Кошарка, Лондон 2012

• Креатор на темата Креатор на темата acereal
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Локација
Охрид
Кошаркарскиот состав на САД на следната Олимпијада која ќе се одржи во Лондон има вистински Дрим Тим. Месецов тие го објавија составот, а во него, ѕвезда до ѕвезда.

usa-dream-team-2012.jpg

Најголемата ѕвезда секако е највредниот играч на НБА и шампион со Мајами оваа година - Леброн Џејмс. Интересно е што составот на САД ќе се појави во Лондон само со еден центар - Тајсон Чендлер. Еве го целиот список.
1. Кармело Ентони - Њујорк
2. Крис Бош - Мајами
3. Коби Брајант - Лос Анџелес Лејкерс
4. Тајсон Чендлер - Њујорк
5. Ентони Дејвис - Кентаки универзитет
6. Кевин Дурант - Оклахома
7. Руди Гај - Мемфис
8. Ерик Гордон - Њу Орлеанс
9. Блејк Грифин - Лос Анџелес Клиперс
10. Џејмс Харден - Оклахома
11. Андре Игудала - Филаделфија
12. ЛеБрон Џејмс - Мајами
13. Кевин Лав - Минесота
14. Ламар Одом - Далас
15. Крис Пол - Лос Анџелес Клиперс
16. Двејн Вејд - Мајами
17. Расел Вестбрук - Оклахома
18. Дерон Вилијамс - Њу Џерси

Според мене не им бега златен медал .

Што ми е криво што нема да се врати времето со Владе Дивац, Стојакович....

Како и да е добра екипа, се надевам нема да се посерат.

Имате подфорум за ЛОИ;
Отворете тема за кошаркарскиот турнир и ставајте се во неа. т.е. темава ќе ја префрлам таму и ќе ја преименувам соодветно.

Слаба клупа имаат :P
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 01:52 ---
Имате подфорум за ЛОИ;
Отворете тема за кошаркарскиот турнир и ставајте се во неа. т.е. темава ќе ја префрлам таму и ќе ја преименувам соодветно.
You are the boss :)

Интересно е што составот на САД ќе се појави во Лондон само со еден центар - Тајсон Чендлер.
А Грифин и Бош плејмејкери се, така?

Што ни можат бе ќе им го пуштиме Чековски ќе се посерат :)

Се мисли на класичен центар . Грифин и Бош играат на PF позиција не се класични центри овие .
Нема врска шо играт во НБА, Европската кошарка е различна, Бош и Лов па и Грифин можат слободно да играт центар а еден од Дурант, Мело или Џејмс да биди 4ка.

Шо се добри добри се, ама не гледам кој од овие би можел да го чува Бо :cool:

Нема врска шо играт во НБА, Европската кошарка е различна, Бош и Лов па и Грифин можат слободно да играт центар а еден од Дурант, Мело или Џејмс да биди 4ка.

Шо се добри добри се, ама не гледам кој од овие би можел да го чува Бо :cool:
Јас баш сакам да одиме на ОИ и да ни се падне да играме против овие , ке ни дадат хендикеп во кладилница 70 разлика :)

Вејд најверојатно нема да игра се жалеше уште пред некој месец дека освен ако не му ги исплателе сите договори што ги имал за летото нема да настапуавл на Олимпијада.

Чековски против Грифин ќе биде според мене најинтересно.Вториов може да скокне преку автобус првиов може да се подмести и да падне драматично со нозете во воздух

Maјке ми не ги запира никој на овие , освен нашите :P
Реално гледано дрим тимов е ненормален. Ќе има што да се гледа , за тој што ужива во кошарката ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom