka, ke imavme eden kup bugaromani i grkomani.

7) Vo Kumanovo nema potreba Srbite da se pisuvaat kako Makedonci za zaposluvanje. Naprotiv, mnogu se ispozaposlija bas poradi toa sto se Srbi po ministerstva.

8) Zatoa ima i Makedonci koi se izjasnuvaat kako Srbi i se zaposluvaat preku srpskata partija.

9) Vekje se kajam sto se fativ na ovoj muabet. Nepotreben e. Vazno e sekoe sportsko postignuvanje i treba da se pozdravi.

Ама им се собраа мадињата на Шпанците...

Нека идат у кур судиите каков фаул му судија на Чачо...

Која луда утакмица, Австралија - Шпанија. :cuc::cuc::cuc:

Педерскa рaбoтa, Австрaлијa зaслужи дa пoбеди, лoшo гo oдигрaa пoследниoт нaпaд aмa и пред тoa немaше фaул.

Немаше врска од фаул на Милс, Белошевиќ е едно огромно гомно гзолижачко.

Над Чачо мислиш или последниов напад? Тоа над Чачо не видов забавената снимка, пратев и нешто друго, на стрим ми беше.

Како и да е, јака утакмица. Кенгуриве не се даваа никако, не очекував дека ќе пружат отпор до крај. Имаше и ептен јаки моменти, тоа забивањето на Мотум, од кај го извади и самиот незнае. :ROFLMAO:

Над Чачо мислиш или последниов напад? Тоа над Чачо не видов забавената снимка, пратев и нешто друго, на стрим ми беше.

Како и да е, јака утакмица. Кенгуриве не се даваа никако, не очекував дека ќе пружат отпор до крај. Имаше и ептен јаки моменти, тоа забивањето на Мотум, од кај го извади и самиот незнае. [emoji23]
Над Чачо...

2f2151269bd2949c8c877b3876590159.jpg

Со задоцнување го свирна судијата, ништо чудно да немаше, а снимката не ја видов. Заслужија кенгуриве барем бронза после ваков турнир, јас искрено мислев после тоа торпедирање од Србија и денес ќе го јадат машки ама ме изненадија.

Надам се ке ми дадат повод за да се натрескам од среќа :), мада ке биде емногу тешко

Џорџевич треба да бара што побавно и позиционо да играат Србите, вака на контри Америте ќе згазат до 3та четвртина..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom