Корса VS Астра VS Ситроен Ц3 VS Фокус

• Креатор на темата Креатор на темата profesorce
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
16
Поени од реакции
1
Опел корса 1.2 86ks - бензинска
Opel-Corsa.jpg

Опел Астра 1.4 90ks - бензинска
Opel_Astra_H.jpg

Ситроен ц3 1.4 - бензински
Citroen04.jpg

Форд Фокус 1.4 90ks - бензински
ford-focus-frente.jpg

Ve molam za mislenje za ovie cetiri modeli, site se nekade od 10000 do 11000 evra. Nekoe iskustvo i sovet.

Значи вака прво: малку те подсредив, мислам дека за овие модели што се на сликата станува збор. Исто така бензин - дизел не си напишал, мислам дека станува збор за бензински мотори. Ако имам грешка, слободно кажи ми да ја исправиме.

Второ : мешаш малку баби и жаби. Фокус и Ц4 се една класа поголема од Корса и Ц3. Цената на фокусот е падната поради тоа што веќе има спремен наследник. Истото е и со Ц3, незнам дали воопшто го има како модел да се купи, пошто DS3 го замени.

Ако ме прашаш мене, од сите горенаведени јас би го зел Фокусот.

Фала за средувањето, :) прв пат отварам тема.

значи сите се бензинци и се со фулл опрема и цитроенот е новиот C3.
Знам дека не се сите во иста категорија и немав намера да мешам баби и жаби. Туку се работи за финансиски лимит помеѓу 10.000 и 11.000 евра.
Ми се понудени следните цени:
- корса 1.2 86 кс со фул опрема, нема само магленки и алумински бандажи, за 10.100 евра
- астра класик 3 1.4 90 кс, таа што е во акција, за 10.600 евра
- новиот цитроен C3 со 1.4 мотор, фул опрема за 10.850 евра, и
- фокусот кој е во акција со 1.4 80кс фул опрема за 10.450 евра

Би сакал некое мислење и посебно искуство со овие модели, околу квалитетот, издржливоста, “тромавоста“, потрошувачката, ....

Е сега и јас бев за фокусот но имам слушнато за големата потрошувачка и тромавоста на овој мотор 1.4 кој е сега во акција.

Поздрав

Чек, прајме муабет за DS3 изведбата на Citroen? Ваква?
citroen-ds3.jpg

е да, моторот 1.4 на фокусот е малку по домаќински... незнам која ти е намената на возилото, мада јас мислам дека ако немаш спортски амбиции тој мотор е доволен.

Ах џиш џиш :) не си запознаен дека има нов C3 ? DS3 е веќе друг муабет не е замена за C3-ката

2010-Citroen-C3-Front-Side-800x532.jpg

2010-Citroen-C3-Cockpit-Driver-800x565.jpg

2010-Citroen-C3-Rear-Side-800x533.jpg

И за избор стварно е тешко решение ... јас би се двоумел околу астрата и фокусот ... ако е најновата астра тогаш би ја избрал неа

Па да ги ебам... имаше најави дека ц3 ќе умри и дека ДС3 ќе го замени... шо ги знам шо прат. Знам дека излезе нешто на првично најавуваното дс3, дали едно дали двете не сум толку во тек, чекам во живо да го видам прво... а и на гугл напиши citroen c3 ќе ти го отвори стариот модел.

Ако ова е новата ц3 изведба... копија на поло.

Тежок избор меѓу Астрата и Фокусот... мада ја би одел на Фокус без двоумење.

Фокус, машка кола :)

изборот мислам дека треба да го сведеш помеѓу астрата и фокусот па сега от тие 2 било која и да ја земеш нема да згрешиш , но најдобро прво види која каква опрема нуди за парите што мислиш да ги дадеш и нормално оти на тест вожња и на двете па која повеќе ти легне таа ја зимај

Фокусот е супер количка само мана е моторот, стварно е спор а и троши.
Јас би ја зел астра-та GTC (со 3 врати)...не дека е нешто којзнае колку боље, само на дизајн поише ми се свиѓа :D

Мислам дека фокусот со фул опрема има темпомат повеќе од Астрата
Види Корса дизел колку е
Разgledaj Pro ceed
И зависи колку години имаш и за каква намена ти е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom